Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μην τσιμπάτε! Πάσα «πάρε-βάλε» και άλλοθι για τις επόμενες σφαίρες...

Μην τσιμπάτε! Η επίθεση-κριτική Βορίδη στον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν πάσα ακριβείας στον Βενιζέλο και όσους από το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι μερικές βίρτσουαλ μπουνιές με την «επάρατη δεξιά» θα τους διαφοροποιήσει. Χρειάζονταν λίγη πόλωση, από αυτή που τόσα χρόνια τους έδινε κουκιά και τους χάριζε ρούμπους. Όπως χρειαζόταν και μια αιτία στον Βενιζέλο για την «σκληρή επίθεση», την αντιπολιτευτική. Στον Βενιζέλο που κατάντησε το ΠΑΣΟΚ τελείως διαφορετικό από εκείνο ορισμένων καλών περιόδων του Ανδρέα. Και που τώρα για να τον υπερασπιστεί έχει κάτι πομπώδες να πει μέσα στον υπόλοιπο βερμπαλισμό του. Φυσικά η επίθεση Βορίδη βόλεψε και μερικούς πράσινους μικροφωνιστές και κονδυλοφόρους. Τους βοήθησε να τραβήξουν το σπαθί τους από τη θήκη. Μετά από τόσο καιρό αργίας (αλλά όχι ανεργίας) το κατευχαριστήθηκαν.

Μην τσιμπάτε! Περνάνε στην αντεπίθεση με βολές εντυπώσεων οι φραουλοπαραγωγοί τής Μανωλάδας. Μόνο δέκα αιτήσεις για τέσσερις χιλιάδες θέσεις εργασίας στα χωράφια, λένε και διαλαλούν. Προς 23 ευρώ την ημέρα καθαρά. Και μόνο δέκα αιτήσεις ενδιαφέροντος, φωνάζουν στα μικρόφωνα! Νομίζω πως ετοιμάζουν το άλλοθι για τις επόμενες σφαίρες. (Σαν να τους ακούω από τώρα: «Εμείς ζητήσαμε εργάτες, αλλά…») 

Γενικώς, μην τσιμπάτε! Ο λαϊκισμός δεν έχει μονόπλευρη κατεύθυνση.

2 σχόλια:

  1. ... κι ανωνύμως επώνυμος.2 Ιουλίου 2013 - 2:09 μ.μ.

    Αν πραγματικά ενοχλούσε ο Βορίδης κι ήταν εκτός κομματικής γραμμής, θα είχε διαγραφεί την επόμενη μέρα. Ως φαίνεται όμως, όλα λειτουργούν στα πλαίσια των κομματικών παιγνιδιών του συστήματος εξουσίας κι είναι προγραμματισμένα. Όλοι ερμηνεύουν θαυμάσια τους ρόλους της θεατρικής πολιτικής τους παράστασης, σ΄ ένα έργο που συνεχίζουν να το παρακολουθούν, μόνον όσοι δεν έχουν καταφέρει ν΄ αναπτύξουν κανένα άλλο τμήμα του εγκεφάλου τους, πέραν του ερπετικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη τσιμπατε και με τις δηλώσεις Πολύδωρα για τη ΧΑ. Βγήκαν για χάρη τους μπλε και πρασινοι αποκηρύσσουν! Αντιστασιακοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή