Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Όταν στενεύει η Θεσσαλονίκη

Αρχίζουμε με… μέτρο. Αυτό που δείχνουν να μην έχουν κάποιοι σύλλογοι, παράγοντες, αφεντάδες και οπαδοί. Λοιπόν:

 «Ψηλά τη χτίζεις τη φωλιά 
και θα λυγίσει ο κλώνος…» 

Το «6-0» του ΠΑΟΚ με τη Νις είναι… nice! Καλό, χορταστικό, εντυπωσιακό αλλά και επικίνδυνο. Είναι από αυτά που σε ανεβάζουν στον βατήρα τού Παραδείσου κι όταν πέσεις δεν βρίσκεις νερό, βρίσκεις στα βράχια τα όνειρά σου. Γιατί στον ΠΑΟΚ βλέπουν ψηλά και καλά κάνουν. Μόνο που δεν κοιτούν τον ανηφορικό σπειροειδή δρόμο, κοιτούν την ανεμόσκαλα. Λάθος. Και λάθος επαναλαμβανόμενο δεν είναι αφέλεια, είναι αυτοχειρία. +/- Δείτε τη συνέχεια


Τελευταία φορά που το είχαν διαπράξει ήταν όταν επανέκαμψε από την Ιταλία ο Ζαγοράκης, το 2005. Γέμισε το αεροδρόμιο λαό – πάνω από δυο χιλιάδες. Και απογειώθηκαν οι πόθοι. Στον ΠΑΟΚ αποκτούσαν πια αυτό που τους έλειπε για τον τίτλο, το μοναδικό κομμάτι στο παζλ τής επιτυχίας. Είχαν τον ηγέτη τής (έτοιμης, νόμιζαν) ομάδας, είχαν τον κουμανταδόρο με τον αέρα τού Καμπιονάτο και την ευρωπαϊκή μενταλιτέ. Έναν πρωταθλητή Ευρώπης που θα τους έκανε πρωταθλητές Ελλάδας στο πιτς-φιτίλι. Πάτησαν πάλι στην ανεμόσκαλα και γκρεμίστηκαν: 6η θέση στο πρωτάθλημα, με 24 βαθμούς διαφορά από την πρώτη αφήνοντας στην αστρική μοναξιά του τον Ολυμπιακό. Τον οποίο, μάλιστα, στην αρχή της περιόδου τον είχαν νικήσει με ανατροπή μέσα στο Φάληρο και σείστηκε από ηδονικούς σπασμούς η σχοίνινη σκάλα. Αλλά στο τέλος τής χρονιάς, η Θεσσαλονίκη στένεψε πάλι για τους ΠΑΟκτσήδες.

Τώρα πολλοί στην Τούμπα λένε για τίτλο. Και νιώθουν στο τσεπάκι τους ένα φούσκωμα επειδή μέσα έχουν τη Μέταλιστ. Γιατί να μην το πουν και γιατί να μη το νιώθουν όταν το δηλώνει το μεγάλο αφεντικό τού μαγαζιού-γωνία; Το ίδιο είχε κάνει και το αφεντικό τού μαγαζιού-πλατεία, ο Κόκκαλης. Που έχτιζε κι αυτός τη φωλιά σε ονειρόδεντρα με ευρωπαϊκούς τελικούς και έπαιρνε την αινιγματική όψη τού ποκερίστα που μπλοφάρει πριν έρθει ο ευρωπαϊκός Ζάλογγος!

Στο δια ταύτα και για να μην κουράζω: οι σκέψεις ωριμάζουν στη σιωπή και οι στόχοι στην υπομονή. Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να χαρτογραφήσει την πορεία του, ει δυνατόν με χρονοδιάγραμμα. Όχι με πιλάλα στο παντού που οδηγεί στο πουθενά. Γιατί (για να κλείσουμε συνεχίζοντας το έμμετρο που αρχίσαμε):

«…και θα σου φύγει το πουλί
και θα σου μείνει ο πόνος».

Το απάγγειλε ο λαός. Το κελάηδησε και ο μεγάλος των μεγάλων, ο Μάρκος από τη Σύρα…

Harddog 

** To άρθρο δημοσιεύτηκε στη «Live Sport» τής Πέμπτης, 25 Ιουλίου.

2 σχόλια:

  1. H Θεσσαλονίκη είναι "στενή" για τους αθηναίους.... Πολύ δύσκολο πέρασμα.... θα το δουν φετος και οι Σαβιόλες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάγος ήσουν και το βρηκες??? Δυάρα και παραλίγο τριάρα με το δοκάρι στο 90 φεύγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή