Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας, ο αγιασμός και το χάιδεμα...

To θέμα ήταν μια φωτογραφία Τσίπρα στο αγιασμό σχολείου που κοινοποίησε με λινκ ο Versus (εδώ η φωτό) στο χθεσινό άρθρο του Harddog για τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης (εδώ το άρθρο). O Baddog έδωσε τη συνέχεια και ακολούθησε από τον Versus («Για να μιλήσουμε λίγο πιο σοβαρά», έγραφε) το παρακάτω σχόλιο του που αναδεικνύουμε στην ενότητα του μπλογκ «άρθρα αναγνωστών» (εδώ τα παλιότερα):

'Αρθρα αναγνωστών 
Γράφει ο Versus

Όλα ήταν ένα ωραίο επικοινωνιακό παιχνίδι, προετοιμασμένο εκ των προτέρων. Δηλώσεις έχοντας γύρω του μαθητές (σημαντικό αυτό – δείχνει ότι είναι δίπλα στο μέλλον αυτού του τόπου), που κρατούσαν καλαίσθητα και έξυπνα, πολιτικά αλλά όχι κομματικά, πλακάτ που ασφαλώς δεν τα ετοίμασαν εκείνη τη στιγμή (“είμαστε άνθρωποι όχι αριθμοί”), έξυπνες ατάκες (“θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά αλλά θα το θεωρήσετε ειρωνία”), οι απαραίτητες προεκλογικές δεσμεύσεις (θα ξαναπροσλάβουμε τους απολυμένους καθηγητές) και φυσικά το ...μήλο της έριδος, φίλε Baddog – ο αγιασμός. +/- Δείτε τη συνέχεια

Δες το δεύτερο κλιπάκι εδώ (ξέρω ότι είναι φασιστοσάιτ αλλά δεν το βρήκα αλλού). Χάθηκε, δηλαδή, ο κόσμος να πάει δίπλα στους υπόλοιπους που ήταν από κάτω; Τι πήγε και στήθηκε δίπλα στον παπά σα να του λέει χώσε μου την αγιαστούρα στη μάπα; Παιχνίδι ήταν, αγαπητέ μου φίλε, για να δείξει πόσο large είναι, πόσο ανθρώπινος είναι, πόσο δεν κωλώνει, πόσο κοντά στον απλό άνθρωπο είναι, χώρια το χαβαλέ που θα έβγαζε στους πιτσιρικάδες και το λοιπό ακροατήριο.

Σίγουρα έκανε καλή εντύπωση, he is one of us – για να το πούμε σε απλά ελληνικά. Επικοινωνιακά παιχνίδια. Παιχνίδια ρόλων. Κι εμείς οι ...άθεοι που κάναμε θρησκευτικό γάμο ένα παιχνίδι ρόλων παίξαμε. Χέστηκα αν θα έπρεπε να ευλογήσει ο παπάς τη συμβίωση μου με τη γυναίκα που αγαπώ. Έλα όμως που η μανούλα μου ήθελε να με δει γαμπρούλη στην εκκλησία και τα πεθερικά μου ήθελαν να δουν την κόρη τους νυφούλα, παντρεμένη με παπά και με κουμπάρο.

Στην περίπτωση όμως του Τσίπρα τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο αθώα: μπορεί να γεννάνε σε κάποιους καχύποπτους σεχταριστές δεύτερες σκέψεις. Αν χρειάζεσαι επικοινωνιακά κόλπα και τρικάκια για να πείσεις έναν εξαθλιωμένο λαό ότι αξίζει να σου δώσει την ευκαιρία να τον κυβερνήσεις, τότε ο πολιτικός σου λόγος εμφανώς δεν επαρκεί για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και χρειάζεσαι να του δώσεις συμπληρώματα (του λαού όχι του λόγου...). Αν χαϊδεύεις τα μάτια τού λαού με αυτά που του δείχνεις, ποιος εγγυάται ότι δεν του χαϊδεύεις τ' αυτιά μ' αυτά που λες;

4 σχόλια:

 1. Τα σχόλια του Baddog14 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:11 π.μ.

  Στο σχόλιο του Versus είχε κάνει δυο παρεμβάσεις ο Baddg

  Η πρώτη: «Τι να έκανε δηλαδή; Πήγε σε μία εκδήλωση που μέρος της είναι και ο αγιασμός, του 'χωσε ο παπάς την αγιαστούρα στη μούρα... Εχει ξαναγίνει και στην ορκωμοσία στη Βουλή... Στο πλαίσιο των καλών τρόπων... Στο πλαίσιο της... βαλκανιζατέρ κοινωνίας όπου πολλοί δεν είμαστε θρήσκοι, αλλά πηγαίνουμε στην Ανάσταση, για παράδειγμα, ή παντρευόμαστε στην εκκλησία καλή ώρα όπως εσύ, εγώ, ο άλλος, προκειμένου να μη δυσαρεστηθεί ο περίγυρος του καθενός... Και ειδικά ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι ξαφνικά ανακάλυψε τη γοητεία της Εκκλησίας όταν πριν από λίγο καιρό βάφτισε το παιδί του με απλή ονοματοδοσία. Το Μπέρμπερι και ο αγιασμός είναι ολίγο τι αστεία... Ας κριθεί ο λεγάμενος για σοβαρότερα ζητήματα, όπου πραγματικά μπορεί να είναι υπόλογος...»

  Η δεύτερη (μετά την τοποθέτηση του Versus που δημοσιεύουμε ως άρθρο): «Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά μπορεί και κάποιος να μην είναι αρκούντως καχύποπτος ή αρκούντως σεχταριστής και να τα βλέπει λίγο πιο χαλαρά ορισμένα πράγματα...»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλο χειμωνα!
  δυστιχος....ο τσιπρας...... καταλαβενεται τη θα πω :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή