Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι διορισμένοι τής Πράσινης Δυναστείας

Πάνω από εκατό χιλιάδες ήταν εκείνοι που ψήφισαν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Όσοι δηλαδή έχουν διοριστεί από την Πράσινη Δυναστεία.

Στα σοβαρά τώρα... 
Εντάξει, αυτό που γράφω μοιάζει για πλάκα (που πλάκα είναι δηλαδή). Αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα. Οι πιστοί που έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ, οι Ηρακλείδες του Στέμματος μιας δυναστείας που προέκυψε για καλό (έτσι νόμιζαν το ΄81 τα εκατομμύρια των πιστών) αλλά εξελίχθηκε σε μάστιγα, είναι οι ευνοημένοι τού καθεστώτος που εξέθρεψε Τσοχατζόπουλους και καλλιέργησε τη διαφθορά σε υπερθετικό βαθμό. Αυτοί έτρεξαν να εκλέξουν τον Βενιζέλο στο κάλεσμα του ευεργέτη τους. Αυτοί πήγαν τώρα να ψηφίσουν για συνέδρους υπακούοντας στα νέα κελεύσματα για να δοθεί η επίπλαστη εικόνας μιας δήθεν ζωντάνιας τού άλλοτε ισχυρού κόμματος. 

Οι περισσότεροι από αυτούς (πέρα από τους λίγους πιθανόν ιδεολόγους), είτε διορισμένοι οι ίδιοι είτε τα παιδιά τους και τα αδέρφια τους, νιώθουν βαθιά στην ψυχή τους το αίσθημα της ευεργεσίας. Και θέλουν έμπρακτα να φιλήσουν το χέρι που τους έδωσε ένα μεροκάματο και μια ψευδαίσθηση «περιούσιου λαού». Θα περάσουν  πολλά χρόνια, μια-δυο γενεές, για να ξεπλυθεί το άγος. 

Αλλά οι άλλοι, αυτοί που ξέρουν, καταλαβαίνουν και κρίνουν, είναι οι πολλοί. Κι αυτοί δε θα ξεχάσουν ποτέ τη βαθιά χαρακιά που έχει κάνει στη χώρα η Πράσινη Δυναστεία. 

Υγ.: Όταν είναι μόνοι τους φαίνονται πολλοί, όταν μπαίνουν μέσα στους πολλούς αποδεικνύονται μειοψηφία. Αυτό που είναι δηλαδή.