Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ο υπουργός αποκτά αφεντικό…

Ενενήντα μέτρα σε 365 μέρες όρισε η τρόικα για να μας δώσει σταγονομετρικά τη δόση των 8 δισ. Και οι δικοί μας σκληροί διαπραγματευτές – που ενισχύθηκαν εσχάτως με τον χαλκέντερο και λεοντόκαρδο Άδωνη – κρατούσαν εν είδει γραμματέων τις σημειώσεις με τις εντολές. Η Ελλάδα είναι πεσμένη στα γόνατα και κάθε φορά που έρχεται η τρόικα σκύβει ακόμα πιο χαμηλά. Την ίδια ώρα που διαλύεται το ελληνικό σύμπαν, η Γερμανία φτιάχνει το πατρόν πάνω στον οποίο θα κοπεί ο νέος ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός που εν χορδαίς και οργάνοις ίδρυσε ο Ανδρέας ο Δεύτερος, ο μόνος άνθρωπος που συναγωνίζεται σε βερμπαλισμό (πες το καλύτερα φαφλαταδισμό) τον Ευάγγελο Βενιζέλο. +/- Δείτε τη συνέχεια

Και πανηγύριζε τότε που οι Έλληνες ασφαλισμένοι θα έχουν ίσες και ποιοτικές παροχές Υγείας και οι συμβεβλημένοι γιατροί θα αρχίζουν τα μηνιαία εισοδήματά τους από την ισχυρή βάση των 2.000 ευρώ, δηλαδή από τους διακόσιους ασφαλισμένους που έχουν δικαίωμα να βλέπουν τον μήνα επί δέκα ευρώ το κεφάλι. Αλλά προχθές φίλος γιατρός μού έλεγε ότι τα δύο χιλιάρικα είναι 1.800 (τόσο τους δίνουν μετά από μια παρακράτηση για λογιστική διευθέτηση στο μέλλον), τα οποία μαζί με τις άλλες κρατήσεις διολισθαίνουν στα 1.300 την ημέρα. Και τα οποία έχουν εξοφληθεί έως τον περασμένο Δεκέμβρη. Ήδη τρέχει ο έβδομος μήνας με το φέσι για το οποίο, βέβαια, θα φορολογηθούν τώρα σαν να το έχουν εισπράξει. Και το οποίο κάποια στιγμή, όπως συνηθίζει ο ΕΟΠΥΥ τού Ανδρέα τού Δεύτερου και, σήμερα, του Άδωνη του Πρώτου, θα κουρευτεί.

Αυτόν τον ΕΟΠΥΥ σχεδιάζουν να διορθώσουν οι Γερμανοί με ΞΕΝΟ μάνατζερ, όπως αποκάλυψε προχθές η Real News και που επιβεβαίωσε ο πειθήνιος αποδέκτης τού σχεδιαζόμενου μέτρου, ο Άδωνις. Ο οποίος με τον μάνατζερ στο γενικό κουμάντο θα είναι ο πρώτος υπουργός παγκοσμίως που θα παίρνει απευθείας εντολές από τύποις υφιστάμενό του και στην ουσία αφεντικό του.