Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο Ρασούλης, το μετρό, ο Φρόιντ

ΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΟΓΚΛΕΡ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ.

Γράφει ο BADDOG 

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ταμεία τους είναι «ρετιρέ». Οι λιμενεργάτες διώχνουν τα κινέζικα κεφάλαια. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία είναι χουλιγκάνοι, τραμπούκοι που εισβάλλουν στο Πεντάγωνο. Οι ταξιτζήδες, που το κατακαλόκαιρο καταλαμβάνουν τους αρχαιολογικούς χώρους, πλήττουν τον τουρισμό. Οι φαρμακοποιοί έχουν θησαυρίσει κι εντούτοις κατεβάζουν τα ρολά, παίζοντας με τον πόνο του κόσμου. Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι κακομαθημένοι προνομιούχοι. Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι συντεχνία του Φωτόπουλου και κατεβάζουν πραξικοπηματικά διακόπτες. Οι συνταξιούχοι… λαμόγια, που παίρνουν «μαϊμούδες» συντάξεις κι επιδόματα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι φακελλάκηδες. Οι νοσηλευτές του «Ντυνάν» κάνουν ρεζίλι τη χώρα επειδή βγαίνουν στην αυλή ενώ περνάει η Μέρκελ. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα απειλούν τη δημόσια υγεία. Οι δημοτικοί υπάλληλοι… άσε ξέρουμε πώς διορίστηκαν. Οι εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες, δουλεύουν λιγότερες ώρες από κάθε άλλον κλάδο. Οι μαγαζάτορες είναι φοροφυγάδες. Οι εφοριακοί είναι άχρηστοι και διεφθαρμένοι. Οι ναυτεργάτες είναι κοινωνικά ανάλγητοι, διότι ταλαιπωρούν Έλληνες και ξένους επιβάτες κι εξαιτίας τους σαπίζουν οι ντομάτες στις νταλίκες. Οι κτηνοτρόφοι που κάνουν κατάληψη στη Δωδώνη, αποτρέπουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Οι αγρότες που έτρωγαν τις επιδοτήσεις και τώρα κλείνουν την Εγνατία, δεν σκέφτονται την κοινωνία. Οι δικαστικοί παίρνουν τόσα λεφτά κι απελευθερώνουν τρομοκράτες. Οι πανεπιστημιακοί, που αντιδρούν στον νόμο Διαμαντοπούλου, αποτελούν μία κάστα που έχει απαξιώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές έχουν μετατρέψει τις σχολές σε άντρα ανομίας και χτίζουν με τούβλα τα γραφεία των καθηγητών. Οι μικροπωλητές συντηρούν το παραεμπόριο. Oι εμποροϋπάλληλοι, που αντιδρούν στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είναι κολλημένοι στην Ελλάδα της «φούσκας». Οσοι δουλεύουν σε μετρό, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ προκαλούν χάος στο κοινωνικό σύνολο. Και ο άμπαλος Βύντρα δεν δέχτηκε μείωση αποδοχών στα μισά, οπότε τον κράζουμε κι αυτόν. +/- Δείτε τη συνέχεια

Οσονούπω, στο εδώλιο και ο ζογκλέρ που δίνει παράσταση με τις κορύνες στο φανάρι γωνία Αμαλίας και Όλγας. Γιατί δεν κόβει αποδείξεις και εγκυμονεί κινδύνους, να του φύγει καμία κορύνη και να χτυπήσει κάνα αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Κάποτε, ο μακαρίτης ο Μανώλης ο Ρασούλης είχε πει σε μία συνέντευξή του ότι ο Μαρξ μάς έμαθε να σκεφτόμαστε με το μυαλό, ο Ιησούς με την καρδιά και ο Φρόιντ με… το υπογάστριο. Αλλά, αν ζούσε σήμερα, θα έριχνε πέντε φάσκελα στον… Ρασούλη.

Πρώτον, όχι ο Μαρξ δεν κατοικεί στο κεφάλι μας, αλλά ούτε η στοιχειώδης λογική. Δεύτερον, το «αγάπα τον πλησίον σου» δεν ισχύει εφόσον ο πλησίον ανήκει σε κάποια από τις ως άνω κατηγορίες. Δηλαδή, για κανέναν! Πλην –προφανώς- στελεχών τρικομματικής κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, τραπεζιτών, εφοπλιστών, ΜΑΤατζήδων και παππάδων. Τρίτον (και μακρύτερον), ο Φρόιντ προϋποθέτει αρχ@@α!

Αλλά ποιος από εμάς να τα έχει; Ο ευνουχισμένος που έσκυψε το κεφάλι και υπέγραφε όσα και ό,τι προαιρούνταν τ’ αφεντικά του; Και τώρα του βγαίνει σε φθόνο προς όλους όσοι προσπαθούν να προβάλουν μια κάποια αντίσταση; Που έτρωγε μοιρολατρικά τις φάπες τη μία πίσω από την άλλη; Αυτός που πήγε και ψήφισε τους Σαμαροβενιζέλους (εσένα, κυρ Φώτη, ποιος σε...!), οι οποίοι του κατεδάφισαν τη ζωή; Anyway, που λένε. Με την επαναλειτουργία του μετρό έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Κάνω λάθος, συνέλληνες;

11 σχόλια:

 1. Σύμφωνοι, μπορεί να έχω σε ύπνωση... φασιστικά αντανακλαστικά, αλλά αυτό το «Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι κακομαθημένοι προνομιούχοι», εγώ δεν θα το έβαζα μαζί με όλες τις άλλες περιπτώσεις "υπόδικων" ή καταδικασμένων από την κοινή κρίση... Πες ότι με κυριεύει κι εμένα ζήλια που αναφέρεις, αλλά δεν μπορώ να την κατανικήσω. Για όλους τους άλλους (και πολλούς ακόμα) σύμφωνοι! :)

  (Για να μιλήσουμε σοβαρά: ως θέση, γενικά, καλά κάνεις και δεν διαχωρίζεις εργαζόμενους. Άσε με εμένα...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάτω τα χέρια από το Βύντρα ρε άμπαλοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν διαφωνώ, Harddog, για τους υπαλλήλους της Βουλής. Δεν κάθησα ν' αναλύσω κάθε κατηγορία με τα στραβά της και τ' ανάποδά της, δεν ήταν σκοπός μου -όπως είμαι βέβαιος ότι κατάλαβες- η εξιδανίκευση ενός εκάστου επαγγέλματος, αλλά το... τελικά, ποια δουλειά δεν είναι ντροπή σε αυτή τη χώρα; Όλο αυτό το να φαγωθούμε αναμεταξύ μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το έπιασα το σκεπτικό σου αλλά δε μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ ούτε το ένα τσουβάλιασμα ούτε το άλλο. Δε θα βάλω τους γιατρούς που έπεσα εγώ μαζί με καριόληδες που κάνουν εμπόριο οργάνων και παίρνουν φακελάκι για να βρούνε μόσχευμα και μάλιστα μη συμβατό!!! Και μέσα από επίσημες λίστες που τις παραποιούνε!!!


   Και φυσικά δεν είμαι εγώ -και κάθε άλλος στην ηλικία μου άνεργος χωρίς μπάρμπα στην κορώνη- ίδιος με το καθίκι που πήρε θέση σε ΔΕΗ-ΟΤΕ, εφαπαξ, συνταξάρα, ξίνοντας τα @@ του μία ζωή, επειδή πούλησε την ψήφο του.

   μΒ
   μΒ

   Διαγραφή
 4. "Οι υπάλληλοι της Βουλής
  είναι κακομαθημένοι
  προνομιούχοι." μεγάλη αλήθεια

  "Οι υπάλληλοι της
  ΔΕΗ είναι συντεχνία (...)" πασοκονουδούλες πάρα πολλοί από αυτούς

  " Οι νοσοκομειακοί
  γιατροί είναι φακελλάκηδες." δυστυχώς πολλοί από αυτούς κι ας έχω πέσει σε τίμιους όταν χρειάστηκα

  "Οι δημοτικοί
  υπάλληλοι… άσε ξέρουμε πώς
  διορίστηκαν." plllaka με κάνεις!

  "Οι μαγαζάτορες είναι
  φοροφυγάδες." χαλαρά αλλά υπάρχουν μεγαλύτεροι φοροφυγάδες

  "Οι εφοριακοί είναι
  άχρηστοι και διεφθαρμένοι." πάρα πολλοί από αυτούς


  όσο για τον κουβέλη εγώ τον γαμώ....γαμώ τον κωλόγερο....και τα μαλακισμένα που θέλανε κυβέρνηση συνεργασίας και της "αριστεράς" μαζί του και.......αντιμνημονιακή (για να μην ξεχνιόμαστε)

  μΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. στοχοποιητε την εργατια + το εργατικουπαλιλικο αγωνα!!!
  τη θα πει ο μπενο;; :Ρ
  οριστε ντογκι....τιγκα λαθοι!!!

  υγ: ντροπη χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλληνας υπό διωγμό27 Ιανουαρίου 2013 - 2:39 μ.μ.

   Δεν υπάρχει εργατιά πια για στοχοποίηση. Η όποια εργατιά στην Ελλάδα, δεν ομιλεί ελληνικά. Μετά από λίγα χρόνια ούτε οι εργατοϋπάλληλοι θα ομιλούν την ελληνική γλώσσα. Αργότερα, δεν θα κατοικούν Έλληνες στην Ελλάδα κι Έλληνες θα αποκαλούνται οι γόνοι των νταβατζήδων που εξαφάνισαν την Ελλάδα, που θα διαβιούν στα πολυτελή προάστεια του Λονδίνου και της Ν. Υόρκης. Δηλαδή, αυτοί που θα επιβιώσουν από την επιχειρούμενη γενοκτονία των εναπομεινάντων Ελλήνων και την καταλήστευση της γης τους και του πλούτου της.

   Διαγραφή
  2. Eίμαστε τόσο σημαντικοί και ικανοί εναντίον ενός συστήματος που αυτό επιχειρεί τη γενοκτονία μας (? ποιοι ακριβώς το επιχειρούν, δε μας είπες).
   Αλλά δεν είμαστε ικανοί να αντισταθούμε σ' αυτό και να σταθούμε στα πόδια μας και μάλιστα στο τέλος θα αφανιστούμε.

   Γι' αυτό σε λέω βλακάρνικ, oι κοσμοθεωρίες σας είναι φτιαγμένες για κλασομπανιέρες, για φοβισμένα υπανθρωπάκια που δε θέλουν να κουνηθούν από τον καναπέ τους και τα ανάγουν όλα σε συνωμοσίες.

   Και κάτι ακόμα. Το πουλί σου και την υπογραφή σου σε είπανε να προσέχεις πού βάζεις, όχι το ψευδώνυμο. Βλάκα.

   Διαγραφή
  3. Έλληνας υπό διωγμό28 Ιανουαρίου 2013 - 10:16 π.μ.

   Άσταδιάλα ρε πιτουρόμυαλε mpenoVgeno. Μας ζάλισες με τη μαλακισμένη κόντρα σου με τον Κάρνικ. Τράβα σε κάνένα ψυχίατρο ρε μαλακοπίτουρα να λύσεις το πρόβλημά σου και σταμάτα να λερώνεις με τα σκατά πούχεις στο κεφάλι σου οποιονδήποτε διάλογο πάει να γίνει. Τι πρόβλημα έχεις πάλι ρε γελοίο σαχλοκούδουνο πούχεις μπερδέψει τις ιδεολογίες στο κεφάλι σου με βούρτσες και πούτσες και δεν ξέρεις τι λες? Που την είδες ρε θολοπλανταγμένε την εργατική τάξη στην Ελλάδα. Σου ψιθυρίζει γλυκές κουβεντούλες για την εργατιά ο Χαλβατζής τα βράδυα ρε γλυκοχαϊδεμένε?

   Διαγραφή
 6. Μα πόσο γραφικοί είναι θεέ μου αυτοί οι αριστεροί? Γράφτε μου κι άλλα ρε παιδιά. Φτιάχνομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τιμή και Δόξα στους Πεσόντες υπέρ του Έθνους30 Ιανουαρίου 2013 - 2:48 μ.μ.

  ΙΜΙΑ 2013
  ΜΝΗΜΗ ΗΡΩΩΝ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 2/2 ΣΤΙΣ 19.00
  ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΜΙΩΝ
  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ
  (ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή