Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΑΕΚ την έκαναν την εκπαίδευση

Πώς το έλεγε θυμοσοφικά ο λαός; Όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή. Τώρα που κλείνουν 118 σχολεία πώς να κάνουμε τον αντίστροφο πολλαπλασιασμό; Το μεγαλύτερο πρόβλημα, βέβαια, είναι με τις συγχωνεύσεις – 17 το όλον. Πόσες συγχωνεύσεις φυλακών αντιστοιχούν στις 17 συγχωνεύσεις σχολείων; Γρίφος…

Σημειωτέον ότι μιλάμε για κλείσιμο και συγχωνεύσεις δημοτικών και νηπιαγωγείων. Για να μαθαίνουν τα παιδιά στα δύσκολα γρήγορα – σχεδόν μόλις απογαλακτιστούν. Να ξέρουν ότι η ζωή είναι λιτότητα, είναι ανηφόρα και ότι η δική τους ζωή υπολογίζεται ως λογιστικός αριθμός. Διότι: «Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις αυτές θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 -μιας και οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους- ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ».

Διακόσια είκοσι οκτώ χιλιάδες ευρώ λιγότερα, δεν είναι μικρό πράγμα. Πέραν όλων αυτών μαθαίνουμε ότι υποβιβάζονται πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία. Υποβιβάζονται! Θα πείτε εδώ υποβιβάζονται ολόκληρες ομάδες με ιστορία, στα πρωτάκια και στα νηπιαγωγάκια θα κολλήσουμε; ΑΕΚ την έκαναν την εκπαίδευση.