Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

«Εμείς παίζαμε και μεγαλώναμε τον Θρύλο, δεν θέλαμε να τελειώσει το ματς»

Ο Ολυμπιακός γίνεται 88 – ογδόντα οκτώ χρόνια ποδοσφαιρικών θρύλων και τίτλων. Στα πολλά αφιερώματα που εναποτίθενται στα πόδια του σήμερα, 10 Μαρτίου, εμείς προσθέτουμε ένα που είχαμε ανεβάσει στον παλιό πολύ καλό sportdog, στο σάιτ που ξεκίνησε μπουσουλώντας και με ελάχιστα μέσα έγινα μια αξιόπιστη αθλητική σελίδα με κύρος, αποκλειστικότητες, πληροφορίες και Άποψη. Πριν από τρία χρόνια, τέτοια μέρα, ανάμεσα σε πολλά άλλα αφιερώματα είχαμε φιλοξενήσει τα λόγια του Ηλία Ρωσσίδη για τα γενέθλια της ομάδας που αποκλήθηκε «Θρύλος». Αναδημοσιεύουμε δυο μικρά, αλλά χαρακτηριστικά αποσπάσματα. +/- Δείτε τη συνέχεια

** «Από τον καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου, μετά την Κατοχή, τα χρόνια ήταν δύσκολα παρόλα αυτά καταφέραμε να δημιουργήσουμε για χάρη του Ολυμπιακού μία χρυσοφόρα ομάδα, που κατέκτησε συνολικά 16 τίτλους. Άλλες οι συνθήκες, δυνατό το ποδόσφαιρο τότε. Παρόλα αυτά, όταν ακούγαμε το τελευταίο σφύριγμα, λέγαμε… ‘τελείωσε κιόλας ο αγώνας;’. Ξέρεις γιατί; Θέλαμε να παίξουμε κι άλλο για τον Ολυμπιακό μας, εκείνη την εποχή τον ‘μεγαλώναμε’». 

** «Άρχισα στα τσικό της ομάδας, αμέσως μετά τον πόλεμο. Είχε προβλέψει ο Ολυμπιακός να πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο κάτω στο Λιμάνι και να τρώμε. Στις 11 κάθε πρωί μας είχαν έτοιμη μία μακαρονάδα, γιατί στις 3 το μεσημέρι είχαμε αγώνα. Τότε μπήκαν οι βάσεις για την ομάδα του σήμερα. Μία ολόκληρη ζωή για εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά, που θυσιαστήκαμε. Παίζαμε με σπασμένα κεφάλια για την ιδέα του Ολυμπιακού».