Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Βάλε κάτι παραπάνω, κύριε δικαστά

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως διαβάζω, συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί (από Βουλγαρία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές και Παλαιστίνη) επειδή ζητιάνευαν. Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και καταδικάστηκαν σε τέσσερις μέρες φυλάκιση. Η ποινή ήταν... εξαγοράσιμη, αλλά τέτοιες εποχές πού να ξοδεύεσαι! Υποθέτω ότι οι καταδικασθέντες (και κοινωνικά καταδικασμένοι) θα δυσαρεστήθηκαν για την ποινή. Που ήταν δηλαδή μόνο τέσσερις μέρες, άρα μόνο τέσσερα γεύματα (μπορεί και οκτώ με το βραδινό!). Και μετά πάλι έξω, στην ανοικτή φυλακή. Δεν είναι για πλάκα. Δεν το γράφω για πλάκα. Για τα σημεία των καιρών το γράφω. Κοινωνία ώρα 2013. (Την επόμενη φορά, ως υπότροποι, θα έχουν καλύτερη «τύχη»)

5 σχόλια:

 1. ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ29 Μαρτίου 2013 - 10:58 μ.μ.

  Και δεν καταδικάστηκε ούτε ένας στο Ηράκλειο για τον πυλώνα που έπεσε στο γήπεδο του ΟΦΗ κι από θαύμα δεν σκότωσε κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας ήταν οι υπεύθυνοι για τον πυλώνα αλλοδαποί, να καταδικάζονταν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο κυρ Θάνος πέθανε παραπονεμένος...30 Μαρτίου 2013 - 1:39 π.μ.

  Σιγά μη βάλουμε τα κλάματα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι επαγγελματίες ζητιάνοι, που τους εκμεταλλεύονται οργανωμένες συμμορίες συμπατριωτών τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ... ώρα δυό στο καπηλειό του Χατζηθωμά...30 Μαρτίου 2013 - 1:45 π.μ.

  Άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών ζητιάνων και μη. Τις πιάτσες των ζητιάνων τις χρειαζόμαστε για τους Έλληνες συμπολίτες μας. Μια θέση θα την χρειαστώ κι εγώ σύντομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή