Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Άμα δεν αντέχεις στη ζέστη βγες από την κουζίνα, κύριε υπουργέ...

Η «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΘΗΝΑ» ΤΟΥ Ι-ΜΕΪΛ, ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Ο Στουρνάρας είπε ότι φοβάται να κυκλοφορεί στους δρόμους. Αν ζούσε ο Τσώρτσιλ (υπόθεση – καταναγκαστικής! – εργασίας κάνουμε) θα του απαντούσε με την κλασική του ατάκα: «Άμα δεν αντέχεις στη ζέστη βγες από την κουζίνα».

Γενικά όλο το παρεάκι των ξένων τής Ευρώπης ή των Ελλήνων που νιώθουν και λειτουργούν σαν ξένοι,  φοβάται την Αθήνα, την Ελλάδα γενικότερα. Δυο μέρες πριν από τη συνέντευξη του περιδεούς υπουργού, είχε κυκλοφορήσει το ι-μέιλ τής Κομισιόν προς μέλη και υπαλλήλους της για τον τρομακτικό κίνδυνο που διατέχουν στη χώρα μας. Μια χώρα που καταβυθίζεται από τις επαναληπτικές βολές άγριας λιτότητας. Το ι-μέιλ διαψεύστηκε, αντίθετα με τον Στουρνάρα που δεν διαψεύδει τον φόβο του. Έτσι, εξ όσων συνάγεται από τη δήλωσή του στην «Μπιλντ» («δεν περπατώ μόνος στο δρόμο, δεν κάνω σπορ, δεν βγαίνω έξω με φίλους») η ζωή του είναι σπίτι-γραφείο-σπίτι.

Κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους, βαδίζοντας μόνο σε μεγάλους διαδρόμους μεγάρων ή σπιτιών, κι όχι στους δρόμους, δεν βλέπει τα μαγαζιά που έκλεισε (η κρίση καταρχάς, αλλά κι αυτός ο ίδιος βεβαίως) στην Πατησίων, στην Ερμού, στη Μητροπόλεως – παντού.

Ο Στουρνάρας φορολογεί με τόση μεγάλη ταχύτητα, πυρετώδη παράκρουση και ταυτόχρονο τρόμο που κινδυνεύει από την ταχυπαλμία και την ακινησία. Έτσι οι περίπατοι που του επέβαλαν οι γιατροί γίνονται πλέον στον διάδρομο της γυμναστικής. Εκεί και μόνο εκεί περπατάει. Και επικοινωνεί από το κινητό με τους Ευρωπαίους ψοφοδεείς συνομιλητές του που φέρονται να συνέταξαν το ι-μέιλ τών έντρομων οδηγιών για την «επικίνδυνη Αθήνα». Η οποία αποκλείεται να γίνει πιο επικίνδυνη από αυτούς. Ουδέποτε.