Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Η ευκαιρία είναι μοναδική

Δεν την έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ. Το 1-1 που πήρε παλικαρίσια στο Γκελζενκίρχεν του άνοιξε τεράστια λεωφόρο πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ταυτόχρονα του άνοιξε την πόρτα για να αλλάξει επίπεδο. Να στρογγυλοκαθίσει στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πρεστίζ και οικονομική άνεση. +/- Δείτε τη συνέχεια

Για να φτάσει μια νέα ομάδα μια «ανάσα» από τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεται τόλμη, τύχη, καθαρό μυαλό. Φυσικά και ικανότητα. Ο χθεσινός ΠΑΟΚ τα είχε όλα. Σπατάλησε ένα ημίχρονο υπερεκτιμώντας τη Σάλκε και δίνοντάς της χώρο να κάνει το παιχνίδι της. Μοιραία, δέχτηκε το γκολ.

Παρότι ο Στέφενς, γνωρίζοντας άριστα τον αντίπαλο, είχε επιλέξει να τοποθετήσει μπροστά από τα δυο αμυντικά του χαφ τον Λόρενς –που θεωρητικά θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην αμυντική λειτουργία. Ο Λόρενς αποδείχτηκε πολύ λίγος κι όλα πήγαν στραβά. Στην επανάληψη ο Στέφενς έδειξε πως δεν έχει κολλήματα. Πέρασε στο ματς τον Κάτσε, έναν παίκτη που ο σωματότυπός του δεν ταιριάζει στα «πιστεύω» του Ολλανδού τεχνικού για τους χαφ που πρέπει να έχουν οι ομάδες του. Κι ο Κάτσε απέδειξε πως η καρδιά και το ταλέντο του είναι πολύ μεγαλύτερα από το μπόι του.

Αμέσως το παιχνίδι του ΠΑΟΚ βρήκε ισορροπία. Κι άρχισαν οι επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Και ήρθε από έναν ποδοσφαιριστή που είναι βέβαιο πως θα λάμψει στο φετινό πρωτάθλημα. Τα κακά νέα για τη ρεβάνς είναι πως θα γίνει σε μια άδεια Τούμπα. Τα καλά, πως μετά τον Χούντελαρ χτύπησε και ο Φαρφάν. Η ευκαιρία είναι μοναδική!

Γιάννης Μηνδρινός 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στην Live Sport)