Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Δείξτε μου έναν νεκρό από το νέφος…

Είναι συγκινητική η προσπάθεια (κάποιων) γιατρών, και άλλων, να πείσουν ότι τα νέφη καπνού στην Αθήνα που δυσκολεύουν την αναπνοή μας , που γαριάζουν τις μπουγάδες των νοικοκυριών στα μπαλκόνια και σε εμποδίζουν να αερίσεις το σπίτι σου ανοίγοντας το παράθυρο, είναι ουσιαστικά ακίνδυνα για τους πολίτες. Κάτι, βέβαια, που εκμεταλλεύεται η Εξουσία και αποποιείται τις ευθύνες της δημιουργώντας παράλληλα ενοχικά σύνδρομα για τους ίδιους τους πολίτες που δεν αντιστέκονται ηρωικά στο κρύο, αλλά καίνε τζάκια και σόμπες (θα έρθουν και τα μαγκάλια) για να ζεσταθούν.

Το πράγμα θυμίζει τις εποχές που πρωτοεμφανίστηκε το βιομηχανικό νέφος στον ουρανό της Αθήνας, τη δεκαετία του ’70. Θυμάμαι ότι αρχικά υπήρξε ένα πρωτοσέλιδο-σοκ στα «Νέα» με πανοραμική φωτογραφία που έδειχνε το καπάκι καπνού πάνω από την πρωτεύουσα. Και από τότε το θέμα έγινε σχεδόν καθημερινό στον Τύπο και στα δυο κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Στην τούρλα του Σαββάτου, λοιπόν, βγήκε ένας υπουργός (δεν ζει σήμερα) που δήλωσε ότι η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί δεν αποτελούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και κάλεσε όσους υποστηρίζουν το αντίθετο να του παρουσιάσουν έστω κι έναν θάνατο από το νέφος - να του πάνε έναν νεκρό!

Η διαχρονικότητα στην πολιτική αρλούμπα σε όλο της το μεγαλείο. 

3 σχόλια:

 1. Όταν συμβεί στα πέριξ, φωτιές να καίνε...4 Ιανουαρίου 2013 - 7:50 μ.μ.

  Δεν ξέρω κανένα νεκρό από το νέφος των τζακιών. Ξέρω όμως πολλούς εγκεφαλικά νεκρούς από πολιτική θολούρα και ιδεολογικό νέφος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν συμβεί στα πέριξ, φωτιές να καίνε...4 Ιανουαρίου 2013 - 8:00 μ.μ.

  Πάντως να πει κάποιος στους επιστήμονες ότι για τα αιωρούμενα σωματίδια ευθύνονται και οι κακής ποιότητας αλβανικοί μπάφοι που κυκλοφορούν στην αγορά. Να μειωθεί άμεσα η τιμή του πετρελαίου και να δοθούν κίνητρα σε νέους έλληνες παραγωγούς για προωθημένες ποιοτικές καλλιέργειες, που θα μειώσουν άμεσα τους αιωρούμενους αλβανικούς ρύπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η γνωστή φράση περί νεκρού από το νέφος είχε ειπωθεί από τον Κ. Στεφανόπουλο, τότε υπουργό Προεδρίας και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή