Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ιταλοί που έφτυσαν τη Μέρκελ και ο «σας τα κάνω όλα λίμπα» Γκρίλο τους

Να πας να…. εσύ κι ο γρύλος σου. Παλιό το ανέκδοτο, φρέσκια η ατάκα. Την είπε στη Μέρκελ ο Γκρίλο. Ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο, ο προεκλογικός τσαρλατάνος που έκανε κώλο τις εκλογές στην Ιταλία. Και ο άλλος τσαρλατάνος των Ιταλών, ο Μπερλουσκόνι, ξαναμπήκε, ελέω Γερμανίδας, στην πολιτική σκηνή δυνατά με το κορακί μαλλί του στερεοποιημένο σε μια στιλπνή μαύρη μάζα. Τώρα ο πυρετός χτυπάει ταβάνι στα θερμόμετρα του Βερολίνου και των Βρυξελών και με τον κίνδυνο τής ακυβερνησίας ante portas – προ των πυλών. Ο εκλεκτός των Ευρωπαίων θεών (των διαφόρων ολαρί, Ολι Ρεν), ο «σοβαρός», «εργατικός», «αποτελεσματικός» Κάρλο Μόντι καταποντίστηκε: 10% και κάτι ψιλά. Ό,τι πρέπει μήνυμα για τους δικούς μας τεχνοκράτες που ορέγονται πολιτικές παντιέρες. Ας τα βλέπει ο δικός μας ministro των οικονομικών που αν δεν πιάσει κάνα ευρωπαϊκό μισθουλάκι άξιο λόγου μετά τη θητεία του, τον βλέπω να αναζητάει δόξα πολιτικού. +/- Δείτε τη συνέχεια

Τέλος πάντων, οι Ιταλοί δεν μάσησαν σε απειλές. Ούτε στα ταμπού τού είδους «λιρέτα ή ευρώ». Είπαν στη Μέρκελ αυτό που είπε ο Κυρίτσης στους εργαζόμενους: «Θα πάρεις τα τέτοια μου». Και της έφτυσαν στο πρόσωπο τα εκλογικά αποτελέσματα που μούλιασαν τον εφησυχασμό της πως όλα θα πάνε καλά στις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου. Μαζί τής έστειλαν και τον Γκρίλο, η μελλοντική διάθεση τού οποίου ακτινογραφείται στην απάντηση που έδωσε στα ερώτημα ποια θα είναι η θέση του μετά την εκλογική επιτυχία: «Πίσω από το σβέρκο του καθένα για να δίνουμε καμιά καρπαζιά».

Ο Ιταλοί, χωρίς να τους έχουν πέσει στο κεφάλι οι ροπαλιές από τα Μνημόνια 1, Μνημόνια 2 κλπ, αντέδρασαν όπως δεν αντιδράσαμε εμείς. Και έστειλαν μήνυμα κατά της γερμανοποίησης της Ευρώπης και της μερκελοποίησης της ζωής τους. Όπως το έστειλαν και οι Βούλγαροι ρίχνοντας μια κυβέρνηση. Οι Βούλγαροι που είναι το καθρεφτάκι της Ελλάδας: κοιτάξτε μέσα να δείτε πώς θα γίνετε, μας λένε οι ολαρί, Όλι Ρεν. Κι εμείς κοιτάμε χαύνοι. Και αύριο, κατά πώς δείχνουν τα πράγματα, θα ξαναψηφίσουμε μερκελικά. Περιμένοντας να θριαμβεύσει κι εκείνη στις εκλογές και να μας αφαιρέσει κάνα πετραδάκι από το βουνό που μας φόρτωσε στην πλάτη.