Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Άχ βρε Παναγιώτη, σε ξεπέρασε ακόμα και ένας Πιλαφάς...

Καλά, αυτό το κατάλαβα: τα «45άρια» για τα οποία κατηγορούνται οι αδελφοί Ψωμιάδη δεν είναι ούτε περίστροφα ούτε δισκάκια. Είναι μεγάλα δημόσια έργα που τα είχαν «κόψει» σε μικρά, δηλαδή των 45.000 ευρώ, και τα έδιναν όπου γούσταραν άνευ διαγωνισμού. Αλλά αυτό το in rem με το οποίο διώκονται ποινικά τι στο καλό είναι; In (μέσα) στις remούλες; Αλλά ας αφήσουμε την απορία της Ξανθιάς του μπλογκ και πάμε στο…

…Κατά τα άλλα:

Αχ βρε Παναγιώτη, τσάμπα έτρεχες πρώτος και απροσκάλεστος στους γάμους, στα βαφτίσια και στις κηδείες. Τσάμπα χαιρετούσες δια χειραψίες τούς γέρους, τις γριές, τις καντηλανάφτισσες, ακόμα και τα «κοράκια». Τσάμπα έσπευδες για να μιλήσεις (έως και να μας διασκεδάσεις) σε κανάλια, ραδιοφωνικά στούντιο, ακόμα και σε πειρατικούς ραδιοσταθμούς.

Τσάμπα που όποια πέτρα και να σήκωνες έβλεπες από κάτω το μονόγραμμά σου και άκουγες την ηχώ των λόγων, των ομιλιών και της παντογνωσίας σου. Τσάμπα έπλεκες με μαλλί γλυκόλογων (σαν το μαλλί της γριάς) και σάλιο το πουλόβερ των εγκωμίων για κάθε κομματικό αρχηγό σου. Χαμένα πήγαν τα χάπενινγκ με τα ποδήλατα, τις ιππασίες και τις μάσκες τού Ζορό.

Τώρα όταν γράφεις στο ψαχτήρι το «Παναγιώτης», πρώτοι Παναγιώτηδες που προτείνει το Google είναι ο Βλαστός, o Λαφαζάνης, ο Πιλαφάς και ο Κονέ! Κι εσύ, που είχες όλα τα κονέ κι έβγαινες πρώτος και δυνατός στο Google πλάι στο «Παναγιώτης», σε πετάνε σαν το πακέτο που δεν έχει πια τσιγάρα.

Εσένα (που έκανες τους μισούς Θασσαλονικιούς να νιώθουν υπερήφανοι για την πάρτι σου και τους άλλους μισούς ντροπή που σε ψήφιζαν με τα δυο χέρια οι… άλλοι μισοί) τώρα και οι παλιοί σου φίλοι σε έχουν εξώλης και προώλης (από το όλλυμι που πάει να πει: διαφθείρω). Και σε ετοιμάζουν… in rem (*) για την αλεστική μηχανή τής κάθαρσης. Αχ βρε Παναγιώτη, πώς ξέπεσες έτσι. Τόσο που να σε ξεπερνάει ένας Πιλαφάς επειδή παντρεύτηκε την Παπουτσάκη, εσένα που είχες παντρευτεί τη Σαλονίκη. Άπονη ζωή! (Αφιερωμένο)

(*) Άσκηση ποινικής δίωξης πριν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, προανάκριση ή κύρια ανάκριση