Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πού οφείλεται η στασιμότητά του;

Σχόλια αναγνωστών, 
γράφει ο VERSUS 

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει όλο και περισσότερο νερό στο κρασί του προκειμένου να γίνει αρεστός στους νοικοκυραίους και αποδεκτός από τον ξένο παράγοντα, στις δημοσκοπήσεις παρουσιάζει στασιμότητα στην επιρροή του. Αν αυτό οφείλεται στο ότι η κοινωνία απαιτεί πιο ριζοσπαστικές πολιτικές και ρήξεις με το σύστημα έχει καλώς. Αν μη τι άλλο, σημαίνει ότι η κοινωνία βρίσκεται πιο μπροστά από τα υπάρχοντα ή δυνητικά κόμματα εξουσίας και κάποια στιγμή αυτό θα εκφραστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. +/- Δείτε τη συνέχεια

Επειδή όμως, φοβάμαι, ότι στη μεγάλη της πλειοψηφία η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για ρήξεις ούτε επιθυμεί περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση, τότε η στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται είτε στην εμπέδωση της λογικής του μικρότερου κακού ή, ακόμα χειρότερα, στην παγίωση της άποψης ότι κι αυτοί είναι σαν τους άλλους.

Οτιδήποτε και να ισχύει από αυτά τα δύο, μιλάμε για το τέλος του “ονείρου” και τη απαρχή μιας πορεία ενσωμάτωσης που μπορεί να έχει τέλος αλά ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα οι δημοσκοπήσεις να είναι ψεύτικες αλλά, όταν μετά τις εκλογές έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει κεφάλι, κανένας δεν μιλούσε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Με βάση την σημερινή κατάσταση και τα εξοντωτικά μέτρα που παίρνει αυτή η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε, δημοσκοπικά τουλάχιστον, να είχε απογειωθεί.

28 σχόλια:

 1. ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ.

  ... Το 1964, ενώ οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στην Κύπρο μεταβαίνει εθελοντικά πάλι, με ψεύτικο διαβατήριο, ως ταγματάρχης, στο νησί και οργανώνει τις ειδικές μονάδες της ΕΛΔΥΚ. Στην κρίσιμη μάχη της Μασούρας και ενώ οι Τούρκοι απειλούν να βομβαρδίσουν το νησί, υπό τις διαταγές του στρατηγού Γρίβα ο ταγματάρχης Ντερτιλής, επιτίθεται "εφ'όπλου λόγχης" και την ιαχή "Αέρα" σε ένα οχυρωμένο από Τουρκοκύπριους και Τούρκους, χωριό καταπάνω στα τουρκικά πολυβόλα σκορπίζοντας τον θάνατο. Λόγω της ανατίναξης ολόκληρων τουρκικών σπιτιών, υπήρξαν και σημαντικές απώλειες θεωρούμενων ως "αμάχων". Ο Γρίβας φοβούμενος τουρκικά αντίποινα του ζητά από τον ασύρματο να παύσει την επίθεση. Ο Ντερτιλής εκνευρισμένος πυροβολεί τον ασύρματο! Η επίθεση συνεχίζεται, στην περιοχή δεν μένει ούτε "τουρκικό ρουθούνι", ο Αντικειμενικός Σκοπός επιτυγχάνει και οι Τούρκοι κατατροπώνονται. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ μου ανώνυμε, το σχόλιο μου αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς έχεις κάνει λάθος. Μήπως το δικό σου σχόλιο έπρεπε να μπει σε άλλο post, ίσως στο παραπάνω, αυτό το "δίχως κιλότα";

   Διαγραφή
  2. Το "δίχως κιλότα" έπρεπε να είναι ο τίτλος του άρθρου σου, αναφερόμενο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πούχουν βγει στην πιάτσα να ασελγήσουν με την εξουσία και το που το μόνο που έχουν κλαταφέρει είναι ν΄ ασελγούν από κοινού στον ελληνικό λαό. Η θέση της αναφοράς μου στον Έλληνα ήρωα Νικόλαο Ντερτιλή είναι εδώ κι αν είναι να μιλήσουμε για κιλότες, τότε να μιλήσουμε για τις βρώμικες δημοκρατικές κιλότες της μεταπολίτευσης. Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με το Ντερτιλή, εκείνο που του οφείλεται ως ελάχιστη αναγνώριση είναι η αντρίκια στάση του απέναντι στο φαύλο καθεστώς της μεταπολίτευσης, το οποίο καταξεφτίλισε.

   Διαγραφή
  3. χααχαχαχαχαχαχαχαιοχπξαχιαοπχξαχαχαχαξχιοαπχηξςεριγαςδξκγηλ΄δξβαδκφλγξάδφκλαδφ΄γξ

   ξεκοιλιάστηκα απ' το γέλιο χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχ<αχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα

   Ο Ντερτιλής ορμάει, γκρεμίζει σπίτια (έχουμε δει το Ράμπο 4 που ρίχνει δέντρο με αυτόματο αλλά αυτός ρίχνει σπίτια! ναι κύριοι, σπίτια!!! ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ!!!) , μέσα στην τρέλα σταματάει, επιστρέφει πίσω να ρωτήσει πώς τους φάνηκε και του λένε στον ασύρματο "ΩΠΑ ΜΕΓΑΛΕ!!! τα γάμησες, ηρέμησε" ..... παύση λίγων δευτερολέπτων .... "ΚΙ ΕΣΑΣ ΘΑ ΓΑΜΗΣΩ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ" .... και συνεχίζει να επιτίθεται στο οχυρό ... που πριν το γκρέμισε

   ΓΑ ΜΑ ΤΟΣ
   απλά ΓΑΜΑΤΟΣ
   ΑΘΑΝΑΤΟΣ ...ΚΙ ΑΥΤΟΣ.... ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ

   Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 2. Mε τη λόγχη εφ' όπλου και φωνάζοντας "αέρα", όρμησε ο Ντερτιλής καταπάνω στα τουρκικά πολυβόλα... Και μετά μπήκε ο... Τζέιμς Πάρις φώναξε "στοπ" και διέταξε να ξαναγυριστεί η σκηνή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 3. Ο άντρας ο πολλά βαρύς, ο... ανώνυμος χαχαχα! Και ο άντρας ο Ντερτιλής που πήρε τανκ για να επιτεθεί σε άοπλους, ο... ανδρείος που τα "έσκισε" τα κοριτσόπουλα στην πύλη (εδώ δεν έχει χαχαχα!).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θίχτηκε ο επώνυμος... από την ανωνυμία.
   Επώνυμος = Όνομα:BAD, Επίθετο:DOG !!!!!

   Αν έχεις πρόβλημα με τους ανώνυμους μπορείς να με αποκαλείς DirtyDog.

   Διαγραφή
 4. Που οφείλεται η στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ? Μα φυσικά στην προφανή ανικανότητα των στελεχών του να εκτιμήσουν την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι βροντοφωνάζουν την ανικανότητά τους να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μπορούν και δεν την θέλουν. Είναι μέρος του συστήματος κι ο ρόλος τους είναι προκαθορισμένος. Ακόμα κι ο αρχηγός Τσίπ(ου)ρας το λέει: "Είμαι το τελευταίο ανάχωμα του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... Μετά έρχεται ο Μιχαλολιάκος..."

  Αρχάγγελος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Που οφείλεται η στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ? Μα φυσικά στην ανικανότητα των στελεχών του και στην διαχρονική διαπλοκή των μελών του με τα πρόσωπα που ασκούσαν την εξουσία. Δεν μπορούν και δεν θέλουν την εξουσία, ως πρόσωπα. Αν είχαν τις ικανότητες να διαχειριστούν τα κοινά, θα είχαν μεταπηδήσει έγκαιρα στα μεγάλα κόμματα, όπως έκαναν κάμποσοι σύντροφοί τους κι έφαγαν γλυκό ψωμάκι. Τούτοι εδώ γνωρίζουν καλά την ανικανότητά τους να κυβερνήσουν κι αρκούνται στον υποστηρηκτικό ρόλο του φύλακα – άγγελου του συστήματος. Το είπε κι οαρχηγάρας ο Τσίπ΄ρας : «Είμαι το τελευταίο ανάχωμα του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Μετά έρχεται ο Μιχαλολιάκος…».

  Εγλωβιστείτε σε ιδεολογικά νεφελώματα και βυθιστείτε στις επαναστατικές ονειρώξεις σας… ώ αφελέστατοι ρομαντικοί μικροαστούληδες οπαδοί της συφιλιδικής* επανάστασης.

  * Ο Βλαδίμηρος Ουλιάνωφ, Ίλιτς (και δεν θυμάμαι τι άλλο ακόμα) Λένιν πέθανε από σύφιλη σε προχωρημένο στάδιο.

  Αρχάγγελος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 6. Λήσταρχος Νταβέλης1 Φεβρουαρίου 2013 - 2:31 μ.μ.

  Μια μερικη απαντηση στην απορια του Versus
  http://tvxs.gr/news/omada-tvxs/oi-epaggelmaties-tis-nd-oi-erasitexnes-toy-syriza-kai-war-room-toy-s-koylogloy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχουν πολλά για να πούμε αλλά, ειλικρινά, έχω χάσει κάθε διάθεση με όλα αυτά που γράφονται εδώ μέσα. Το γ...σαμε το blog.

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 7. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ! Ούτε ένα χάπενινγκ της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν τα συφιλιδικά ορφανά του Λένιν, για να δείξουν πως είναι πιο επαναστάτες από τα τσιρίζια, τα ορφανά του Τσαουσέσκου. Για αντίπραξη, οι δωραποδέκτες του δωρεάν Αυγοκωλόχαρτου από τον τελευταίο δρακουλοσταλίνα των Βαλκανίων, έστειλαν δύο βουλευτές τους να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες του ΠΑΜΕ, καπελώνοντας έτσι το ΚΚΕ ακόμα και σε δικό του κατόρθωμα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 1) Θα κάνουμε ένα χρονικό άλμα και θα πάμε μπροστά. Σε ένα – δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο κορυφαίος πολιτικός και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση των εκλογών. Ζητά τη βοήθεια του ΚΚΕ για να σχηματίσουν από κοινού μια κυβέρνηση της μεγάλης αριστεράς, η πρώτη στην ιστορία της χώρας. Μια κυβέρνηση που σύμφωνα με τα λεγόμενα των κομμάτων που θα την συγκροτούν θα έχει στόχο να φέρει το λαό στην εξουσία, να σταματήσει τις επιβαρύνσεις στους γνωστούς φορολογούμενους και να επιτεθεί στο κεφάλαιο, αφού πρώτα κρατικοποιήσει τα πάντα.

  Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Παφίλης του ΚΚΕ ώστε να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να δώσει πίσω τους μισθούς και τις συντάξεις που κόπηκαν, να δημιουργήσει ένα κοινωνικό κράτος, σαν κι αυτό που υπήρχε εν πολλοίς στη Σοβιετική Ένωση.

  Όμως, επειδή τα νούμερα δε βγαίνουν και η αριστερά δεν έχει πάντα επιτυχίες, η κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει κάποιες περικοπές που θίγουν μια μερίδα του πληθυσμού. Αυτή η μερίδα εισβάλλει στο υπουργείο κρατώντας πανό της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και της Χρυσής Αυγής, κάνει κατάληψη επί ώρες, δε βρίσκει τον υπουργό και αφού αποχωρεί αφήνει πίσω της κομμάτια και θρύψαλα. Η κυβέρνηση της αριστεράς, σεβόμενη τους αγώνες και την ιστορία της δε φέρνει τα ΜΑΤ, άλλωστε, αυτά έχουν καταργηθεί με προσωπική απόφαση του Α. Τσίπρα, ή καλύτερα του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος πρώτα πήρε την επιστημονική γνώμη της μεγάλης νομικού Ζωής Κωνσταντοπούλου.

  Αντί για τα ΜΑΤ και προκειμένου να επικρατήσει η έννομη τάξη, καλεί τα ΚΝΑΤ που τώρα έχουν μετατραπεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ. Έρχονται λοιπόν έξω από το υπουργείο πλακώνουν τους διαμαρτυρόμενους, γίνεται τζέρτζελο μεγάλο, συλλαμβάνουν και καμιά 30αριά νεοδημοκράτες, πασόκους, χρυσαυγίτες και τους στέλνουν στις… λαϊκές φυλακές της Κουμουνδούρου. Κι έτσι η Ελλάδα ζει τον σοσιαλιστικό της παράδεισο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 2) Μπορεί να είναι χρονικό το άλμα, δεν είναι όμως και απίθανο. Άλλωστε τα έχουμε δει όλα αυτά στις χώρες του “υπαρκτού σοσιαλισμού”, γιατί όχι και εδώ; Όμως, αυτό που θέλουμε να πούμε μέσα από τη μικρή αφήγηση είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι η «αριστεροσύνη», το «αριστερόμετρο» και η συμμετοχή στους «λαϊκούς αγώνες», είναι προνόμιο μόνο του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και του –αίφνης- συμμάχου του ΣΥΡΙΖΑ.

  Μόνο αυτοί κάνουν αγώνες για το λαό, μόνο αυτοί πολεμάνε την κακή κυβέρνηση που θέλει να καταλύσει τα πάντα και φυσικά μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να τα σπάνε και να κάνουν το υπουργείο γης μαδιάμ.

  Και για να πάμε λίγο πιο πέρα, μιας και είναι το θέμα στην επικαιρότητα, μόνο οι ακραίοι στα αριστερά της αριστεράς, οι γνωστοί μπαχαλάκηδες των δρόμων, έχουν το δικαίωμα να καταλύουν το κράτος χωρίς να τιμωρούνται ποτέ. 1.000 ημέρες ντροπής συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία των παιδιών στη Marfin κι ακόμη το εδώλιο του κατηγορουμένου είναι άδειο. Πιστεύει κανείς ότι αν τα παιδιά αυτά δολοφονούνταν από κάποιον… μη αριστερό, κάποιον του συστήματος, δε θα είχε διαλυθεί η χώρα και δεν θα είχαν γίνει μπάχαλο τα πάντα προκειμένου να τιμωρηθεί ο φταίχτης; Θυμηθείτε μόνο τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα στην Πάτρα και τι είχε γίνει μετά σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας που τότε ήταν στην εξουσία.

  Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι η Ελλάδα έχει ακόμη ένα κόμπλεξ απέναντι στην αριστερά. Φοβάται κάθε πολίτης να θίξει την «ιερή αγελάδα» της μεταπολίτευσης, την αριστερά, ακόμη κι αν αυτή έχει ξεφύγει από το στόχο της. Και τελικά ακόμη και ειδεχθή εγκλήματα ή ακόμη απλές καταστροφές σε ένα γραφείο υπουργού, μένουν ατιμώρητες.

  Για όλους όσοι πιστέψαμε στις αριστερές ιδέες και στα οράματα για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αυτά που βλέπουμε από τα σημερινά κόμματα της αριστεράς σε καμιά περίπτωση δεν μας ευχαριστούν. Ο μεν Τσίπρας λέει ανερυθρίαστα ότι θα συμμαχούσε ακόμη και με το διάβολο, η δε Αλέκα από τη μια απολύει εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ και χωρίς αποζημίωση και από την άλλη ανεβαίνει στα τρακτέρ των αγροτών και την ίδια ημέρα μπαίνει μπροστάρισσα στο ντου του ΠΑΜΕ.

  Και κάπως έτσι η Ελλάδα πάει προς το γκρεμό, αλλά οι «ιερές αγελάδες» δε θίγονται ποτέ. Τα τοτέμ δεν πειράζονται ποτέ, ακόμη κι αν έχουν μεγάλο μερίδιο της κατάρρευσης της χώρας. Άξιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αντιπλοίαρχος : Χριστόδουλος Καραθανάσης
  Αντιπλοίαρχος : Παναγιώτης Βλαχάκος
  Σημαιοφόρος : Έκτωρ Γιαλοψός

  ΑΘΑΝΑΤΟΙ

  http://www.youtube.com/watch?v=gkBlQWOSsZk&feature=player_embedded

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αθανατοι..αλλα + κοτες
   που ξανακουστηκε ελληνες στρατιωτες..να τρωνε τετειο χωνι απ¨την τουρκια....συγουρα δεν θα ειχαν ελληνικα γονιδια!!
   το αλο με τον τρεντι-λη το ξες ρε;;
   σταδιαλα...καλα λεει ο βερσους μετα!!!

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 11. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

  http://2.bp.blogspot.com/-fl_N2yzsUGQ/T5bMvczZlOI/AAAAAAAAGgA/6DqXeENSmfU/s1600/1lambrakis.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Aν το γιόκο τσόκο θρέφει φασίστες, τότε ναι, ελοχίμ υπάρχουν1 Φεβρουαρίου 2013 - 9:21 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αναζητητής απωλεσθέντων strapon2 Φεβρουαρίου 2013 - 4:19 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή