Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Η Κίνα της φτήνιας και της τραγωδίας

Πάνω από εκατό εργαζόμενοι σε τεράστιο ορνιθοτροφείο της Κίνας (της Κίνας του… σοσιαλιστικού καπιταλισμού!) κάηκαν ζωντανοί όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά από διαρροή αμμωνίας και έκρηξη που ακολούθησε. Η είδηση σοκάρει. Όπως σοκάρει μια από τις αιτίες της έκτασης που είχε η τραγωδία: ήταν η διαρρύθμιση του προκατασκευασμένου κτιρίου με δαιδαλώδεις χώρους, διαδρόμους και στενές εξόδους. «Οι κανόνες ασφαλείας συχνά παραβιάζονται στην Κίνα, γεγονός που προκαλεί σοβαρά και πολύνεκρα βιομηχανικά δυστυχήματα, κυρίως σε ορυχεία και εργοστάσια», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Πέρα από το κοινότοπο «τρίζουν τα κόκαλα του Μάο», πιο πολύ τρίζουν τα δικά μας δόντια από το φόβο για τις μεθόδους που μπορεί να εφαρμόσουν και στα καθ’ ημάς οι καλύτεροί μας πελάτες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Τη χώρα που έχει κάνει πρότυπό της τους κινέζικους μισθούς και προς τα εκεί κατευθύνεται.

Με τη δυσάρεστη αυτή ευκαιρία θυμήθηκα τη «μυστική καταγγελία» που είχε κάνει για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην κινεζική βιομηχανία Κινέζος εργάτης σε εργοστάσιο παιχνιδιών με γράμμα που είχε κρύψει σε ένα κουτί προς εξαγωγή (διαβάστε εδώ).

6 σχόλια:

 1. Επωνύμως Ανώνυμος κι Ανωνύμως Επώνυμος3 Ιουνίου 2013 - 1:07 μ.μ.

  Τα κόκκαλα του Μάο δεν τρίζουν γιατί στην Ελλάδα έχει τους πιο έξυπνους οπαδούς σε θέματα ταξικής πάλης κι επαναστατικής σκέψης... Θυμόσαστε το φιλομαοϊκό κομμουνιστικό κόμμα των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης, το ΕΚΚΕ...; Ε λοιπόν, αυτό το κάποτε δυναμικό κόμμα αντιλήφθηκε γρήγορα την ανάγκη να διαλυθεί και να μετασχηματιστεί σε κρυφή επαναστατική ομάδα, που θα μπει στα άδυτα του καπιταλισμού και θα ρίξει το σύστημα από τα μέσα...

  Στην ηγετική ομάδα του ΕΚΚΕ εκείνης της εποχής ήταν ο Στάγγος, ο Μπίστης, οι μικρούτσικοι αδερφοί... ο Κούλογλου, ο Τατούλης καί άλλα καϊνάρια της πολιτικής μας αφασίας. Άπαντες εργάστηκαν σκληρά για το γκρέμισμα του καπιταλισμού από τα μέσα κι όπως είδαμε... τον διέλυσαν κι όλοι σήμερα απολαμβάνουμε τον σοσιαλισμό, για τον οποίο τόσο σκληρά αγωνίστηκαν οι σύντροφοι με τα σχιστά μάτια και τις μεγάλες τσέπες.

  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επωνύμως Ανώνυμος κι Ανωνύμως Επώνυμος3 Ιουνίου 2013 - 1:12 μ.μ.

   Ξέχασα κι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία αυτού του φιλομαοϊκού κόμματος και στην ιστορία του εργατικού κινήματος... Τον Χριστοφοράκο !

   Διαγραφή
  2. Λήσταρχος Νταβέλης3 Ιουνίου 2013 - 5:10 μ.μ.

   Τι σχεση εχουν ο Τατουλης και ο Μικρουτσικος με τη σημερινη Κινα? Επωνυμως Ανωνυμε γραψε μας και για τον Μπρους Λη......

   Διαγραφή
  3. Επωνύμως Ανώνυμος κι Ανωνύμως Επώνυμος3 Ιουνίου 2013 - 7:01 μ.μ.

   Ο Τατούλης ως κυβερνητικός νεοδημοκράτης – άσχετα αν κατέφυγε έξυπνα στην ττοπική αυτοδιοίκηση να γλυτώσει τα χειρότερα- συναλλάσσεται με την Κίνα. Ξέχασες το ταξίδι του Αντωνάκη μας…; ¨Όλο και κάποιον γνωστό από το παρελθόν, θα συνέστησε στον Αντωνάκη για επαφές…

   Ο Μικρούτσικος, λόγω πολιτικής ιστορίας, μεγέθους κι ονόματος… πέρα από πιθανές γνωριμίες του πολιτικού παρελθόντος, έχει συμβολική σχέση με τους Κινέζους…

   Ο Μπρους Λη ζει ή έχει πεθάνει ; Αν έχει πεθάνει… τότε… μήπως να γράψω ένα… Ο ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ ΖΕΙ, στον τοίχο της απέναντι, που τον έχει φρεσκοβάψει και δεν την χωνεύω…;

   ΥΓ) Ένας ένας μούρχονται… Ξέχασα και τον άλλον εκλεκτό της ελληνοκινεζικής φιλίας… Τον Τσουκάτο. Εκλεκτό μέλος κι αυτός των οραματιστών κομμουνιστών, που διέλυσαν το σύστημα από τα μέσα… Σύντροφος του Χριστοφοράκου και των άλλων… Εκλεκτός και κολλητός του Μεγάλου Εκσυγχρονιστή με το παρατσούκλι «Κινέζος»… Του Σημίτη.

   Ο ακέραιος αυτός σύντροφος Τσουκάτος, που πήρε 1.000.000 από την Siemens (δια χειρός του φίλου και συντρόφου Χριστοφοράκου) και τα παρέδωσε στα ταμεία του Κινήματος της Σοσιαλιστικής Αλλαγής… τρομάρα μας.

   ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ...

   Διαγραφή
 2. «Ένας θάνατος είναι τραγωδία, ένα εκατομμύριο θάνατοι στατιστική». Νομίζω ο Στάλιν το είχε πει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. mV

  Και στην Ελλάδα, δεν πάμε πίσω. Βλέπε Μανωλάδα, αδήλωτα εργατικά ατυχήματα, άλματα πακιστανών από τις οικοδομές (γιαπιά στα οποία δουλεύουν) για να μην τους βρούνε οι ελεγκτές χωρίς χαρτιά κλπ.

  Τις ίδιες μέρες, μανωλάδας, είχε γίνει και στην Αμερική αντίστοιχο ατύχημα σε εργοστάσιο στην Αμερική. Πυρκαγιά κλπ. Οι δημοσιογράφοι ανακαλύψανε πως με βάση τις ελεγκτικές εταιρείες και μηχανισμούς, κάθε εργοστάσιο ελέγχεται μια φορά στα 65 χρόνια....αμέρικα.

  Μια δυο βδομάδες μετά από αυτά είχε γίνει ατύχημα στο Μπαγκλαντές. Εκεί 4.000 εργοστάσια ρούχων φασόν που προορίζονται για τη δύση, δουλεύουνε στις ίδιες συνθήκες...τέτοιες που από το βάρος των μηχανών οι κολόνες ραγίζουν και τα ταβάνια τρέμουν όταν δουλεύουνε.

  Ν.σαρ. Ψάξ το γιατί πολλά αποδίδονται σε αϊνστάιν, μαρξ, στάλιν κλπ και πολλές φορές είναι αστικοί μύθοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή