Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Οι αλήθειες του Άκη, η μετονομασία τής Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το πάρτι...

Αρχίζει τη Δευτέρα η απολογία τού Άκη Τσο- χατζόπουλου. Επιτέλους, θα ακουστούν αλήθειες από έναν άνθρωπο που έχει πάρει διαζύγιο με το ψέμα.
Όπως και να έχει, πάντως, τα υποβρύχια θα εξαφανιστούν από τα κυλικεία των δικαστηρίων. Το πολύ πολύ να σερβίρεται καμιά μπόμπα-τοστάκι.
«Ο κόσμος θα μάθει», λέει (απειλητικά) ο Άκης. Τα εκατομμύρια των παταπλανημένων ανυπομονούν να πεφωτισθούν. Και να μάθουν για τη μεγάλη αδικία σε βάρους του.
Ένα από τα επιχειρήματά του θα είναι ότι μετά τη βραδιά στα Ίμια αποφασίστηκαν, από κοινού με τον πρωθυπουργό, σαρωτικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το πάρτι άρχισε σε βραχονησίδα.
Είπα πάρτι και θυμήθηκα την τελευταία συνέντευξη του Παπακωνσταντίνου. Που δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα πως ήταν ο άνθρωπος που μπήκε στο πάρτι, έκλεισε τις μουσικές και άναψε τα φώτα. Δεν είπε αν έκανε τσακωτό τον Άκη στο μπλουζ μέτωπο με μέτωπο και κοιλιά με κοιλιά με τη δίδα Μίζα ή αν έπεσε στην ώρα ζεϊμπέκικου.
Πλάκα είναι να πιστέψουμε εμείς εδώ τον Άκη και να τον ξεμπροστιάσει η Γερμανία που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες έρευνα για να διακριβώσει αν έγιναν δωροδοκίες στο θέμα των ελληνικών υποβρυχίων. (Αυτοί εξακολουθούν να αμφιβάλουν. Πολύ σωστό και εξόχως δημοκρατικό).
Τέλος πάντων, αν δικαιωθεί και από εκεί, προς τιμή του η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα μετονομαστεί σε Αποστόλου-Αθανασίου Τσοχατζοπούλου. Και για οικονομία στις πινακίδες τού δρόμου, η σήμανση θα γίνει με συντόμευση: «Οδός Άκη».