Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η Λίστα της Υπομονής...

Σε κατηγορη- ματική διάψευση του Αντώνη Σαμαρά προέβη πριν από λίγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιάννης Στουρνάρας: «Το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά», είπε. Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους υποτελείς πολίτες υπομονή ενός ακόμα χρόνου και περιλαμβάνεται έτσι στη λίστα των… υπομονΗυτών μετά τους Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Λοβέρδο και λοιπών που πότισαν με τον ιδρώτα τους το Δένδρο τα Υπομονής.

Και για να μιλήσουμε σοβαρά: ακούγοντας κατά καιρούς από ραδιοσταθμούς (Real, Σκάι) παλιές δηλώσεις των Μυστών της Υπομονής, σου έρχεται αναγούλα. Πριν λίγες μέρες μάς θύμισαν τα ηχητικά στιγμιότυπα τη θριαμβευτική εξαγγελία Γ. Παπανδρέου ότι το 2012 ΘΑ μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και το 2013 ΘΑ βγούμε το μνημόνιο! (Ναι, το είχε πει ο άθλιος). Τώρα, τη χρονιά που βρισκόμαστε χωμένοι πιο βαθιά από κάθε άλλη φορά στον λάκκο του μνημονίου, έρχεται ο Στουρνάρας να συνεχίσει το γαϊτανάκι της ελπίδας-καρότο που προσπαθούν να ταΐσουν τους Έλληνες. Και μας κλείνει το μάτι για υπομονή ενός ακόμα χρόνου. Ότι δήθεν το 2014 τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Είναι ο ίδιος που είπε ότι από την αρχή του δεύτερου εξαμήνου του 2013 θα αρχίσει η βελτίωση της Οικονομίας. Κι αυτό όταν παλιότερα, υπηρετώντας από άλλο πόστο τα σχέδια τους, είχε προβλέψει την ανάτασή μας το 2011 και το 2012. «Άλλαξαν τα δεδομένα γι’ αυτό δεν βγήκε η πρόβλεψη», απάντησε όταν κλήθηκε από τον Χατζηνικολάου να εξηγήσει την αποτυχία τής προφητείας του. Το ίδιο θα πει και το 2014 όταν θα χρειάζεται ένας ακόμα χρόνος υπομονής. Που για τον Στουρνάρα και τους άλλους ομαδάρχες του κλαμπ της Σωτηρίας δεν έχει όρια. Όταν αφορά τους άλλους, φυσικά…