Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Χρυσό βατόμουρο στον Αλέξη!

ΤΟ ΤΖΕΤ ΛΑΝΓΚ, Η ΕΛΛΗ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο BADDOG

Ελλειπτικά νοήματα και τρύπιες απαντήσεις, υπεκφυγές και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε (στα δύσκολα), κακή διατύπωση θέσεων (στα εύκολα), επαναλαμβανόμενη συνθηματολογία (μηρυκασμός του «χαλκείου της Νέας Δημοκρατίας» κ.λ.π.), έωλα και ισχνά έως αφελή επιχειρήματα, άγνοια των «κανόνων» αντιμετώπισης του συνεντευκτή, επικοινωνιακά αδιάβαστος και ξυπόλητος, τραγικός στην όποια απόπειρα χιούμορ (όπως εκείνο με το φετίχ...), ανήμπορος να βρει μία πάσα και να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει (αν ήξερε κι αυτός πού θέλει και πού πρέπει να το πάει...). +/- Δείτε τη συνέχεια

Καμία σοβαρή, ειλικρινής κι ακομπλεξάριστη τοποθέτηση, το παραμικρό πειστικό στρατήγημα για το πώς θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, αλλά αρλούμπες περί... προσωπικοτήτων, γέννησης νέων δυνάμεων (προφανώς, από κάποιον κομματικό σεισμό εγκατακρημνήσεως!) και φανφάρες περί ευρυμέτωπης αριστεράς (και) με το ΚΚΕ.

Καινοφανείς και κακόηχες για αριστερά αυτιά απόψεις (ποιος ρεφορμισμός; στο θέμα των ξένων επενδύσεων, αποκρατικοποιήσεων κ.λ.π. τον άφησε κι αυτόν πίσω του...) και άτσαλο στρίψιμο του τιμονιού αριστερά όταν καταλαβαίναμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τρισδιάστατες κοτσάνες (δεν συμφωνούμε με τον Κουράκη, αλλά τον δικαιολογούμε επειδή είπε το ίδιο και ο Στουρνάρας, αλλά και η δική μας θέση μπορεί να είναι και ίδια, ό,τι μας πει η Εκκλησία, που αν μας πει -υποθέτω εγώ- και ότι πρέπει να κάνουμε... αέρα στα απόκρυφα του Άνθιμου, ασμένως να τρέξουμε ν' αγοράσουμε βεντάλια). Ακόμη και στο πέσιμο της αυλαίας, στην ανάλαφρη ερώτηση για τη γραβάτα που δεν φοράει, απέτυχε να δώσει μία έξυπνη απάντηση.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από το 70-80% της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην «αλεπού» Έλλη Στάη. Πόσο καλύτερος μπορεί να ήταν στο διάστημα που «έχασα»; Όσο μπορώ να εμπιστευθώ το μνημονικό μου, πρέπει να ήταν από την εποχή του ενιαίου Συνασπισμού η χειρότερη τηλεοπτική συνέντευξη επικεφαλής της παράταξης, τηρουμένων των εποχών. Όσο μπορώ να εμπιστευθώ το μνημονικό μου, πρέπει να ήταν, αν όχι η χειρότερη, σίγουρα από τις χειρότερες, τηλεοπτική συνέντευξη πολιτικού αρχηγού, τηρουμένων πάντα των απόψεων και του χώρου που εκπροσωπεί.

Εμφάνιση ταπεινού στελέχους συνοικιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ (για να μην πω... σπουδαρχίδη της κομματικής νεολαίας)! Αλλά επειδή είμαι καλός άνθρωπος κι επιπλέον δεν έχω πού αλλού να «πατήσω», ας δεχτώ ότι φταίει το τζετ λανγκ από το υπερατλαντικό του ταξίδι... 

17 σχόλια:

 1. Αυτή η αριστερά όλο μάς πληγώνει... Η Αλκή, η αριστερή ομάδα της Λάρνακας, η μία από τις τρεις παραδοσιακά 100% αριστερές της Κύπρου (Ομόνοια, Νέα Σαλαμίνα, Αλκή) έφαγε τέτοιο απίστευτο γκολ (όπως το βίντεο που ανέβασε πριν από λίγη ώρα o/ το Harddog) κι από παίκτη που στον Παναιτωλικό όταν έπαιζε δεν πρέπει να είχε σκοράρει ούτε σε δίτερμα! Κλαψ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαντήσεις

  1. Εμφάνιση ταπεινού στελέχους συνοικιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ (για να μην πω... σπουδαρχίδη της κομματικής νεολαίας)
   + 10κα

   Διαγραφή
 3. "Όσο μπορώ να εμπιστευθώ το μνημονικό μου, πρέπει να ήταν, αν όχι η χειρότερη, σίγουρα από τις χειρότερες, τηλεοπτική συνέντευξη πολιτικού αρχηγού, τηρουμένων πάντα των απόψεων και του χώρου που εκπροσωπεί."

  Για ΠΑΣΟΚ με νέο όνομα, είναι υπέροχος.
  (Brookings-ΔΝΤ και λοιπές κωλοτούμπες δε μας αγγίζουν. Μόνο το επικοινωνιακό προφίλ του προέδρου φυσικά.)

  mV

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Καινοφανείς και κακόηχες για αριστερά αυτιά απόψεις (ποιος ρεφορμισμός; στο θέμα των ξένων επενδύσεων, αποκρατικοποιήσεων κ.λ.π.... Τρισδιάστατες κοτσάνες (δεν συμφωνούμε με τον Κουράκη, αλλά τον δικαιολογούμε επειδή είπε το ίδιο και ο Στουρνάρας, αλλά και η δική μας θέση μπορεί να είναι και ίδια, ό,τι μας πει η Εκκλησία, που αν μας πει -υποθέτω εγώ- και ότι πρέπει να κάνουμε... αέρα στα απόκρυφα του Άνθιμου...»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο εθνομηδενιστικός δρόμος που επέλεξε να βαδίσει η αριστερά, δεν βγάζει στην εξουσία. Η σύγχρονη αριστερά δεν έχει καμμιά σχέση με την αριστερά που κάποτε προσέγγισε την εξουσία. Τότε είχε έντονα εθνικό λόγο. Τώρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει όλο και περισσότερο νερό στο κρασί του προκειμένου να γίνει αρεστός στους νοικοκυραίους και αποδεκτός από τον ξένο παράγοντα, στις δημοσκοπήσεις παρουσιάζει στασιμότητα στην επιρροή του. Αν αυτό οφείλεται στο ότι η κοινωνία απαιτεί πιο ριζοσπαστικές πολιτικές και ρήξεις με το σύστημα έχει καλώς. Αν μη τι άλλο, σημαίνει ότι η κοινωνία βρίσκεται πιο μπροστά από τα υπάρχοντα ή δυνητικά κόμματα εξουσίας και κάποια στιγμή αυτό θα εκφραστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

  Επειδή όμως, φοβάμαι, ότι στη μεγάλη της πλειοψηφία η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για ρήξεις ούτε επιθυμεί περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση, τότε η στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται είτε στην εμπέδωση της λογικής του μικρότερου κακού ή, ακόμα χειρότερα, στην παγίωση της άποψης ότι κι αυτοί είναι σαν τους άλλους. Οτιδήποτε και να ισχύει από αυτά τα δύο, μιλάμε για το τέλος του “ονείρου” και τη απαρχή μιας πορεία ενσωμάτωσης που μπορεί να έχει τέλος αλά ΠΑΣΟΚ.

  Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα οι δημοσκοπήσεις να είναι ψεύτικες αλλά, όταν μετά τις εκλογές έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει κεφάλι, κανένας δεν μιλούσε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Με βάση την σημερινή κατάσταση και τα εξοντωτικά μέτρα που παίρνει αυτή η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε, δημοσκοπικά τουλάχιστον, να είχε απογειωθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΟΥΪΖ : Ποια είναι η εταιρεία δημοσκόπησης που έχει βγάλει την παρακάτω δημοσκόπηση για λογαριασμό κυβερνητικού κόμματος, αλλά δεν τολμά να δημοσιεύσει, για να μην κινδυνέψει το μέλλον της ως εταιρεία?
  ΣΥΡΙΖΑ 27,6%
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 24,8%
  ΝΔ 17,3%
  ΠΑΣΟΚ 3,8%
  ΑΝ.ΕΛ. 5%
  ΔΗΜΑΡ 3,9%
  ΚΚΕ 3,6%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί δεν μας λες εσύ ποια είναι αυτή η εταιρεία; Δεν πιστεύω να φοβάσαι ότι θα κινδυνεύσει το μέλλον σου ως Ανώνυμος...

   Διαγραφή
  2. Αν την ήξερα θα την έλεγα. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όμως. Και δεν είναι πρώτη φορά που το μεγάλο αυτό κυβερνητικό κόμμα παρήγγειλε πάμπερς για την ηγεσία του. Λέγεται πως ακόμα πλανιέται μια βαριά μυρουδιά σκατίλας στην ευρύτερη περιοχή. Λέγεται πως η ίδια μυρωδιά έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της πριν περίπου 1,5 μήνα, όταν η ίδια εταιρεία σε μια παρόμοια μυστική δημοσκόπηση έδωσε στην Χρυσή Αυγή 18%.
   Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον καθόρισαν, καθορίζουν και θα καθορίζουν οι ανώνυμοι.

   Διαγραφή
  3. Λήσταρχος Νταβέλης30 Ιανουαρίου 2013 - 3:54 μ.μ.

   Θα υπηρχε δημοσκοπηση που δινει 25% στα χρυσα αυγα και δεν θα την είχαν κανει σημαια οι Κασιδιαρηδες? Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις?

   Διαγραφή
  4. Η δυναμική της Χρυσής Αυγής δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις των εταιρειών του συστήματος. Αυτή φαίνεται καθαρά μέσα στην κοινωνία και κυρίως αποτυπώνεται με σαφήνεια στο σώμα της ελληνικής νεολαίας, όπου περήφανα κυριαρχεί. Η πολιτική της δε, δεν εξαρτάται και δεν διαμορφώνεται από τις δημοσκοπήσεις, αλλά από αυτά που συνθέτουν το σύνολο των συμφερόντων του Ελληνικού Έθνους.

   Διαγραφή
 8. Τιμή και Δόξα στους Πεσόντες υπέρ του Έθνους30 Ιανουαρίου 2013 - 2:43 μ.μ.

  ΙΜΙΑ 2013
  ΜΝΗΜΗ ΗΡΩΩΝ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 2/2 ΣΤΙΣ 19.00
  ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΜΙΩΝ
  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ
  (ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν μπορούσαν να το κάνουν 30 Ιανουαρίου ή Ιανουαρίου οι Χρυαυγίτες (μια και εκείνο το βράδυ έπεσε το ελικόπτερο), γιατί ήταν μπίζι. Έπρεπε στις 30 Ιανουαρίου να γιορτάσουν για τους πολιτικούς τους προγόνους που ανέλαβαν την εξουσία στη Γερμανία, δίνοντας τη χαριστική βολή στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Πόσα να προλάβουν οι άνθρωποι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσένα ο πολιτικός σου πρόγονος είναι ο αποθανών σε προχωρημένο στάδιο σύφιλης, Λένιν?

   Αρχάγγελος

   Διαγραφή
 10. Αναζητητής απωλεσθέντων strapon2 Φεβρουαρίου 2013 - 4:21 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή