Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η αλήθεια για τους «τεμπέληδες της εύφορης Μανωλάδας...»

Ξεσηκώθηκε ορυμαγδός από τη δήθεν αδιαφορία των ανέργων τής Ηλείας να ανταποκριθούν σε αίτημα φραουλοπαραγωγών για κάλυψη 4.400 θέσεων εργασίας. «Μόνο καμιά δεκαριά εμφανίστηκαν» διαλάλησαν με εξαλλοσύνη κάποια Μέσα και οι καταναλωτές ειδήσεων κατάπιαν αμάσητη την εξοργιστική πληροφορία. Όπως αμάσητη την σκόρπισαν στους μιντιακούς αιθέρες αυτοί που πολλαπλασιάζουν την παραπληροφόρηση γεννοβολώντας τα αυγά τής ανεύθυνης δημοσιογραφίας στα έλη με τα μέλη μιας κοινωνίας γεμάτης από χάπατα. +/- Δείτε τη συνέχεια

Κι επειδή ο εγκέφαλός μας/τους, καμένος από την πολλή πληροφόρηση, έχει σταματήσει να επεξεργάζεται ακόμα και λογικά δεδομένα και να ψάχνει την πραγματικότητα πίσω από σι-θρου παραπετάσματα όπως αυτό της προσφοράς 4.400 θέσεων, αρχίζουν τα αρνητικά σχόλια και τα «τσ τσ τσ, πώς να γίνουμε Ευρώπη, πώς θα πάμε μπροστά;»

Την αλήθεια την ακούσαμε κατά τις 9.30 το πρωί στο Βήμα Fm, στην εκπομπή των Κακούση-Πετρόπουλου. Όπου βγήκε ηγετικό στέλεχος του ΟΑΕΔ (δεν θυμάμαι όνομα-θέση) κι έβαλε το θέμα στη σωστή του διάσταση: στις 7 Ιουνίου έγινε η αίτηση κάποιων παραγωγών φράουλας για περίπου επτά ημερών δουλειά (ίσως και λιγότερο) αφού η συγκομιδή της σπάνια ξεπερνά για μερικές μέρες τις 15 τού μήνα! Άρα όσοι ανταποκρίνονταν θα έπρεπε να βγουν από τις καρτέλες ανέργων του ΟΑΕΔ, να δουλέψουν για κάνα εκατοπενηντάρι ευρώ (το μεροκάματο είχε οριστεί προς 23 ευρώ καθαρά) και να ενταχθούν μετά ξανά στον ΟΑΕΔ, επαναλαμβάνοντας μια χρονοβόρα διαδικασία και χάνοντας κάποια τυπικά προνόμια (όπως λόγου χάρη τη συμμετοχή σε προγράμματα που προϋποθέτουν να μην έχεις εργαστεί τους τελευταίους 6 μήνες).

Η κοινωνία των χάπατων – μια περίεργη, παράλληλη κοινωνία που ζει και κινείται πλάι στην άλλη, την έστω κι ελαφρώς σκεπτόμενη – μίλησε για «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (της Ηλείας)», για «φυγόπονους Έλληνες που προτιμούν να παίζουν πρέφα αντί να δουλεύουν» και για «αδιάφορους νέους που περνούν τις ώρες τους στις καφετέριες». Την ίδια ώρα κάποιοι παραγωγοί διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους: «Τι να κάνουμε; Ζητάμε χέρια και δεν έρχονται». Προφανώς, ετοίμαζαν το άλλοθί τους για τις σφαίρες που θα πέσουν σαν το χαλάζι στην επόμενη σοδειά τής φράουλας και της βίας, όπως γράφαμε πριν από μια εβδομάδα.

2 σχόλια:

 1. ... κι ανωνύμως επώνυμος.10 Ιουλίου 2013 - 2:39 π.μ.

  Στην επόμενη σοδειά υπάρχει κίνδυνος να πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι από την ανάποδη... αν συνεχιστεί η ίδια μέθοδος διακυβέρνησης και δεν έχει αλλάξει η πολιτική κατά 180 μοίρες.

  Τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας στενεύουν επικίνδυνα. Αυτή η βουβαμάρα κι η παθητικότητα που όλοι μας παρατηρούμε και στιγματίζουμε, είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την ανά διαστήματα εκτόνωση, με μικρές αποσπασματικές κοινωνικές εκρήξεις, που ελέγχονται εύκολα. Η καθολική σιωπή προμηνύει και καθολική αντίδραση, όταν η θερμοκρασία ανέλεθει στα κατάλληλα για την έκρηξη επίπεδα, που μπορεί να συμβεί από ένα εντελώς τυχαίο γεγονός, που θα υποβοηθηθεί βέβαια κι από μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών, που θα επιχειρήσουν να παίξουν το δικό τους παιγνίδι, όπως γίνεται πάντα.

  Κάποιες όμως μικρές κοινωνικές ομάδες ήδη αντιδρούν μεθοδικά στην επιχειρούμενη επίθεση κατά της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα, από την οικονομία έως την πολιτιστική μας υπόστασή ως Έθνος και την επιβίωσή μας ως Ελληνες κι ως άνθρωποι.

  Κάποιοι νομικοί ετοιμάζουν προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο εναντίον της Γερμανίας και των Μέρκελ - Σόϊμπλε με την συνδρομή κι άλλων νομικών από την Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, για γενοκτονία των Ελλήνων, εξ αιτίας των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και θα την καταθέσουν τις παραμονές των γερμανικών εκλογών.

  Κάποιοι άλλοι ακύρωσαν την διαδικασία του διαγωνισμού για το τζαμί. Διαβάστε στο επόμενο σχόλιο την ανακοίνωσή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ... κι ανωνύμως επώνυμος.10 Ιουλίου 2013 - 2:40 π.μ.

  Σήμερα, 9 Ιουλίου 2013 και ώρα 08:30, συγκεντρωθήκαμε έξω από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) στην οποία επρόκειτο να διενεργηθεί η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου για την ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό, όπου και διαμαρτυρηθήκαμε για την επαίσχυντη απόφαση της ανέγερσης τεμένους, την κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης και την καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων που απορρέουν από το ίδιο το Σύνταγμα.

  Οι Έλληνες Πολίτες κρατώντας Ελληνικές Σημαίες βροντοφώναξαν το «ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ».

  Οι καθ' όλα ευγενέστατοι υπάλληλοι της υπηρεσίας κλήθηκαν να συνταχθούν μαζί μας και να αρνηθούν να συναινέσουν στο έγκλημα κατά της Ελλάδος και να καταπατήσουν και οι ίδιοι τον όρκο τους στο Ελληνικό Σύνταγμα. Αρκετοί ήταν αυτοί που συμμερίστηκαν και συντάχθηκαν... νοερώς... μα κανείς τους δεν είχε το σθένος να κάνει αυτό που ορίζει ο όρκος του στο Ελληνικό Σύνταγμα!

  Από τις ΔΕΚΑ ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες, που τόλμησαν και πλησίασαν τον χώρο της ΕΥΔΕΚ διά των εκπροσώπων τους, ουδέ μία κατάφερε να εισέλθει στην υπηρεσία και να καταθέσει φάκελο προσφοράς!

  Ακόμη και όταν κάποιοι εξ αυτών κάλεσαν την ΥΑΤ που ευρίσκετο εκεί για την προστασία τους (ή την με συνοδεία είσοδό τους στην υπηρεσία), πάλι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν.

  Αποτέλεσμα; Η δημοπρασία εκρίθη ΑΓΟΝΗ καθ' ότι ΟΥΔΕΜΙΑ προσφορά κατετέθη!

  Εν τω μεταξύ είχε πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία η ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ από τον Σύλλογο Αθηνά του Βοτανικού

  για την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της δημοπρασίας, γεγονός που την καθιστά υποχρεωτικά να τελεί εν αναμονή της εκδίκασης της αποφάσεως για την ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ του νόμου 3512/2006 περί ανεγέρσεως τεμένους στον Βοτανικό.

  Ευχαριστούμε όλους και κυρίως τους Κυπρίους και Ποντίους αδελφούς που αγωνίσθησαν μαζί μας σήμερα και παραμένουμε σε επαφή για τις επόμενες κινήσεις μας.

  ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΑΧΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!

  ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ

  ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

  «ΔΡΑΣΗ ανεξαρτήτων ΠΟΛΙΤΩΝ»

  Κατά της κατασκευής ή αδειοδότησης μουσουλμανικού τεμένους ή τζαμιού

  ΑπάντησηΔιαγραφή