Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Πολιτική κατσαρίδα, κομματική μούμια

Ο Βαγγέλης ξαναχτυπά! Ο Βαγγέλης ποτέ δεν πεθαίνει! Το είδος «Βαγγέλης» είναι φοίνικας, αναγεννάται από τις στάχτες του. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο (με τη Νέα Δημοκρατία) δυνατό. Τo 3009 (***), όπως θα τραγουδάει ο Τουρνάς μεταχρονολογημένα κατά χίλια χρόνια, «τότε που θα ‘μαι χιλίων εξήντα χρονών κι εσύ ελπίζω θα φαίνεσαι νέα», ένας πυρίμαχος Βαγγέλης θα είναι σε κυβέρνηση. Αν όχι κυβερνήτης, σίγουρα σε θέση ρυθμιστή, σε πόστο που θα ορίζει τις τύχες τών νιοστών εγγονών μας.

Γιατί στο DNA του διαχρονικού είδους «Βαγγέλης» που ταξιδεύει αέναα στο χρόνο υπάρχουν όλα τα μόρια της πολικής κατσαρίδας που επιβιώνει ακόμα και σε πυρηνικές εκρήξεις. Διαλύονται τα πάντα, σχέσεις, τράπεζες, λογικές, πρωθυπουργοί, κεκτημένα, ιδιοκτησίες, κοινωνικοί αρμοί. Στερεύουν λίμνες και χαμηλώνουν θάλασσες, αλλά ζει, επιπλέει στον πάτο του πηγαδιού. Έχει τις αντοχές του σκορπιού που επιβιώνει στην έρημο με μια στάλα νερό κι ένα πόδι μυρμηγκιού για τρία χρόνια. Ο πολιτικός σκορπιός ενεργεί σε υψηλά επίπεδα που καθορίζουν τη ζωή τη δική μου και τη δική σου. Επιβιώνει με δυο σταγόνες εκλογικό ποσοστό και με μερικά περιτρίμματα από αποστεωμένους από το χρόνο τής ιερής προσήλωσης ψηφοφόρους. Με ανθρώπους που είναι ολόκληροι ένα χέρι για να ψηφίζει νυν και αεί τον αφέντη-αυθέντη τού γιγαντιαίου σλάλομ. Και που ζει σε μια κομματική μούμια, ανάμεσα σε Φαραώ της πολικής.

Με κωλοτούμπες, πιρουέτες και ελιγμούς Συλφίδας ο διαχρονικός πολιτικός Βαγγέλης θα φτάσει στο 3009. Τότε που θα γίνουν αλήθεια οι στίχοι του Τουρνά «όταν όλοι οι τρελοί/ που τον κόσμο κούρασαν/ μακριά θα ‘χουνε φύγει/ τότε πια γυναίκα μου/ θα μας ανήκει όλη η Γη/ και τότε θα ζήσουμε ωραία/ το 3009».

Σιδεροκέφαλος και στη νέα κυβέρνηση, Βαγγέλη τού 5%.

(***) Εδώ το «2009 μ.Χ.», επιτυχία τού Κώστα Τουρνά στη δεκαετία του '70

1 σχόλιο:

  1. Θα μπορούσε με τόσο ωραία γλώσσα να το έχει γράψει ο ίδιος για τον εαυτό, σ' εκείνο το δίωρο (όσο ήταν τέλος πάντων) που... έδινε γροθιά στο μαχαίρι επειδή οι σαμαρικοί χειρισμοί στην ΕΡΤ προκαλούσαν, και καλά, τις ευαισθησίες της «δημοκρατικής παράταξης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή