Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι συλλήψεις της «πιτζάμας», οι ψηφοφόροι-τείχη και τα στοιχεία

Δεν ξέρω, είμαι μπερδεμένος. Δεν ξέρω δηλαδή αν οι μαζικές συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής που φτάνουν ως την ηγεσία της, θα βοηθήσουν ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ την υπόθεση της αφύπνισης συνειδήσεων ανάμεσα στους ψηφοφόρους. Μπορεί να είναι σωστή κίνηση – δεν την εξετάζω από δικονομική άποψη –, δεν ξέρω γράφοντας πρωί Σαββάτου αυτό το σχόλιο ποια νέα στοιχεία έχουν προκύψει, αλλά φοβάμαι. Φοβάμαι μήπως την στιγμή που ο πυγμάχος βρίσκεται στριμωγμένος στα σχοινιά και αποδοκιμάζεται από τον κόσμο, του δίνεται με αυτήν την κίνηση το οξυγόνο για να αναλάβει δυνάμεις. Φοβάμαι γιατί αυτές οι θεαματικές πρωινές συλλήψεις, με τις «πιτζάμες», προκαλούν άλλους συνειρμούς. Φοβάμαι πολλά. +/- Δείτε τη συνέχεια

Και φοβάμαι την αρρωστημένη – έως και διαστροφική – αντίδραση ενός μέρους του εκλογικού σώματος που μετά τις γροθιές του Κασιδιάρη στην Κανέλλη (κι ενώ πολλοί πίστευαν ότι αυτό είναι το τέλος της Χ.Α.) το φασιστικό κόμμα θέριεψε. Τώρα είναι η χειρότερη στιγμή να τους δοθεί η ευκαιρία να αυτοπροβληθούν ως μάρτυρες. Τα μέτρα που έπρεπε να είχαν παρθεί στο ξεκίνημα, όταν οι χρυσαυγίτες ήταν σταγονίδια μέσα στην κοινωνία, ή ακόμα και μετά, όταν κλιμακωνόταν η δράση τους, παίρνονται τώρα που περιβάλλονται από εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, πεπλανημένους έστω ή συνειδητούς που λειτουργούν σαν τείχη προστασίας για τους διωκόμενους.

Μπορεί, βέβαια, αυτοί οι φόβοι να είναι αβάσιμοι. Το εύχομαι και το ελπίζω, αλλά δεν το πολυπιστεύω. Οι δήθεν πεπλανημένοι που δηλώνουν με τις δημοσκοπήσεις ότι μετάνιωσαν και γύρισαν στους κόλπους της Δημοκρατίας, περιμένουν να δουν ήρωες για να επανακάμψουν σε αυτό που ψήφισαν. Και θα το κάνουν. Τουλάχιστον αν δεν πειστούν – ή δεν θέλουν να πειστούν – από τα στοιχεία ενοχής που να δικαιολογούν τόσο ευρείας κλίμακας συλλήψεις και που ΠΡΕΠΕΙ να δοθούν ΑΜΕΣΑ στη δημοσιότητα. Και με πειστικό τρόπο.

9 σχόλια:

 1. ΟΙ ψηφοφόροι τους θα παραμείνουν ζώα. Και οι δημοσκοπήσεις αυτών των ημερών δεν μου λένε τίποτα. Άλλος κουρνιάζει, άλλος ντρέπεται ν' απαντήσει ειλικρινά, άλλος δεν απαντά, άλλος περιμένει να κόψει κίνηση... Ούτως ή άλλως και πριν τη γιγάντωση της Χ.Α., πολλοί απ' αυτούς τα ίδια μυαλά είχαν, τις ίδιες ιδέες, αλλά σε... καταστολή. Τουλάχιστον, έστω κι αργά, με τη σύλληψη των ''εγκεφάλων" της Χ.Α. να πάψει να υφίσταται κέντρο επιχειρήσεων και... επιχειρήσεις. Εμένα περισσότερο με ανησυχεί μη τυχόν οι ακροδεξιοί του Σαμαρά με τον όψιμο υπερβάλλοντα ζήλο τους για τη Χ.Α. χρησιμοποιήσουν το θέμα για σκαλοπάτι προς ευρύτερες "ποινικοποιήσεις" και ποινικοποιήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας, θα θυμηθούμε όλοι την δημόσια ομολογία - δήλωση Τσουκάτου ότι έλαβε 1.000.000 ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens, τα οποία παρέδωσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας οι Τσουκάτος και Σημίτης, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καταδεικνύει σε πόσο ελεύθερη και δημοκρατική χώρα ζούμε. Το κυβερνητικό εγκληματικό καθεστώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μέλος του οποίου με διακεκριμμένο ρόλο υπήρξε ο Χριστοφοράκος που προστατεύεται από τις δυνάμεις κατοχής της χώρας με ασυλία, προσπαθεί να πείσει όι είναι μια νόμιμη δημοκρατική κυβέρνηση, που εφαρμόζει το νόμο.Δυστυχώς άνοιξαν τον ασκό των δαιμόνων... Είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε περίοδο ανώμαλων πολιτικών εξελίξεων με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΧΑ
  Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις .
  Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις .

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Από τις πιο παγωμένες και γενικόλογες ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι η επιχείρηση σύλληψης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν αφήνει πολλά περιθώρια κάλυψης ποικίλων αντιεξουσιαστικών – περιθωριακών - ακτιβιστικών ομάδων, στην στοργική αγκαλιά της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία λειτουργούσαν ως προκεχωρημένες ειδικές δυνάμεις δυναμικού ακτιβισμού. Κι ο νοών νοείτο… Άπαντες στην Κουμουνδούρου παραμένουν σε πολιτική αμηχανία, χεσμένοι και με τα σκατά παγωμένα στα σώβρακα, αναμένοντας τας πολιτικάς εξελίξεις. Οι σύντροφοι μυαλοπώλες αρχηγοί βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Δεν ξέρουν με ποιούς να πάνε και ποιούς ν΄ αφήσουν…

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΧΑ
  Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις διασυνδέσεις της με εγκληματικά κυκλώματα και με τον κρατικό μηχανισμό δεν ξαφνιάζουν κανέναν. Αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα και το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως ναζιστικό μόρφωμα, ακραία φωνή του κεφαλαίου και του συστήματος, ορκισμένο εχθρό του λαού.
  Κανένας εφησυχασμός. Η λαϊκή πάλη και συμμαχία είναι αυτή που μπορεί να απονομιμοποιήσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ, να βάλει τέρμα στο σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει.

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Πέρα από το κλασσικό μπλά μπλα της γνωστής ξύλινης γλώσσας το ΚΚΕ ως σοβαρή ανώνυμη εταιρεία που κοιτάζει την δουλειά της και την επιβίωσή της, αποφεύγει επιμελώς να μπει στην πολιτική ουσία των διώξεων, άσχετα αν το ίδιο έχει υποστεί ολόϊδιες διώξεις με ολόϊδιες πρακτικές. Τι ψάχνεις τώρα ρε σύντροφε ; Θες να έχεις την ίδια τύχη με το Μπογιόπουλο…; Πρώτο θέμα λοιπόν για την ΚΚΕ Α.Ε. δεν είναι η εξαθλίωση του λαού από τα μνημόνια, αλλά το ξερίζωμα της Χρυσής Αυγής… Κι ο νοών νοείτο… επίσης. Παίξε το παιγνίδι που θέλει το σύστημα για να παραμένεις ζωντανός και να κρατάει η μικροαστική συμμοριούλα το μαγαζάκι - γωνία με τα ειδικά προνόμια…

  Μέχρι στιγμής η εγκληματική συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει καταφέρει να τους βάλει όλους στον κουβά κι ετοιμάζεται να βάλει και το καπάκι να τον σφραγίσει.

  Παρακαλώ αναμείνατε τας εξελίξεις. Η πολιτική κωμωδία συνεχίζεται…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λήσταρχος Νταβέλης28 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:48 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  2. Λήσταρχος Νταβέλης28 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:33 μ.μ.

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 5. Ουστ democracy-φασιστες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://www.youtube.com/watch?v=StptWmIk2zw

  ΑπάντησηΔιαγραφή