Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε...

Παιχνίδια με χαρακτήρα τελικού, όπως ήταν το χθεσινό του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε, κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες. Κι η ομάδα που έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους ματς, έχει και το πλεονέκτημα. Η Σάλκε ήταν σίγουρα πιο έμπειρη. Γι΄ αυτό και σκόραρε δυο γκολ παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Ήταν ίσως και πιο τυχερή. Και πήρε δίκαια εκείνη το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ . Η εμφάνιση, όμως, του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι έχασε στις λεπτομέρειες μια ιστορική πρόκριση, δείχνει πως όχι μόνο βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αλλά κι ότι τα βήματά του προς το παραπάνω επίπεδο στην ποδοσφαιρική Ευρώπη είναι πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα περίμενε κανείς. +/- Δείτε τη συνέχεια

Οι εμφανίσεις του «δικεφάλου» στα δυο ματς με τους Γερμανούς είμαι βέβαιος πως θα έχουν πολύ πιο ουσιαστική συνέχεια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όπου η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά. Εκείνο που δεν πρέπει να συμβεί τώρα είναι να απογοητευτούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Το μέλλον είναι δικό τους.

Βιαστικές κινήσεις και λανθασμένες εκτιμήσεις μόνο κακό θα προκαλέσουν. Ούτε θα πρέπει να αναζητήσουν ντε και καλά κάποιον υπεύθυνο για τον αποκλεισμό. Προπονητή, διαιτητή ή και τον κόσμο που άφησε «γυμνή» την ομάδα σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της ιστορίας της. Είπαμε: Η εμπειρία και η κλάση κάποιων ποδοσφαιριστών, όπως του Ντράξλερ, ήταν οι λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά κι έκριναν το αποτέλεσμα και την πρόκριση. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
Το ταξίδι για τον ΠΑΟΚ μόλις ξεκίνησε... Κι είναι βέβαιο πως και μεγάλο θα είναι και γεμάτο σπουδαίες στιγμές.

Γιάννης Μηνδρινός 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport)