Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Με ένα γκολ… στον αέρα!

Αξίζει να στήνεσαι μιάμιση ώρα μπροστά στην τηλεόραση ή στην κερκίδα για να δεις ουσιαστικά ένα όμορφο γκολ που να ανταποκρίνεται στην τηλεοπτική συνδρομή ή στο εισιτήριο στο γήπεδο; Το ερώτημα για το «μονοκομματικό» ποδόσφαιρό μας, με τον δείκτη ποιότητας σε συνεχή κατιούσα, τείνει να γίνει υπαρξιακό. Ερώτημα που μας βασάνισε το Σαββατόβραδο, όταν αποζημιωθήκαμε με το όμορφο γκολ του Μπεργκ. Μας βασάνισε και το απόγευμα της Κυριακής θαυμάζοντας την ενέργεια τού «μίστερ Αλλαγή» που ξαναχτύπησε με μια θαυμαστή ενέργεια.

Ο Βούκιτς τα έκανε όλα στον αέρα, χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει χόρτο: κοντρόλ με το στήθος, εναέρια ντρίπλα και το κατευθείαν σουτ. Γκολ! Για μια ακόμα φορά, όπως την προηγούμενη Πέμπτη απέναντι στην ανεκδιήγητη Καραγκάντι, ο Σέρβος ξελάσπωσε τον ΠΑΟΚ που είχε βαλτώσει. Και περισσότερο βαλτωμένος ήταν στο πρώτο ημίχρονο που όλη η Τούμπα είχε βουλιάξει σε μια βαθιά μεταμεσημεριανή χαύνωση, σε μια συχνά ανυπόφορη βαρεμάρα. Ώσπου η εξέδρα έβγαλε τη δυσαρέσκειά της και σφύριξε. Ε, και; Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το 45λεπτο με 28 λάθη! +/- Δείτε τη συνέχεια

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος ανέβηκε αλλά με δυσκολία πλησίαζε τα όρια του υποφερτού απέναντι στον «Άρχοντα των ισοπαλιών» (τέσσερα «Χ» σε τέσσερα παιχνίδια μέχρι χθες). Ο Πλατανιάς έδειξε και πάλι ότι είναι από τις ομάδες εκείνες (τις πάρα πολλές πια) που ξεπροβοδίζουν τον κόσμο στην αποχώρηση από τα γήπεδα.

Αλλά ο Πλατανιάς είναι Πλατανιάς. Σήμερα υπάρχει στα καθιστικό τής Σούπερ Λίγκας, αύριο δεν θα υπάρχει. Το πρόβλημα είναι με τον ΠΑΟΚ που πρέπει (επιβάλλεται, απαιτείται, είναι ΑΝΑΓΚΗ) να σώσει τα τελευταία ίχνη ανταγωνιστικότητας του δύσμοιρου ελληνικού πρωταθλήματος. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να λείψουν εμφανίσεις σαν τη χθεσινή – και ιδιαίτερα αυτή του πρώτου ημιχρόνου – ή σαν κι εκείνη του Αγρινίου. Τη συνταγή την έχει. Καιρός είναι να καθαρίζει, τουλάχιστον, «ματσάκια» σαν τα χθεσινά χωρίς να κινδυνεύει όπως, για παράδειγμα, στο δοκάρι από τα φάουλ του Ναζλίδη. Στο κάτω κάτω, ΠΑΟΚ είσαι. Δείξ’ το κιόλας!

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη σημερινή Live Sport)