Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πολλαπλασιάζοντας το μηδέν

Η κυβέρνηση στις σχοινοτενείς, ανακυκλωμένες, κουραστικά επαναλαμβανόμενες συζητήσεις με την τρόικα πολλαπλασίασε το μηδέν και, φυσικά, έβγαλε αποτέλεσμα μηδέν. Οι κυβερνητικοί, λένε τα ρεπορτάζ, είναι απογοητευμένοι.

Οι τροϊκανοί, λένε οι ίδιες πληροφορίες, είναι έκπληκτοι από το πόσο ανέτοιμοι φάνηκαν στο να παρουσιάσουν πειστικά σχέδια οι κυβερνητικοί, που ντύθηκαν χαμόγελο για να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά. Το είπε και ο Στουρνάρας: «Είμαστε πολύ κοντά, μένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες». Ο Στουρνάρας… Ο καθηγητής της ωραιοποίησης. Η αλήθεια βέβαια δεν είναι του Στουρνάρα. Η αλήθεια είναι της κοινής διαπίστωσης που λέει ότι δεν τα βρήκαν που-θε-νά. Ότι δεν είμαστε έτοιμοι που-θε-νά.

Κάτι φυσιολογικό αν δούμε πώς συμπεριφέρονται οι υπουργοί, οι παράγοντες και οι σωτήρες, αλλά και οι πουθενάδες υπαλληλίσκοι ελεγκτές, οι απεσταλμένοι από τους «πατέρeς» μας τους δανειστές. Ναι. Αυτοί για τους οποίους ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε πριν από τρεις μέρες ότι «αν οι τροϊκανοί ήταν το πρόβλημα θα τους είχαμε πετάξει έξω με τις κλωτσιές από τα γραφεία μας». Χο χο χο.