Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Ποιος έδωσε τον... λοστό για να σπάσει το λουκέτο στο μπουζουκάδικο

Ο Πάνος Κιάμος είναι σύμβολο Πολιτισμού της σύγχρονης Ελλάδας. Δεν μπορεί να τον στερήσει από τον λαό (του) κανένας ΣΔΟΕ, δεν δικαιούται να του βάλει φραγμό κανένα λουκέτο. Γι’ αυτό και ιδιοκτήτης τού μπουζουκάδικου στη Χαλκιδική αγνόησε την απόφαση να κλείσει για ένα 48ωρο το κέντρο του και έσπασε το εμπόδιο. Τι πάει να πει πως δεν είχε κόψει καμιά απόδειξη τη μέρα του ελέγχου; Ο ίδιος ο Κιάμος είναι μια πελώρια απόδειξη προσφοράς πολιτισμού, ψυχικής ευφορίας, αγάπης, τέχνης, λαϊκής λατρείας. Στο κάτω κάτω ο επιχειρηματίας παρανόμησε μεν – για την Τέχνη και μόνο –, συνέτριψε τις αμπάρες του αποκλεισμού, αλλά πλήρωσε σύμφωνα με το νόμο: συνελήφθη ο αυτοφωράκιας. Αυτή δεν είναι η δουλειά του; +/- Δείτε τη συνέχεια

Γι’ αυτό δεν πληρώνεται; Για να προσφέρει την ελευθερία του όταν και όποτε χρειαστεί. Κάτι σαν τον ναυαγοσώστη στην πισίνα δηλαδή. Κάθεται στην άκρη της και παρατηρεί. Ωράρια ολόκληρα. Μέρες και μήνες. Και μπορεί να περάσει ολόκληρο καλοκαίρι χωρίς να χρειαστεί καμιά επέμβαση. Όπως και ο ΣΔΟΕ σαν να λέμε. Μπορεί να έχεις κτίσει μέγαρα και παλάτια από τη φοροδιαφυγή και να μην πατήσει ποτέ πόδι ΣΔΟΕίτη στο κατώφλι σου. Ώσπου σπάει ο διάβολος το ποδάρι του κι έρχεται κάποια στιγμή να πληρώσεις, να τιμωρηθείς.

Αλλά τότε κάνεις ό,τι ο πολικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, ο υπουργός των Οικονομικών: ξεχνάς την απόφαση. Το έχεις ζωντανό το παράδειγμα: ο υπουργός έχει αγνοήσει δικαστική απόφαση και έδωσε εντολή «εισπράξτε το χαράτσι για τη ΔΕΗ». Ο ίδιος ο δημοκράτης υπουργός έχει ακυρώσει απόφαση της Βουλής, ξαναπερνώντας αυτό που ήθελε – αυτό που είχε απορριφθεί πριν δυο μέρες δηλαδή – από την πλαϊνή πόρτα. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα: δίνει το (αίσχιστο) παράδειγμα «αγνοείστε τον νόμο» ο υπουργός και οι παράνομοι ακολουθούν τραγουδώντας Κιάμο: «Η καρδιά μου δε δέχεται την ήττα δεν τελειώσαμε ακόμη, σου το είπα/ Θα δίνω για όσο σ΄ αγαπάω/ κι ας χάνω από χέρι/ μια γροθιά στο μαχαίρι».