Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ένας δημόσιος θηλασμός για προβολή

ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΜΑΣ ΘΗΛΑΖΑΝ (ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Υπάλληλος της ιδιωτικής ασφάλειας εμπορικού κέντρου έκανε παρατήρηση σε παρουσιάστρια (λένε αναφέροντας το όνομά της πως είναι γνωστή, αλλά – συγγνώμη – εγώ δεν την ξέρω), επειδή θήλαζε σε κοινή θέα το 17 μηνών μωρό της. Το έκανε δηλ. δημοσίως αν και στο εμπορικό κέντρο υπάρχει ειδικός χώρος για τον θηλασμό. Εκείνη πήρε την πάσα (της απλής παρατήρησης από έναν/μία απλό σεκιουριτά) και έβαλε γκολ στον ντόρο και στην προβολή – του θέματος ή του εαυτού της, εσείς θα το κρίνετε. +/- Δείτε τη συνέχεια

Έτσι αφού φρόντισε να βγάλει φωναχτά το περιστατικό στη ρούγα του διαδικτύου και να δούμε άπειρες φορές σε φωτογραφίες τα ωραία της μάτια (εδώ ταιριάζει το διαφημιστικό σλόγκαν για στηθόδεσμους από την Εύα Χερτζίκοβα που έλεγε – έγραφε – στην αφίσα των δρόμων «μπορείς να κοιτάξεις μόνο τα μάτια μου;»), το κατάγγειλε στον παγκόσμιο οργανισμό θηλασμού (άμα ξέρεις τα δικαιώματά σου!).

Έτσι, από κοινού με τον διεθνή φορέα οργάνωσαν δημόσιο θηλασμό στο ίδιο εμπορικό κέντρο, οπότε η χλαπαταγή θα μεγαλώσει, υποθέτω και με την παρουσία καναλιών που σέβονται την αξία τής «κοινωνικής είδησης», φωτογράφων που βρίσκονται πάντα στην υπηρεσία τού ιστορικού ντοκουμέντου και περίεργων (δεν θα πω μπανιστηριτζήδων γιατί σέβομαι πραγματικά τον θηλασμό, κυρίως όταν δεν γίνεται για προβολή).

Πολύς θόρυβος επειδή ένας/μία (μπορεί και αμήχανος) σεκιουριτάς τής έκανε παρατήρηση, άγνωστο με ποιον τρόπο, χωρίς να έχει την υποστήριξη ή την εντολή τής διεύθυνσης του εμπορικού κέντρου. Η οποία διεύθυνση, με δήλωση στελέχους της, αναφέρεται σε «ανθρώπινο λάθος», εκφράζει λύπη κλπ, κλπ. Τι να πω; Και οι μανάδες μας θήλαζαν (καμιά φορά εξ ανάγκης δημοσίως) αλλά δεν το ‘καναν θέμα για τα κανάλια, κοπέλα μου.

Υστερόγραφο 1: Αν σας ενδιαφέρει είμαι υπέρ του θηλασμού – δημοσίου ή όχι – και της προβολής του για να μάθουν κάποιες κυρίες να μην κόβουν το γάλα στα παιδιά τους από τον πρώτο μήνα προκειμένου να σώσουν την… ορθότητα και στερεότητα του στήθους τους. 

Υστερόγραφο 2: Δεν ξέρω αν φταίει η ίδια ή ο συντάκτης/συντάκτρια τού διαδικτυακού μέσου, αλλά θα το κάνω κι εγώ θέμα, δεν κρατιέμαι: Σε σχετική ερώτηση η μητέρα-παρουσιάστρια απάντησε: «Όχι δεν πρόλαβα να απευθυνθώ στους υπεύθυνους γιατί προσεβλήθη και έφυγα γρήγορα». Κι εγώ… προσεβλήθη(ν) για της κακοποίηση της (μητρικής μου) γλώσσας που από κάποιους/κάποιες αναγκάζεται να φτύσει της μάνας της το γάλα.