Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τελικά πόσα παίρνεις, Μέργο;

Και στον Μέργο… φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ! Που λαϊκίζει, που «με χρήζει πολυθεσίτη», που υποστηρίζει ότι παίρνει τρεις μισθούς. Αλλά ο Μέργος, που έχει περάσει από το (στουρναρικό) ΙΟΒΕ, που έχει κάνει (μετά τον Βαρθολομαίο) διοικητής στο ΙΚΑ, που έχει μετακινηθεί σαν αξιωματικός στο σκάκι – διαγωνίως… – σε θέσεις και θεσούλες που άπτονται ή που βρίσκονται μέσα στην καρδιά τής μηχανής που παράγει διατάξεις για χαμηλούς βασικούς μισθούς των πεντακοσίων ευρώ, απάντησε στους… άδικους ισχυρισμούς: +/- Δείτε τη συνέχεια

«…δεν λαμβάνω το μισθό μου από το Πανεπιστήμιο, αφού υπάρχει αναστολή των καθηγητικών μου καθηκόντων. Η μοναδική αμοιβή μου από τον Ιούλιο του 2012 είναι ο μισθός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και η αποζημίωση ως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ο νόμος ορίζει, και όπως άλλωστε και ο προκάτοχός μου Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ελάμβανε». Χαρακτηρίζει… μοναδική την αμοιβή του από το υπουργείο, όταν μετά από λίγες λέξεις συμπληρώνει ότι υπάρχει και η αποζημίωση για τη συμμετοχή του σε ένα συμβούλιο «όπως και ο προκάτοχός μου».

Αλλά γιατί να παίρνει επιπλέον χρήματα ένας υπάλληλος επειδή εκπροσωπεί τη δουλειά του σε ένα συμβούλιο; Αυτά ποιοι τα ορίζουν, τα φτιάχνουν και καθιερώνουν; Φυσικά, εκείνοι (το σύστημά τους) που διαμορφώνουν και τον κατώτατο μισθό-απολειφάδι. Τελικά, Μέργο, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Είτε τρεις μισθοί είτε δύο είτε ένας, πες μας ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ παλικάρι μου πολυπτιχιούχε. Πόσα παραπάνω από τα 580 μικτά του κατώτερου βασικού μισθού; Και άσε τις ευθιξίες.

(Δεν θα σε ρωτήσω για τις θέσεις νομικού συμβούλου που μεταπηδάει η κόρη σου από καιρού εις καιρόν. Αυτό σού προκάλεσε προβλήματα στις σχέσεις σου με γαλάζιους κομματικούς ομοϊδεάτες. Μην μπλέκομαι κι εγώ).