Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μάθημα χημείας προς Αγανακτισμένους

Μην αναρωτιόμαστε τι φταίει και ο κόσμος απέχει από τις διαδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες, τις ειρηνικές αντιδράσεις και λιώνει – αυτός μαζί με την πιτζάμα του – στον καναπέ. Είναι και ο γονιδιακός ωχαδερφισμός της φυλής, ναι είναι, αλλά μεγάλο ρόλο έπαιξε η… προληπτική καταστολή (σχήμα οξύμωρο, αλλά αυτό συμβαίνει).

Όταν πέρσι αφέθηκε το φιδάκι του κόσμου να μεγαλώσει και οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα άπλωναν σαν πετρελαιοκηλίδα στην ήρεμη επιφάνεια της ησυχίας τους, κατέβηκαν στο κέντρο ξεθαρρεμένοι νέοι, παιδιά, μαμάδες, θείες, «θείτσες» και θείοι μαζί με όλους εκείνους που το έχουν κουσούρι να διαμαρτύρονται πάντα. Και τότε ήρθαν τα χημικά των ΜΑΤ να δέσουν με την ανόργανη χημεία των ύποπτων μπαχαλάκηδων, για να ξεσφίξουν το φίδι που είχε μεγαλώσει.

Το αίμα, και η διάθεση, του κόσμου πάγωσε, ο καναπές βούλιαξε και το βράδυ της Κυριακής, που πήγε πάλι να ξεμυτίσει η Αγανάκτηση, το νέο χτύπημα ήρθε με πυραυλική ακρίβεια: «Χημικά χωρίς αιτία εναντίον των Αγανακτισμένων» παραδέχεται και το ημέτερο Βήμα. Αναμένεται διάψευση από το υπουργείο Χημικής Διάλυσης του Πολίτη.

(Διάψευση, εννοώ, ότι στους διαδηλωτές δεν εκτοξεύτηκαν χημικά αλλά σοκολάτες και διαβεβαίωση ότι εδώ – μπαγάσηδες Αγανακτισμένοι! – δεν θα γίνει ποτέ Πορτογαλία για να γεμίσει με Basta η χώρα)