Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ο Λάκης Γαβαλάς δεν ξέρει πού ανήκει κομματικά ο Βύρωνας, ο Βύρωνας ξέρει;

Ο Λάκης Γαβαλάς δήλωσε στο Έθνος της Κυριακής ότι ευχαριστεί τον Βύρωνα Πολύδωρα για τον οποίο, είπε, δεν ήξερε σε ποιο κόμμα ήταν. Μα ούτε και ο ίδιος ο Βύρωνας ξέρει.

Από τότε που έφυγε από κυβερνητικά και θεσμικά πόστα διέτρεξε όλην την απόσταση της πολιτικής αλχημείας. Επαναστάτης και συντηρητικός, νεοφιλελεύθερος και σοσιαλιστής, αριστερός λόγος και λόγος ανοχής για την πιο ακραία ακροδεξιά. Ο Βύρων Πολύδωρας μπορεί να μιλήσει με ενθουσιασμό για το ξύλο από τα ΜΑΤ και ταυτόχρονα να εκφράσει την αγανάκτησή του εκ μέρους των δαρμένων.

Ο Βύρων πάει παντού, κολλάει με τα πάντα, δεν νιώθει καμιά ευθύνη για τα όσα έγιναν όταν ήταν στην καρδιά τού συστήματος και τώρα το κατακεραυνώνει. Μιλάει πολύ και μιλάει καταγγελτικά.

Αν οι πολιτικοί είχαν χιούμορ ο Σαμαράς θα τον καλούσε αύριο για να του δώσει ένα κυβερνητικό πόστο, μια θέση συμβούλου, κάτι περίοπτο στη Βουλή. Και αμέσως ο Βύρωνας θα ξανάβρισκε τον πολιτικό προσανατολισμό του. Και δεν θα ένιωθε τη μια μέρα ΚΚΕ-μλ και τη άλλη γείτονας με τα δεξιά εξτρέμ τού πολιτικού συστήματος.