Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Το δάκρυ τής Όλγας, το κολέγιο και... όταν οι μανάδες κλαίνε από απόγνωση

Πριν από δυο χρόνια η αποφοίτηση του γιου τής Όλγας Τρέμη από το κολέγιο Αθηνών έγινε θέμα σημαντικής διάρκειας (μεγάλης θα έλεγα συγκριτικά με τη σημασία του γεγονότος) στα δελτία τού MEGA: βραδινό, νυχτερινό και το πρωί της επομένης. Τουαλέτες και αμερικανιές, σαν κι αυτές που, περίπου, βλέπουμε στις ταινίες από και πέραν του Ατλαντικού.

Δεν κατάλαβα – τρόπος του λέγει το «δεν κατάλαβα» – γιατί η αποφοίτηση σχολιαρόπαιδων 18 χρόνων από σχολείο επιπέδου Λυκείου θα έπρεπε να προβληθεί τόσο πολύ, όταν δεν προβάλλεται η αποφοίτηση χιλιάδων παιδιών στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο Περιστέρι ή, ακόμα περισσότερο, στην ακριτική Φλώρινα ή στο Διδυμότειχο με το… αγχωμένο μπλουζ. Τέλος πάντων η συγκίνηση έρρεε τότε σαν μέλι στον παράδεισο του Ισλάμ. Ομιλίες, συχαρίκια, πύρινοι λόγοι για καλπασμό στο μέλλον. Πιθανόν και δάκρυα που δεν είδαμε. Αλλά καθόλου ίδια με το δάκρυ που κύλησε από το μάτι τής μάνας Όλγας ακούγοντας και βλέποντας στο ρεπορτάζ τού δελτίου άλλες μάνες να αφήνουν ολόκληρη εβδομάδα τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο (πες το… νηπιοτροφείο) γιατί δεν έχουν να τα θρέψουν.  Η Όλγα βγήκε από τη γυάλα της και διαπίστωσε ότι ο λαός πεινάει, τα παιδιά υποσιτίζονται και οι μανάδες κλαίνε – όχι απαραιτήτως από συγκίνηση. Συνήθως από απόγνωση.

** Πήραμε τη φωτογραφική σύνθεση από το «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαλαβάνη.

1 σχόλιο:

  1. ... κι ανωνύμως επώνυμος.6 Ιουλίου 2013 - 4:53 π.μ.

    Ποιά συγκίνηση και πράσινα άλογα ; Την ώρα που έκανε γκρο πλαν ο φακός στην Τρέμη, μόλις που πρόλαβε να φύγει από το πλάνο η μακιγιέζ με τα κρεμύδια. Πέντε φορές πήγε στο μπάνιο η κοπέλα κι ακόμα μυρίζει κρεμυδίλα...

    Αν είχαν την δυνατότητα να συγκινούνται τέτοια κτήνη δεν θα υπήρχε MEGA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή