Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η μικρόνοια οδηγεί στον ρατσισμό!

Δύο Καναδοί επιστήμονες, οι Gordon Hodson και Michael A. Busseri, πρότειναν και δοκίμασαν ένα στατιστικό μοντέλο ανάλυσης, όπου οι μειωμένες γνωστικές ικανότητες φαίνεται να συνδέονται με αυξημένες προκαταλήψεις μέσω της υιοθέτησης ακροδεξιών ιδεολογιών και του χαμηλού δείκτη επαφής με άλλες ομάδες. Αναλύοντας δύο μεγάλα και αντιπροσωπευτικά δείγματα πληθυσμού από ολόκληρη την Αγγλία (15.874 άτομα), οι δύο επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο χαμηλότερος δείκτης πνευματικών ικανοτήτων κατά την παιδική ηλικία προοιωνίζεται εντονότερο ρατσισμό κατά τον ενήλικο βίο, με ενδιάμεσο σταθμό τις συντηρητικές ιδεολογίες.

** Απόσπασμα από θέμα τού lifo.gr

4 σχόλια:

 1. Θα μπορούσες να αλλάξεις τον ρατσιστικό τίτλο σε "έλλειψη παιδείας" ή θα τον κρατήσεις ως έχει??? ταμπλοϊντίστικα για να τραβάει την προσοχή? και να αλλάζει το εννοιλογικό περιεχόμενο???

  μΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν και πιστεύουμε ότι η βλακεία είναι ΕΠΙΛΟΓΗ κι όχι φυσική υστέρηση, δεχόμαστε ως ένα σημείο την παρατήρησή σου. Και χρησιμοποιούμε τη "μικρόνοια". Η οποία προϋποθέτει ΚΑΙ (αν όχι μόνο) έλλειψη παιδείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή ακριβώς δε φταίει ο φέρων τη βλακεία, δεν κατηγορείς αυτή την ιδιότητά του, αλλά την ιδιότητα της κοινωνίας να τον κάνει βλάκα. Κι ο τίτλος ανέφερε τη βλακεία ως φταίξιμο κι όχι την έλλειψη παιδείας.

   Όσο για το αν είναι επιλογή, δε νομίζω πως ένα παιδί 6 ή 12 διαλέγει γονείς, δασκάλους και κοινωνικό περιβάλλον.

   Διαγραφή
 3. Επωνύμως Ανώνυμος κι Ανωνύμως Επώνυμος17 Μαΐου 2013 - 12:17 π.μ.

  Αν κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας και κάνετε μία στατιστική έρευνα, θα διαπιστώσετε ότι το ποσοστό των ρατσιστών υπερέχει συντριπτικά του αντιρατσιστικού ποσοστού, σε όλα τα επίπεδα έκφρασης του ρατσισμού, είτε για φύλο πρόκειται είτε για έθνος είτε για φυλή είτε για γενετήσιο προσανατολισμό κλπ. Θα έλεγα με επιφύλαξη, χωρίς βέβαια να έχω κάνει έρευνα, πως το ποσοστό αυτό μπορεί να αγγίζει το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Υπό την έννοια αυτή, δεν μένει παρά να αντιληφθείτε με τρόμο, πόσοι μικρόνοοες κυκλοφορούν γύρω μας...

  Κι ο τρόμος παράγεται από το γεγονός ότι έχουν δικαίωμα ψήφου...

  Μήπως όμως οι κ. Καναδοί καθηγητές μας λένε παπαριές ; Δοκίμασαν, λένε, ένα στατιστικό μοντέλο ανάλυσης... Αν κάποιος άλλος, άλλης εθνικότητας, χρησιμοποιήσει άλλο επιστημονικό μοντέλο ανάλυσης και βγάλει αντίθετα αποτελέσματα τι θα γίνει...; Ποιανού το αποτέλεσαμ θα είναι αξιόπιστο ; Ποιός φορέας το κρίνει αυτό...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή