Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Μια κίνηση που την είχε προβάρει στον καθρέφτη, μαζί με τη φράντζα!

Η Χούντα τούς 20χρονους που «δεν ήξεραν» και της έμπαιναν στο μάτι, τους τσάκιζε στο ξύλο.  Η Δημοκρατία δεν πρέπει – και δεν είναι ανάγκη – να κάνει το ίδιο. Δεν της ταιριάζει, δεν της επιτρέπεται, και ας το κάνει κατά κόρον με νέους άλλης ιδεολογίας. Αλλά ούτε πρέπει (και δεν είναι ανάγκη) η Δημοκρατία να πονάει για τις σκληρές συνέπειες στον νέο, μιας πράξης που προβάλλεται τώρα ως μετεφηβική βλακεία και νεανική αποκοτιά.

Ο Κατίδης ήξερε πολύ καλά τι έκανε χαιρετώντας φασιστικά αλά Ντι Κάνιο. Ήταν μια κίνηση, άψογα εκτελεσμένη, που πιθανόν την είχε προβάρει μπροστά στον καθρέφτη του πολλές φορές και περίμενε την στιγμή, τη μεγάλη ψυχική ευφορία, για να τη βγάλει προς κοινή θέα. Άλλωστε είναι νέος που προσέχει ιδιαιτέρως την εξωτερική του εμφάνιση, το «φαίνεσθαι», και (πιθανόν) πίστευε ότι είχε πιάσει το στιλ από τα αρ@@δια: φωτόλυση για αποτρίχωση έως και στις μασχάλες, περίτεχνα τατού πολλών τετραγωνικών εκατοστών και φράντζα-φράχτης φτιαγμένη μπροστά στον καθρέφτη της διαβόητης πόζας.
Τα δάκρυα της συγγνώμης και της άγνοιας δεν είναι δυνατόν να ποτίζουν την αφέλεια των καλοπροαίρετων που συμπάσχουν με τον «μικρό» για την κατακραυγή που τον βρήκε. 

** Διαβάστε ακόμα: «Έριξες την ΑΕΚ πιο κάτω από τη Β΄ Εθνική. Τράβα σπίτι σου»