Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αλέξης Πολύδωρας, Βύρων Τσίπρας

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΜΝΗΝΙΑΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΔΡΙΜΥΤΗΤΑ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΑΚΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ.

Οι κεραυνοί τού Βύρωνα Πολύδωρα ξανακούστηκαν μέσα σε λίγες μέρες στα ερτζιανά. Η προηγούμενη φορά που καταφέρθηκε με εκπληκτική δριμύτητα και με φωνή σε φα μείζονα κατά των «διεθνών τοκογλύφων» (έτσι ακριβώς) ήταν στα ραδιοκύματα του Βήμα FM. Σήμερα ξιφούλκησε από τον αέρα του Real FM με συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Από όπου μίλησε σαν άνθρωπος που πολεμάει εδώ και μια τριετία το μνημόνιο. Σαν να ήταν πάντα «απέναντι» από όλον τον εσμό που μας έδεσε χειροπόδαρα και μας σέρνει μέσα σε κουρνιαχτό σκόνης σαν κυνηγητικό λάφυρο. Η ένταση της φωνής του στεντορεία, το πάθος του καυτό, η οργή του στον ουρανό (ακούστε το ηχητικό)! Αν δεν μιλούσε τόσο πολύ… λατινικά θα πίστευα ότι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σε μιμητικό κρεσέντο τής φωνής Πολύδωρα. Και για τι δεν μίλησε ο επαναστατικός του οίστρος: +/- Δείτε τη συνέχεια

Για «νέα αποικιοκρατία», για «σφοδρή επίθεση των δανειστών», για φορολογικές επιδρομές που οδηγούν σε «κοινωνικές επαναστάσεις», για «αυστηρό νόμο που είναι άθλιος νόμος». «Δεν είμαστε Μάο Μάο» και «δεν θα θυσιάσουμε τον λαό για να βγει η εξίσωση», είπε με συνεχώς αυξανόμενη ένταση ο «αυτόγνωμος» (έτσι χαρακτήρισε τον εαυτό του) Βύρωνας. Που, βέβαια, κλήθηκε να απαντήσει για το «γιατί».

- Γιατί ψηφίσατε τα μέτρα; 

«Γιατί παλεύω να κρατήσω την Ελλάδα ζωντανή. Να δώσω μία τελευταία ευκαιρία», απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στις όποιες τύψεις του. Ένα… συγγνωστό λάθος σαν λέμε. Τον συγχωρείς; Τον απαλλάσσεις; Δύσκολο, γιατί δεν σε πείθει η χρονική στιγμή (τώρα, όντας «στην απέξω») που αποφάσισε να μιλήσει. Πρώτα με το βιβλίο του και μετά με τις συνεντεύξεις του. Τώρα που βρίσκεται εκτός των κυβερνητικών τειχών δεν έχουν ούτε αξία ούτε αποτέλεσμα οι πέτρες και τα χαλικάκια που πετάει στους θωρακισμένους μέσα.

Ο Πολύδωρας έχει μικρότερη ευθύνη από τον Λοβέρδο (και τον όποιον άλλον ανανήψαντα), είναι σαφώς πιο καθαρή κι ειλικρινής περίπτωση πολιτικού, αλλά δεν μπορείς να μη τον κατατάξεις σε αυτούς που με αγωνία ψάχνουν για ένα σωσιβιάκι στην Ιστορία. Τουλάχιστον αυτός έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να επιπλεύσει από κάποια περιώνυμα ανδρείκελα που ανέδειξε η Μεγάλη Κρίση.