Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Λίγο ακόμα και ξανανεβάζουν τον ήλιο!

Λίγο ακόμα να συνεχίσει ο Σύριζα τον παλαιοκομματικής τακτικής πόλεμο ανακοινώσεων με το ΠΑΣΟΚ (που έχασε τον συμπαίκτη του, τη Ν.Δ., και βρήκε άλλον) και θα γίνει η νεκρανάσταση του κομματικού ζόμπι. Ένα ακόμα επίτευγμα αυτοχειρίας της ανανεωτικής αριστεράς…

7 σχόλια:

 1. Διαφωνώ. Αυτοχειρία, εν προκειμένω, θα συνιστούσε εάν προέκυπτε από κάπου ότι η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τον Βενιζέλο στο "κάδρο" και να... τα βάλει και με τους "Βενιζελοφύλακες" του ΜΕΓΚΑ τού στερούν δημοσκοπική δύναμη προς όφελος του ΠΑΣΟΚ. Προκύπτει από κάπου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δημοσκοπικά δεν έχει προκύψει γιατί είναι νωρίς. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα προκύψει. Βάλλοντας με καθημερινές ανακοινώσεις κατά Β. συσπειρώνει τους ΠΑΣΟΚους που ψάχνουν για στηρίγματα και προφάσεις προκειμένου να ξαναγυρίσουν - γιατί είναι διαποτισμένοι με την "πράσινη" ιδέα και τα προσωπικά τους οφέλη (όσοι είχαν). Μην ξεχνάς ότι ο Ανδρέας από πολιτικός σάκος του μποξ μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά, γιγαντώθηκε κι επανήλθε. Αν όχι δριμύτερος από το '81, τουλάχιστον αρκετά δυνατός για να ξαναπάρει εξουσία. Ο Βενιζέλος πιάνει τις πάσες που του πετάνε και στήνει τον εαυτό του στο βάθρο των ηρώων της δημοκρατίας και του πασοκισμού - ή αυτό θέλει να κάνει. Στα χρόνια που άκμαζε ο δικομματισμός μάς είχαν κουράσει οι πόλεμοι ανακοινώσεων των δυο. Χαρτοπόλεμοι που συχνά αποπροσανατόλιζαν και σίγουρα κούραζαν. Από μια νέα πολιτική δύναμη περιμένεις κάτι άλλο και, πάντως, όχι να πέφτει στη λούμπα ανακοινώσεων επιπέδου κόντρας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Μπορεί να κάνω λάθος ότι η κόντρα, όπως γίνεται και στο βαθμό που συνεχίζεται, τρέφει τον Βενιζέλο σε μια περίοδο που άδειαζε πολιτικά. Και, πραγματικά, θέλω να κάνω λάθος. Θα δείξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε επίπεδο πασοκικής βάσης (και στελεχών, ό,τι απομείνει και από τα δύο) δεν νομίζω ότι προκαλεί κανενός είδους συσπείρωση. Απεναντίας, πολλοί -κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ- θεωρούν αυτονόητη τη λογοδοσία του Βενιζέλου για την περίφημη λίστα. Η σύγκριση με Ανδρέα και εποχή Ειδικού Δικαστηρίου είναι λογικοφανής, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορές... Όπως, ότι τα ισχυρά ΜΜΕ τότε ήταν κατά του Ανδρέα και όχι υπέρ όπως τώρα υπέρ ή, έστω ανεκτικά, του Βενιζέλου, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τότε ήταν ένα κόμμα άνω του 30%, ότι δεν υπήρχε κρίση σαν τη σημερινή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα μίντια τότε, με το θέμα Κοσκωτά, είχαν διαμορφώσει αρνητικό κλίμα κατά Ανδρέα. Άλλωστε σε αυτά οφείλεται και η αποκάλυψη του σκανδάλου γιατί ο γιαλαντζί τραπεζίτης τούς είχε μπει στη μύτη βγάζοντας εφημερίδα, με πολύ μεγάλο κοστολόγιο, και ανοίγοντας ραδιοφωνικό σταθμό.

   Διαγραφή
 4. Ποιος ΣΥΡΙΖΑ και πάριζα ; Μιλάμε για ένα σύνολο γκρουπούσκουλων με ηγεμονίσκους, λάτρεις της εξουσίας έστω και ενός ατόμου, που μέσα σε τρία χρόνια οικονομικής κρίσης κι εξοντωτικών φορολογικών μέτρων, δεν καταφέρνει στις δημοσκοπήσεις, να φύγει πάνω από 1,5 μονάδα του κόμματος που φέρεται επικεφαλής της συμπαράταξης που έχει περάσει θηλειά στο λαιμό όλων των Ελλήνων. Ο λαός βροντοφωνάζει ότι δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Δε μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για κόμμα της ελπίδας, που θα ενώσει τους Έλληνες και θα φέρει το νέο στο πολιτικό σκηνικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ελπίδα στην οποία πιστέψαμε έστω και πρόσκαιρα. Μοιάζει σαν σπασμένο κομμάτι του θραυσμένου συστήματος. Χρειάζεται πλήρες ξερίζωμα του παλαιού πολιτικού σκηνικού, μέσα στο οποίο εντάσσεται κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι η αντικατάστασή του με νέα κόμματα, νέους άφθαρτους πολιτικούς κι ασφαλώς νέο Σύνταγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολιτικές προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και πού καταλήγουνε :

  1. Θα συνεργαστούμε με τον Ολάντα για να αλλάξει πλεύση η Ε.Ε. -> ο Ολάντ συναντήθηκε με το Βενιζέλο. Επιπλέον, η κυβέρνηση Ολάντ προσπάθησε να φορολογήσει 75% φυσικά πρόσωπα και ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός.
  2. Και με το Ραχόι θα συνεργαστούμε καο τον Μόντι που διαπραγματεύονται σκληρά -> Αντίστοιχα μέτρα σε Ιταλία και Ισπανία και αντίστοιχα νούμερα ανεργίας. Χρέη που δεν πρόκειται να ξεπληρωθούν, ξύλο σε μεταλλωρύχους στην Ισπανία, απεργίες κλπ.
  3. Κυβέρνηση της Αριστεράς με ΔΗΜΑΡ -> Πλέον οι αριστεροί υπογράφουνε μνημόνια. Μάλιστα, όσο είναι στην κυβέρνηση σπάσανε τη μεγαλύτερη απεργία - παράδειγμα για τους άλλους εργαζομένους αλλά και μπήκανε σε καταλήψεις. Εξακολουθούν να είναι οι φίλοι της αριστερής κυβέρνησης; Σήμερα τέθηκαν κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για Βενιζέλο. Διαγραφήκανε δημοκρατικά από την κοινοβουλευτική ομάδα.
  4. Νέος άνεμος στην Ευρώπη -> ΑΚΕΛ και άλλοι σοσιαλιστές που συμμετέχουνε σε κυβερνήσεις δείχνουνε το δρόμο. Π.χ.

  «οι εποχές των παχιών αγελάδων ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα σε περίοδο κρίσης πρέπει όλοι να συμβάλουμε για να μπορέσουν οι δανέζικες επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες θέσεις εργασίας. Στη νέα χρονιά πρέπει να προχωρήσουμε με τόλμη όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα μας ανταγωνιστική και ελκτική για επενδύσεις.

  Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεχάσουν κάθε σκέψη για μισθολογικές αυξήσεις. Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την κρίση και πρέπει με πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής συναίνεσης να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Για μια Δανία πρωτοπόρα στην αειφόρο ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα και τη γνώση. Θα δώσουμε προτεραιότητα στα πακέτα βοήθειας των τραπεζών και στις φοροελαφρύνσεις των επιχειρήσεων. Δεν έχουμε περιθώρια για επιμήκυνση του χρόνου επιδομάτων στους ανέργους».

  Είναι σα να ακούς το Σαμαρά με λίγο Πάγκαλο.

  5. Να γίνουμε σαν την Αργεντινή, επαναδιαπραγμάτευση, εθνικοποιήσεις κλπ -> Η Αργεντινή πτώχευσε.

  6. Κίνημα πατάτας κλπ χωρίς μεσάζοντες -> Γαμήσανε τον καπιταλισμό πάλι. Ειδικά φέτος που οι παραγωγοί βρήκανε καλές τιμές τον γαμήσανε και ίσιωσε τώρα. Έχουμε όλοι μια πατάτα... τώρα αν η πατάτα είναι στο τραπέζι ή κάπου αλλού αυτό είναι άλλο θέμα

  .
  .
  .

  Ανεξάρτητα λοιπόν από την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ποτέ δεν ήτανε και τίποτα άλλο πέρα από ΠΑΣΟΚ από τότε που αποφάσισε να κυβερνήσει, τί ακριβώς περιμένετε από το ΣΥΡΙΖΑ;
  Πιστεύετε πραγματικά ότι το θέμα είναι οι λίστες κι όχι η φτώχια; Δλδ. αν πιάσουνε και 5.000 άτομα, όχι μόνο 300, και τα χώσουνε στη φυλακή, εμείς με τί θα ζεσταινόμαστε; Με ισόβια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. * Συμπλήρωση του σημείου 1.

   Συναντήθηκε με το Βενιζέλο και έκλασε τον Τσίπρα. Ο Ολάντ προσπάθησε να φορολογήσει φυσικά πρόσωπα με πολύ μεγάλο εισόδημα, με συντελεστή 75%.

   Διαγραφή