Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Θα ανοίξει την αυλαία ο κλεισοσπίτης!

Ποιος θα σταματήσει τα ταξίδια στον κόσμο αυτού τού περιφερόμενου πολιτικού θραύσματος από την έκρηξη της Μεγάλης Κρίσης στην Ελλάδα; Κανείς δεν μπορεί. Η εικόνα του καταστροφέα που σέρνει μαζί του πουλάει όλος και πιο ακριβά. Ο Γ. Παπανδρέου – περίεργη περίπτωση ανθρώπου, πολιτικού, ψυχισμού και συμπεριφοράς θύτη – έκλεισε να μιλήσει στα μέσα του Ιουνίου σε συνέδριο της Γλασκώβης, το TEDGlobal 2013. Όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης θα συμμετάσχει στην πρώτη κιόλας συνεδρία (δηλαδή θα ανοίξει την αυλαία ο κλεισοσπίτης!). Ο οποίος, λέει η ανακοίνωση, «αντλεί μαθήματα από την ελληνική κρίση χρέους και βοηθά την πλοήγηση της ΕΕ μέσα σε δύσκολα νερά». +/- Δείτε τη συνέχεια

Μάλιστα! Ο δάσκαλος του ελληνικού χάους «αντλεί μαθήματα» από την καταστροφή που προκάλεσε (όχι μόνος, μην ξεχνιόμαστε) και τα κάνει καθοδήγηση για τους ξένους και για την ΕΕ! Το πείραμα του «τρελού επιστήμονα» πάντα εξιτάρει. Ο Γ.Π. θα καταστήσει περισσότερο συναρπαστικές τις οδηγίες του στους Ευρωπαίους παίρνοντας έναν απελπισμένο Έλληνα μαζί του. Ένας άνεργο, έναν χρεοκοπημένο ή έναν εργαζόμενο με 500 ευρώ.  Για να τον δείχνει. Να λέει αυτό είναι το αποτέλεσμα του πειράματος. Και να κονομάει περισσότερα.

Διαβάζω ότι όταν αναγγέλθηκε η συμμετοχή του στο συνέδριο, ανέβηκε στο διαδίκτυο σελίδα με  ηλεκτρονική αίτηση κατά της επίσκεψης του στο Εδιμβούργο και ήδη έχουν συγκεντρωθεί 1.600 υπογραφές (και ο αριθμός αυξάνει συνεχώς). Σιγά μην τρομάξει! Εδώ συγκεντρώσει  δέκα εκατομμύρια αποδοκιμασίες εναντίον του κι αυτός εξακολουθεί να μην παραιτείται αξιωμάτων και δικαιωμάτων.