Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η Παύλος είναι ήρωας! Η Δημοκρατία θα του χρωστάει, αν…

«(…) Ενώ λοιπόν τα πράγματα ήταν ήρεμα, βλέπουμε ξαφνικά τα 30-40 άτομα, που σας είπα πριν, κάποια από αυτά, γύρω στα 10-15 άτομα, να πηγαίνουν από την Κεφαλληνίας προς την Τσαλδάρη. Πήγαμε και εμείς από πίσω και τότε είδαμε ότι στην Τσαλδάρη κάποιοι πλακώνονταν στο ξύλο. Φωνάξαμε να ηρεμήσουν και πράγματι σταμάτησαν να χτυπιούνται. Μόνο δυο άντρες συνέχισαν να χτυπιούνται. Για αυτό και εγώ με ένα άλλον συνάδελφο μου από την άλλη ομάδα ΔΙΑΣ πήγαμε να τους χωρίσουμε. Πιάσαμε τον ένα από τους δυο, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε για να χωρίσουν. Με το που τους χωρίσαμε αυτός που είχαμε πιάσει για να τον τραβήξουμε φώναξε: “Με μαχαίρωσε , με μαχαίρωσε”. Πράγματι είδαμε ότι στη μπλούζα του στην περιοχή της κοιλιάς είχε αίματα. Ο άλλος σηκώθηκε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτε. Αυτός που είχε μαχαιρωθεί φώναξε: “Πού πας να φύγεις ρε π...” δείχνοντας αυτόν που μέχρι πριν από λίγα δευτερόλεπτα τους είχαμε χωρίσει. Τότε δυο συνάδελφοι πήγαν να ακινητοποιήσουν το άτομο που τους υπέδειξε το θύμα (…)». +/- Διαβάστε το σχόλιο στη συνέχεια

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από την κατάθεση της Αγγελικής Λεγάτου (όπως δημοσιοποιήθηκε από tovima.gr), της θαρραλέας αστυνομικίνας που συνέλαβε τον μαχαιροβγάλτη του Κερατσινίου. Τα λόγια της έρχονται να προστεθούν σε καταθέσεις φίλων του που είπαν ότι ο τραγικός νέος αντιμετώπισε την αγέλη των λύκων, καθυστερώντας την μάλιστα για να απομακρυνθούν τα πρόσωπα της παρέας του. Ακόμα και στις τελευταίες στιγμές της ζωής του, φώναξε, έδειξε, βοήθησε. Ο Παύλος Φύσσσας έγινε χωρίς να το θέλει ήρωας. Με τον θάνατό του έσπρωξε τα γεγονότα, υποχρέωσε τους μηχανισμούς να αφυπνιστούν και να κινηθούν για να καθαρίσει το σκοτεινό τοπίο. Αν κάτι αλλάξει, η Δημοκρατία θα του οφείλει πολλά. Και η Ιστορία θα του δώσει τη θέση που του αξίζει. Πιο σωστά: τη θέση στην  Ιστορία την έχει πάρει, έτσι κι αλλιώς. 

10 σχόλια:

 1. Πλήρης η διαφωνία μου στο χαρακτηρισμό «θαρραλέα αστυνομικίνα». Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανακήρυξή της σε… Σταρ ΕΛ.ΑΣ. από τον Δένδια (ο Παπούλιας, ως συνήθως, επικυρώνει…), σε μία επικοινωνιακή προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας της αμαρτωλής και διαβρωμένης από τη Χρυσή Αυγή Αστυνομίας. Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου, όμως, από πού προκύπτει η γενναιότητα της δεσποινίδας με τα πράσινα μάτια (ό,τι πρέπει για τον lifestyle αντιφασισμό). Ακόμη και αν δεχτούμε ότι είναι για εύφημη μνεία το γεγονός ότι η Αστυνομία ήταν παρούσα στο συμβάν και κάποια μέλη της επενέβησαν κατόπιν εορτής απλώς και μόνο για να φορέσουν χειροπέδες στο δράστη, η ίδια η Αγγελική Λεγάτου δεν πρωταγωνιστεί καν σε αυτό όπως προκύπτει από τη δική της κατάθεση («Τότε δυο συνάδελφοι πήγαν να ακινητοποιήσουν το άτομο που τους υπέδειξε το θύμα (…)»). Για να μην πω ότι η Λεγάτου και οι παρόντες συνάδελφοί της είναι ελεγκτέοι, άλλος/-η λιγότερο και άλλος περισσότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανεξάρτητα με το τι ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να κάνει, δεν παύει να είναι ένα νέο κορίτσι (δεν πιστεύω δα να έχει εκπαίδευση κομάντο) που ενήργησε όπως δεν ενήργησαν οι άντρες συνάδελφοί της. Είχε το νεύρο, την ετοιμότητα, την ψυχραιμία και την ΕΥΘΥΝΗ που δεν είχαν άλλοι. Δεν θα έλεγα «θαρραλέο» ένα άνδρα αστυνομικό αν έκανε το ίδιο κι αν είχε πάρει την πρωτοβουλία που πήρε εκείνη. Η αστυνομικίνα έκανε τη δουλειά της. Την οποία δεν έκαναν (ή άργησαν να κάνουν) οι αστυνομικοί. Νομίζω ότι δεν είναι κακό να γίνεται εύφημη μνεία για ένα συνεπή στη δουλειά του. Κατά τα άλλα όλες οι μαρτυρίες έλεγαν ότι εκείνη πρωτοστάτησε στη σύλληψη. Δεν ξέρουμε αν από σεμνότητα ή καθ' υπόδειξη έδωσε έμφαση στην εικόνα της λειτουργίας των αστυνομικών ως ομάδας.

   Διαγραφή
  2. Εάν έχει δώσει ψευδή κατάθεση, είτε από σεμνότητα είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο πρέπει να ελεγχθεί γι' αυτό. Εάν έχει καταθέσει την αλήθεια, πολύ απλά δεν πρέπει να τιμηθεί από Δένδια, Παπούλια.
   Κοινώς, δεν με πείθεις! :)

   Διαγραφή
  3. Η γιαγιά μου να δεις νεύρο, όταν δεν την ακούει ο πεισματάρης γάϊδαρος που κάνει τα δικά του... αλλά προκειμένου να στήσουμε ήρωες και να πλάσουμε τους μύθους, μπορούμε βρε αδερφέ και να υπερβάλουμε... Σάμπως μας ελέγχει κανείς ; Τα ίδια δεν κάναμε και με το Πολυτεχνείο...; Πάνω απ΄ όλα ο μύθος. Ζήσε κι εσύ το μύθο σου στην Ελλάδα...

   Διαγραφή
  4. Μείναμε σε μια φράση «θαρραλέα αστυνομικίνα» και παγιδευτήκαμε σ’ αυτήν – άσε που δώσαμε και την ευκαιρία να βγουν υπολείμματα χολής σαράντα χρόνων. Απλή φράση, ούτε ηρωοποίηση ούτε θούριοι και μεγάλα λόγια. Όπως θα λέγαμε «θαρραλέος πυροσβέστης» ή «θαρραλέος δημοσιογράφος» (γι’ αυτόν που βγάζει τα άπλυτα στη φόρα).

   Ένας αστυνομικός και απλώς για να κάνει το καθήκον του χρειάζεται θάρρος. Υπερβολή; Εντάξει, ας το πούμε υπερβολή. Το σχόλιο, όμως, ήταν αποκλειστικά και μόνο για την αντίδραση του Παύλου Φύσσα ακόμα και στις τελευταίες στιγμές του. Και για τον καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις που μπορεί να διαδραματίσει ο θάνατός του. Καλό, κακό, υπερβολικό ή όχι, λανθασμένο ή σωστό, εκεί ήταν επικεντρωμένο. Πώς καταφέραμε και μετακινήσαμε το κέντρο βάρους;

   (Και για να μη παρεξηγηθώ: δεν με ενοχλεί η παρέμβασή σου, το αντίθετο. Απλώς προσπαθώ να μετακινήσω στη σωστή του θέση το κέντρο βάρος. Που ως γνωστό, άμα χαθεί δύσκολα επανέρχεται).

   Διαγραφή
  5. Το "κέντρο βάρους" το προσυπογράφω μέχρι το τελευταίο κόμμα, θεώρησα αυτονόητο ότι με καλύπτει πλήρως και γι' αυτό δεν αναφέρθηκα. Έτσι, ίσως φάνηκε σαν γενική ένσταση μία "περιφερειακή" αντίρρηση.

   Διαγραφή
 2. Με πρόλαβε ο BADDOG στο θέμα με την αστυνομικίνα. Αναφέρονται όλοι σ΄ αυτήν λες κι έκανε κάποια υπερπροσπαθεια να συλλάβει τον δράστη ενώ αυτός προσπαθούσε να διαφύγει. Η ίδια στην κατάθεσή της περιγράφει ότι ο δράστης δεν αντιστάθηκε. Συνεπώς κι η γιαγιά μου αν ήταν στη θέση της θα τον συνελάμβανε. Ασφαλώς η βράβευσή της αστυνομικίνας έχει σχέση με την γκαιμπελίστικη προπαγάνδα που ξεδιπλώνεται, προκαλώντας μια γενική ιλαρότητα, που στο τέλος μοιραία θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει η εγκληματική συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι οι λοιποί φτωχοί συγγενείς...

  Κι έτσι μέσα στο θόρυβο και τον ορυμαγδό της πολιτικής υστερίας, που έχει καταλάβει την κυβερνητική εγκληματική συμμορία, ήρθε πονηρά το ΚΚΕ και κούρεψε την στήλη του Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη.

  Σύντροφοι, για τον σοσιαλισμό και τον αντιφασισμό αγωνίζονται όλοι...

  ΥΓ) Όσο για τον ηρωϊσμό του θύματος... από σεβασμό στο νεκρό, δεν θα πω κουβέντα μέχρι το μνημόσυνό του. Μετά όμως... όταν θα έχει κοπάσει ο θόρυβος κι η υστερία, θα έχουμε πολλά να πούμε για όλους και για όλα. Το μόνο που τολμώ να πω αυτήν την στιγμή είναι ότι ο νεκρός, που τόσο πολύ επιζητούσε η αριστερά, για μια νέα νύχτα του Αλέξη, δεν της βγήκε. Τα δε αντιφασιστικά συλλαλητήρια ήταν για κλάματα. Οι κλασιικοί τρεις... κι ο κούκος με μια αντιφασιστική σημαία... Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει πάρει χαμπάρι το παιγνίδι που παίζουν οι εγκληματικές κομματικές συμμορίες στην πλάτη του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό που μου προκαλεί ιδιαίτερη θυμηδία είναι ότι το κόμμα που σέρνει πρώτο τον αντιφασιστικό χορό είναι η ΝΔ, με τους υπόλοιπους ν΄ ακολουθούν ασθμαίνοντας, μη χάσουν κάποιο κομματάκι από την αντιφασιστική τούρτα που σερβίρεται δωρεάν εδώ και λίγες μέρες, με αφορμή ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου. Ποιός να φανατζόταν στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, ότι η ΝΔ θα πλειοδοτούσε σε αντιφασιστική υστερία, των υπόλοιπων γνωστών υστερικών κομμάτων, που είχαν την αποκλειστικότητα την αντιφασιστική εργολαβία ; Ποιός να φανταζόταν, ότι επικεφαλής όλης αυτής της αντιφασιστικής υστερίας θα έμπαιναν οι εθνικοί μας εργολάβοι - νταβατζήδες με τα Μέσα μαζικής Εξαπάτησης που διαθέτουν ; Βρε βρε τι κάνουν οι δημοσκοπήσεις... Γύρισε ο κόσμος ανάποδα σύντροφοι και τα κεφάλια μυρίζουν πια ποδαρίλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απαντήσεις
  1. Ανανώνυμος γιδοβοσκός27 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:29 μ.μ.

   Εντάξει. Προωθήσαμε το μήνυμα στον τράγο, αλλά μας είπε να περιμένεις. Προηγούνται άλλες προβατίνες πρώτα...

   Διαγραφή