Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Διαλέγει καρπούζι ο ΠΑΟΚ;

Το βράδυ τού Σαββάτου ο ΠΑΟΚ έκανε στο Αγρίνιο μια σειρά από πρόβες. Αγωνιστική πρόβα, πρόβα άδειου γηπέδου, πρόβα ροτέισον, πρόβα για δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Απέτυχε σε όλες και εδικά στην τελευταία. Το ένα καρπούζι έσκασε και ο δρόμος του γέμισε κουκούτσια, φλούδες και κόκκινα ζουμιά. Η τύχη έβαλε τον ΠΑΟΚ με το «καλημέρα» στα πολύ φιλόδοξα. Πριν καν ωριμάσει. Πριν δέσει η ομάδα. Πριν (κι αυτό ακόμα) ολοκληρώσει τις μεταγραφές που πραγματικά χρειάζεται. Η μπερδεψοδουλειές τής Μέταλιστ ήταν δώρο εξ έναστρου ουρανού. Τον έφεραν μια ανάσα από τους ομίλους των αστεριών τού Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά – κι αυτό το «πρώτη» μόνο οι απανταχού του κόσμου πρωτάρηδες μπορούν να καταλάβουν πόσο ασήκωτο βάρος έχει. +/- Δείτε τη συνέχεια

Με τέτοια ιστορική πρόκληση ήταν φυσικό να χάσει ο ΠΑΟΚ το μυαλό του. Ήταν αναμενόμενο το πλήρωμα, ο καπετάνιος κι οι επιβάτες να τρέξουν από τη μια μεριά του παποριού για να θαυμάσουν την ανατολή τών αστεριών με συνέπεια να μπατάρει το σκάφος. Το παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές ο Στέφενς: το μυαλό των παικτών ήταν στη Σάλκε, είπε.

Όμως και το δικό του εκεί ήταν, αν κρίνουμε από τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Αλλά αποδείχτηκε ότι ΠΑΟΚ είναι ανέτοιμος ψυχολογικά να χωρέσει στο μυαλό του ένα τόσο μεγάλο όνειρο, μαζί με το όραμα του τίτλου. Τώρα, μπροστά στην πρόκληση νιώθει την ανάγκη να διαλέξει: από τη μια ευρωπαϊκά αστέρια και από την άλλη… Αστέρα Τρίπολης και τσιμπλόφωτα Ελλάδας.

Στον ΠΑΟΚ βεβαιώνουν ότι μεγάλος πρωταρχικός στόχος είναι ο τίτλος. Καλά είναι να το λένε. Αλλά η πραγματικότητα έχει διαφορετικό πρόσωπο και δική της φωνή. Η φετινή χρονιά πρέπει να έχει ΣΟΒΑΡΗ προετοιμασία για τίτλους στο ορατό μέλλον με τη δημιουργία μιας ΣΟΒΑΡΗΣ ομάδας. Με αυτή τη λογική, ας κοιτάξει ψηλά, στ’ αστέρια. Αν τα κατακτήσει, αν σε μερικές εβδομάδες μπαίνει στα γήπεδα περιβεβλημένος σεντόνι-αστερόεσσα, θα μεγαλώσει το εκτόπισμά του για τον διαγκωνισμό στην κορυφή της Ελλάδας. Καλή τύχη να έχει!

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport)