Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τώρα πάει Κολούμπια ο «διανοητής»! Δεν παίρνει μαζί και κάναν άλλον;

Μετά το Χάρβαρντ ο Γ. Παπανδρέου κατακτά και το Κολούμπια με το οποίο ήρθε σε συμφωνία για επτά παραδόσεις έναντι 30 χιλιάδων ευρώ και δωρεάν διαμονή. Ο μεγάλος «διανοητής», όπως τον χαρακτήρισαν οι Αμερικανοί, συνεχίζει να αμείβεται για την καταστροφή μιας χώρας και να προκαλεί έκπληξη ως ένας άνθρωπος που έφερε τρόμο – κάτι σαν Κρούγκερ στο δρόμο με τις λεύκες. Δεν είναι ο πρώτος που προσελκύει το κοινό ενδιαφέρον προσφέροντας τις οικτρές εμπειρίες του στη δίψα ακροατηρίων να δουν και να ακούσουν το παράξενο. Κάτι σαν τον Ιταλό Νάντο Παράντο που από το 1972 δεν σταμάτησε να παρέχει επ’ αμοιβή τις ζοφερές μνήμες και εμπειρίες του με διαλέξεις, συνεντεύξεις και συγγραφές (πρόσφατα ήρθε και στη χώρα μας). Εδώ και 40 χρόνια ζει περιγράφοντας πώς… έζησε μετά από μια καταστροφή. Ο Παράντο ήταν ένας από εκείνους που επέζησαν σε αεροπορικό δύστυχα στις Άνδεις, χαμένοι για δυο μήνες. Και που έφτασαν ακόμα και στον κανιβαλισμό…

(Πάντως, αυτό που πρέπει να ανησυχεί τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τα χρήματα που θα πάρει από το Κολούμπια – κάπου 4,2 χιλιάδες ευρώ ανά παράδοση – είναι σαφώς λιγότερα από τις αμοιβές του στο Χάρβαρντ. Το κασέ του πέφτει, η αδρεναλίνη που ανεβάζει στο κοινό του ως παράξενο ον μειώνεται – κάτι πρέπει να κάνει. Πώς θα το έβλεπε να βελτιώσει τις παραστάσεις διανόησης κάνοντας ομάδα; Ας πούμε να συνεχίσει την περιοδεία σαλτιμπάγκου διανοητή μαζί με τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο και τον Στουρνάρα. Να πάρει και τον Λοβέρδο σε ρόλο αντιρρησία που θα παρεμβαίνει στις ομιλίες τους. Όπως και τον Χρυσοχαΐδη ως αναλυτή πολυσέλιδων μνημονίων. Θα πνιγούν στο φράγκο).

16 σχόλια:

 1. ...μέχρι να συγκεντρώσουν τ' απαραίτητα χρήματα για να δώσουν κάτι στους απλήρωτους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ! (Λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οπαδός του Κάρνικ28 Ιανουαρίου 2013 - 4:20 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Oπαδός της Αριστεράς του Γ.Α.Παπανδρέου28 Ιανουαρίου 2013 - 7:03 μ.μ.

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 3. Tο αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό «Προφίλ», το οποίο είχε ανακηρύξει πέρυσι τον Γιώργο Παπανδρέου «Ανθρωπο της χρονιάς» για το 2011, στο σημερινό του τεύχος και σε δημοσίευμα με τίτλο «Απόψεις ενός χρεοκοπημένου», αναφέρεται στο γεγονός πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι περιζήτητος για διαλέξεις σε πανεπιστήμια.
  Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του προσόντα που λίγοι διαθέτουν: ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 ήταν ένας από αυτούς που «συνδιαμόρφωσαν» τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ κατά την άποψη ορισμένων, ήταν ένας από εκείνους που την συμπροκάλεσαν.
  Κατά τη διαδικασία διάσωσης της χώρας κατάφερε να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος, κατά την αποχώρησή του, να συμπαρασύρει, όπως αναφέρει, και το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο.
  Σύμφωνα με το περιοδικό ο κ. Παπανδρέου, «γόνος μία ξοφλημένης πλέον πολιτικά δυναστείας» όπως αναφέρει, βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έστω και αν κατάφερε να κερδίσει μόνον λίγους φίλους. Συνέλεξε όμως εμπειρίες, που κάποιος προτιμά να τις ακούει παρά να τις έχει ο ίδιος και ακριβώς για αυτό το λόγο είναι περιζήτητος τώρα.
  Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, ο κ. Παπανδρέου, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 έδωσε μια σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ, με τον καθόλου ειρωνικό τίτλο «Πώς να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη», ενώ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια θεωρεί πολύ μεγάλη τύχη που έχει εξασφαλίσει τον Παπανδρέου για ένα σεμινάριο το επόμενο θερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο κοσμήτορας της σχολής, Ρόμπερτ Λίμπερμαν, την περασμένη εβδομάδα.
  Το δημοσίευμα του αυστριακού περιοδικού καταλήγει με το συμπέρασμα, ότι ο Παπανδρέου, σε αντίθεση με την Ελλάδα, μπορεί να σταθεί, από οικονομική άποψη, μόνος στα πόδια του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για τον άλλο διανοητή που έδωσε δωρεάν διαλέξεις στις ΗΠΑ θα γράψετε τίποτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωπ! Ο ρτουνισμός! Καλωσήρθες στις ΗΠΑ! Καλά είσαι;28 Ιανουαρίου 2013 - 8:22 μ.μ.

   Αυτός είναι η σωτηρία μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

   Διαγραφή
  2. Αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν...

   Διαγραφή
  3. Kαι τα άλλα ωραία πες. Το μαγαζί έκλεισε, η αντιπροσωπεία έμεινε ανοιχτή. Κυβέρνηση της Αριστεράς. Αντιμνημονιακό μπλοκ. ---> «Εμείς δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις».

   Κοίτα και μια άλλη ιδέα που δεν πεθαίνει κακόσκυλε; Διαβάζω κάτι ωραία τελευταία :

   "Αντί της στείρας ταύτης πολιτείας αντιπροτείνω το ολοκληρωτικόν καθεστώς, το οποίον θα εξασφαλίσει την οικονομικήν δικαιοσύνην και θα δύναται με το απαιτούμενον κύρος να δηλώση : τέλος εις τας απεργίας και το λοκ άουτ, τέλος εις την τοκογλυφίαν και τας καπιταλιστικάς καταχρήσεις, τέλος εις τους γλίσχρους μισθούς, τέλος εις τα πολιτικά οφέλη τα οποία εκτήθησαν με τη βοήθεια ευτυχών συμπτώσεων*. Όχι πλέον εγκληματικαί συνωμοσίαι στρεφόμεναι κατά της βελτιώσεως της παραγωγής. Το εθνικόν εισόδημα θέλει αποβή εις όφελος όλων των τάξεων, όλων των συμφερόντων. Το Κράτος τούτο πολλοί ίσως το αποκαλέσουν φασιστικόν. Αλλ' εάν φασιστικόν Κράτος εμφανίζει τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά , εγώ, ο οποίος πιστεύω εις αυτά , δηλώ υπερηφάνως ότι είμαι φασιστής!"

   Κάλβο Σοτέλο, ηγέτης των μοναρχικών, στο Ισπανικό Κοινοβούλιο, 16 Ιουνίου 1936

   * Σε όλους τους Υπουργούς της Δημοκρατίας της Ισπανίας είχαν χορηγηθεί συντάξεις.

   Διαγραφή
  4. * ΧΑ ΧΑ ΧΑ !

   Τι άλλο θα μας έλεγε ο παπαρηγοθρεμμένος και χαλβατζοχαϊδεμένος εκπρόσωπος της ανύπαρκτης εργατιάς ?... Μέχρι εκεί μπορεί ο καημένος. Του περίσσεψε ο στόκος από την οικοδομική απραξία και σκέφτηκε να στοκάρει και τον δικό μας εγκέφαλο, με ισπανικό στόκο αυτή τη φορά.

   - Τι κάνεις γέρο?
   - Κουκιά σπέρνω...

   Ότι νάναι... αρκεί να είναι αντιφασιστικό και να μην έχει σχέση με την παντελή απουσία πρότασης διεξόδου από την κρίση, από τα κόμματα της αριστεράς. Νάχουμε βρε αδερφέ καμμιά αντιφασιστική μαλακία να λέμε, μήπως κι έτσι καλύψουμε την αδυναμία μας να συσπειρώσουμε τον κόσμο γύρω από μια ουσιαστική πρόταση. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν γλαφυρότατα, που ακριβώς έχει γραμμένη ο λαός, αυτήν τη μακαρίως αυνανιζόμενη αριστερά. Ορθόδοξη και μη...

   Διαγραφή
  5. Έλα κάρνικ, σώπα αγορίνα μου, σώπα. Θα σου πάρω εγώ καινούριο στραπ-ον που δε θα σπάει. Και θα πληρώσω Ελληνίδα να στο φορέσει.

   μΒ

   Διαγραφή
  6. Του έχει κάνει μεγάλη ζημιά ο Κάρνικ του mpenoVgeno, όπως φαίνεται από την εμμονή του τελευταίου.

   Το blog συμφωνεί με τις βρισιές και τις χυδαιότητες που εξακοντίζονται εναντίον του Κάρνικ?

   Διαγραφή
  7. mpenoVgeno, στην περίπτωση που ψάχνεις το strapon, να ξέρεις ότι το έχω βάλει στον κώλο της μάννας σου.

   Διαγραφή
 5. Σε αυτόν δεν έχει ανέβει το κασέ του. Το συγκεκριμένο είδος πολιτικών αποκτά αξία μετά το έγκλημα. Ο άλλος διανοητής που αναφέρεις βρίσκεται καθ' οδόν για πιθανό έγκλημα. Όπως και οι πέριξ του. Προς το παρόν σκοτώνουν - ή δείχνουν ότι πάνε να σκοτώσουν - μια ισχνή ελπίδα που δημιούργησαν και που ήδη έχει αρχίσει και κουτσαίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τιμή και Δόξα στους Πεσόντες υπέρ του Έθνους30 Ιανουαρίου 2013 - 2:47 μ.μ.

  ΙΜΙΑ 2013
  ΜΝΗΜΗ ΗΡΩΩΝ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 2/2 ΣΤΙΣ 19.00
  ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΜΙΩΝ
  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ
  (ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ρε παιδιά ρε παιδιά ρε παιδιά
  άλλο Harvard άλλο Columbia........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αναζητητής απωλεσθέντων strapon2 Φεβρουαρίου 2013 - 4:23 μ.μ.

  Παρακαλώ θερμώς, ενημερώσατε τον κύριο μΒ, ότι το strapon στο οποίο αναφέρθηκε σε σχόλιό του, στο παρόν άρθρο, ανευρέθη τελικώς, πακτωμένο εις τον πρωκτόν της μητρός του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή