Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Ο «Έτσι Θέλω» Στουρνάρας περιζήτητος για μεταγραφή - ποιος Νεϊμάρ; (Βίντεο)

Οι εγκληματολογικές υπηρεσίες τής Ιστορίας δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να ξεκαθαρίσουν ότι ο κύριος «Δεν απαντώ», ο κύριος «Δεν εφαρμόζω δικαστικές αποφάσεις» και ο κύριος «Αγνοώ ψηφοφορίες της Βουλής» είναι ένα και το αυτό πρόσωπο: ο Γιάννης Στουρνάρας, ο άνθρωπος που είναι το καλύτερο εργαλείο για κάθε μνημονιακή κυβέρνηση και που μπήκε στην πολιτική με ρεσάλτο από τις χρυσές εφεδρείες του όρου «τεχνοκράτης».

Αν στην πολιτική επιτρέπονταν οι μεταγραφές από χώρα σε χώρα, αν είχε προϋπάρξει ένας Μποσμάν για να ανοίξει το δρόμο των μετακινήσεων, ο Γιάννης Στουρνάρας θα είχε τινάξει την μπάνκα. Δισεκατομμύρια θα έρρεαν στα πόδια του για να τον αποκτήσουν οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί και οι υποψήφιοι μνημονιακοί. Ποιος Νεϊμάρ, ποιος Μέσι και ποιος Κριστιάνο. Ο Στουρνάρας έχει προσόντα που δικαιολογούν το κασέ του: αντοχή υπερμαραθωνοδρόμου στις (επι)κρίσεις, πάσα διαβήτη στους Ευρωπαίους σουπερσυμπαίκτες, άλμα που τον κάνει ανίκητο στον αέρα (για να αρπάζει φόρους) και, το κυριότερο, έχει φαρμακερό θράσος.

Χθες στη Βουλή έκανε για μια ακόμα φορά επίδειξη του ταλέντου του: του ζήτησε ο Καμμένος να απαντήσει αν την προηγούμενη μέρα είχε πληρωθεί στο 100% της τιμής του ομόλογο του ελληνικού δημοσίου που θα έπρεπε να είχε κουρευτεί (όπως των μικροομολογιούχων) κι εκείνος έλεγε «δεν απαντώ». Ούρλιαζε ο Καμμένος επαναλαμβάνοντας την ερώτηση και ο παικταράς αποκρινόταν μονότονα, με ψυχραιμία-κρύο αίμα, ότι δεν απαντά! Γιατί έτσι, γιατί αυτό γουστάρει, γιατί νιώθει άτρωτος, γιατί έχει ξαναγράψει τη Βουλή στα παλιά γερμανικά του παπούτσια και γιατί η ισχύς τού «τσάρου της οικονομίας» (ποτέ άλλοτε ο όρος-κλισέ δεν βρισκόταν σε μικρότερη απόσταση από την κυριολεξία) δεν είναι η αγάπη του λαού, αλλά η εμπιστοσύνη τής Μέρκελ και του Σόιμπλε.

** Δείτε πιο κάτω στο βίντεο το απόσπασμα από την επίθεση Καμμένου και την άμυνα που έπαιξε ο Ανέκφραστος. Άμυνα για πολιτικό σεμινάριο που λέει ένα άλλο κλισέ (το επίμαχο σημείο από το 1΄.00΄΄) +/- Δείτε τo βίντεο