Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Οι Γερμανοί κάνουν ό,τι οι Έλληνες...

...ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΠΙΟ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ

«Η 27χρονη Ναργκίτα είναι Ρομά από τη Ρουμανία. Δεν έχει συναντήσει ποτέ τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματός της. Δεν διαθέτει θέρμανση και έχει καλύψει τη μούχλα στον τοίχο βάφοντάς τον πράσινο. Η τουαλέτα είναι χαλασμένη επί εβδομάδες και τα τρία παιδιά της ουρούν στην μπανιέρα. Τα έπιπλά της τα βρήκε στα σκουπίδια και έριξε ποντικοφάρμακο στα ποντίκια του διαμερίσματός, στο ισόγειο της Scharnweberstrasse 111 στο Ράινικεντορφ, γειτονιά του βορειοδυτικού Βερολίνου». +/- Δείτε τη συνέχεια

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από δημοσίευμα του Βήματος για ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» που αποκαλύπτει την εκμετάλλευση μεταναστών στο Βερολίνο από Γερμανούς εργολάβους. Θα μπορούσε κάλλιστα να παραλληλιστεί ευθέως και αντίστοιχα με ό,τι γίνεται στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη ή το κέντρο: να νοικιάζονται δηλαδή άθλια διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες.

Αλλά εδώ, στο γερμανικό φαινόμενο, υπάρχει μια διαφορά: οι ενοικιάσεις γίνονται όχι από μεμονωμένους μικροϊδιοκτήτες αλλά από εταιρία που εμφανίζεται μάλιστα ως μη κερδοσκοπική οργάνωση με κοινωνικές ευαισθησίες όπως διατείνεται! Και τι κάνει; Αναλαμβάνει διαμερίσματα που έχουν αγοράσει ως επένδυση άλλες εταιρίες, προσφέρει σε αυτές 180 ευρώ ανά διαμέρισμα και τα νοικιάζει μετά, κατά κανόνα σε Ρομά, έναντι 700 ευρώ περίπου. Όταν οι ενοικιαστές καθυστερήσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, η μη... κερδοσκοπική εταιρία στέλνει Τούρκους και Άραβες «χτιστούς» και τους συμμορφώνει ή τους πετάει στο δρόμο. Μια πολύ καλή ιδέα για τους δικούς μας εκμεταλλευτές. Το θέμα είναι ενδιαφέρον, διαβάστε το.