Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Μόνο αυτό διαπραγματεύτηκε ο Μπένι

Η νέα προγραμματική συμφωνία για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, στοιχεία της οποίας έδωσε… δια της διαρροής η Ιπποκράτους, είναι ένα νεφέλωμα, με πολλά λόγια – σαν κι αυτά που παράγει ανά λεπτό η λογομηχανή τού αρχηγού του.

Λόγου χάρη, ένα θέμα-όρος είναι «η διοικητική μεταρρύθμιση ώστε η χώρα να φανεί συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της αλλά και η κοινωνία να λάβει ένα καθαρό μεταρρυθμιστικό μήνυμα αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και διαφάνειας στο κράτος» (ΜΠΛΑ).

 Άλλο... διαπραγματευόμενο στοιχείο η δημόσια τηλεόραση «για την οποία υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο και είναι αναγκαία η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών» (ΜΠΛΑ. ΜΠΛΑ). Πουθενά η επαναλειτουργία της εδώ και τώρα.

Άλλο θέμα αφορά τη δημόσια υγεία «γιατί συνδέεται και με τη δημοσιονομική κατάσταση, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη συγκράτηση των δαπανών αλλά κυρίως με το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στους πολίτες» (ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ). Πώς θα βελτιωθεί το επίπεδο υπηρεσιών Υγείας με τη συγκράτηση – κι άλλο – των δαπανών, μόνο η Βενιζέλεια φραστική αλχημεία μπορεί να εξηγήσει.

Τελικά, ο Βενιζέλος ένα πράγμα ουσιαστικά διαπραγματεύτηκε για να μπει στον κυβερνητικό σχηματισμό: την καρέκλα! Ας είναι σαν κι αυτήν που υπάρχει στην πλατεία των Εθνών, έξω από το κτήριο του ΟΗΕ στη Γενεύη.