Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

«Τη γράφω εκεί που έκανε πλαστική ο Κλούνεϊ...»

ΟΙ ΚΟΚΟΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΙ ΑΦΡΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΟ ΓΛΙΣΤΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!

Ο Βενιζέλος πέρασε με κινήσεις μπατάλας μπαλαρίνας από τον ολοφυρμό του θύματος στον αλαλαγμό του θριαμβευτή. Τα φίλια μέσα σχηματίζουν με ψηφίδες παλαιών υποχρεώσεων και ταγγισμένων δεσμεύσεων την εικόνα τού «νικητή της βραδιάς». Μιας βραδιάς από την οποία βγήκαν ισοπεδωμένες βασικές έννοιες της ελληνικής γλώσσας – με περισσότερο ταλαιπωρημένο τον όρο «μυστικότητα». Λέξη κατακρεουργημένη από πολιτικούς κοκόρους που πήγαιναν κορδωτοί στην κάλπη και ψήφιζαν με χυμένη στο πρόσωπο την ξινίλα ένα επιδεικτικού «γράφω τη μυστικότητα εκεί που έκανε πλαστική ο Κλούνεϊ» +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο αρχηγός του σκιώδους Πασόκ προσπάθησε να διατηρήσει το πολιτικό του τομάρι βουτώντας το στη φορμόλη των σάλιων που έβγαζε η αφρώδης ομιλία του (με διάρκεια… Κάστρο). Την ίδια ώρα ο Τσίπρας, άπειρος και άμαθος στις πουτανιές της παλιάς πουτάνας, πάτησε στα σάλια και ο πολιτικός λόγος ξόκειλε στην ακτή με τη λυματολάσπη του παλαιοκομματισμού.

Ο Βενιζέλος (που ωρυόταν κάποτε για τη αθωότητα του Τσοχατζόπουλου και την αγνότητα του Παπαντωνίου!) θα μπορούσε να συμμαχήσει με ό,τι ετερόκλητο για να διατηρηθεί ηγέτης στο κομματικό του απολειφάδι και να συνεχίσει να είναι τάπα στην τρύπα τού κυβερνητικού καραβιού. Ικανοποιημένος από το τακίμιασμά του με άλλοτε ακραίους πολιτικούς αντιπάλους τύπου Βορίδη, κάνει πως νιώθει δικαιωμένος – και το τσιρίζει για να το ακούσουν οι τσιτσιριζόμενοι υποτελείς ενός πολιτικού συστήματος που δεν ορρωδεί προ ουδενός για να έχει το πάνω χέρι που μας βάζει από κάτω. 

Ανάμεσα στο σώμα των εκλεκτών ψηφοφόρων και ο Λοβέρδος, με ανακτημένη πειθαρχία λιποτάκτη που ονειρεύεται να φτιάξει καθ’ ομοίωση το δικό του στρατόπεδο στα πρότυπα του εγκαταλειμμένου, κατευθύνθηκε στη μία και μοναδική κάλπη που υπήρχε στο βλέμμα και το μυαλό του, περπατώντας (για να μη χάσει το δρόμο προς την ημίξερη δεξαμενή των ψηφοφόρων τού Πασόκ), πάνω στην κομματική γραμμή που έχει εγκαταλείψει με πομφόλυγες («δεν θα φτιάξω το Πασόκ Νο2») .

Ήταν μια θλιβερή βραδιά που σε προϊδεάζει για το απόλυτο τίποτα που θα ακολουθήσει ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ γύρω από την ιστορική αλητεία με τη λίστα Λαγκάρντ – αλητεία όχι μόνο για την παραχάραξή της. Μια βραδιά που με όσα επιφύλασσε στρογγυλεύει, λιμάροντας, κάθε πιθανή έκπληξη για το μέλλον. Ακόμα και το να δεις τον Βενιζέλο σε εκλόγιμη θέση στη λίστα επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, όταν η σποδός τού διατηρούμενου με μηχανική υποστήριξη Πασόκ θα έχει κρυώσει και το πολιτικό του παρελθόν θα έχει πάρει τη θέση του στο οστεοφυλάκιο της Ιστορίας.

6 σχόλια:

 1. Και λίγα γράφεις, φίλε. Εκατό φορές το ΄χω γράψει και γω ότι ειδικά ο Βενιζέλος είναι πολύ, μα πολύ κακή περίπτωση.

  Βέβαια, το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί (και ειδικά οι ΠΑΣΟΚοι) ήταν χτες για τα πανηγύρια, δε σημαίνει ότι οι αντιπολιτευόμενοι ήταν σωστοί. Πολύ χαίρομαι που τον Ιούνιο, μη θέλοντας να έχω ούτε καν του ψηφοφόρου την ανάμιξη στα περαιτέρω, είχα ψηφίσει "Παναθηναϊκή Συμμαχία".

  Δημήτρης Φύσσας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζω ότι ο Βενιζέλος είναι η κρεμ ντε λα κρεμ των χειρότερων πολιτικών της τελευταίας γενιάς. Συμφωνώ απολύτως με την αναφορά σου ότι «... δε σημαίνει ότι οι αντιπολιτευόμενοι ήταν σωστοί». Και το διατυπώνω γράφοντας: «Την ίδια ώρα ο Τσίπρας, άπειρος και άμαθος στις πουτανιές της παλιάς πουτάνας, πάτησε στα σάλια και ο πολιτικός λόγος ξόκειλε στην ακτή με τη λυματολάσπη τού παλαιοκομματισμού». Να είσαι πάντα καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είστε κι οι δυό προηγούμενοι εξαιρετικά επιεικείς με τον Βενιζέλο. Αυτό είναι φυσικό διότι δεν έχετε αντιληφθεί επακριβώς το πραγματικό μέγεθος του ανδρός. Ο ανήρ ούτος φέρει χαρίσματα, που ακόμα κι ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ θα φαινόταν λίγος μπροστά του. Πρόκειται για τον κορυφαίο των κορυφαίων. Τον μέγιστο των μεγίστων. Τον ύψιστο των υψίστων. Ότι και να γράψει κανείς είναι ελάχιστο μπροστά στην απαστράπτουσα αυτή προσωπικότητα. Σ΄ ένα μόνο υστερεί. Δεν είναι ο χοντρότερος των χοντρών, παρ΄ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει. Ο Πάγκαλος του κλέβει τον επίζηλο τίτλο. Αυτό όμως δεν είναι ικανό να μειώσει το μέγιστο μέγεθος της τιτάνιας αυτής πολιτικής προσωπικότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σύμφωνα με τα... έγκυρα "Νέα", πάντως, ο Βενιζέλος έκανε διπλό ματ στον Τσίπρα. Μετριοπαθείς στη Μιχαλακοπούλου... Τριπλό ήταν το ματ. Ειδικά εκεί που ο υπερ-ευφυής Ευάγγελος εκμυστηρεύτηκε -όπως διάβασα*- ότι κρατάει στο σπίτι του διαβαθμισμένα έγγραφα του ΥΕΘΑ, ήταν ελιγμός αιλουροειδούς, στο τσακ γλίτωσε τη νέα... προκαταρκτική. Δύο υποψηφιότητες για να περάσει από προκαταρκτική σ' ένα βράδυ, μόνο ένας Ευάγγελος θα μπορούσε να έχει!...
  *Ομολογώ, δεν έκατσα να τον ακούσω. Προτίμησα να δω... ματσάκιο, και ας ήταν κι ελληνικό, στον ΟΤΕ TV, παρά να τον ακούω. Είμαι σε φάση που δεν τους αντέχω άλλο, και χάνω εύκολα την υπομονή μου... Κατά τις 2 τα ξημερώματα στον ΣΚΑΪ άκουγα τον γίγαντα της δημοσιογραφίας Τσιόδρα, διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Παπαδήμου, να... καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε τη μυστικότητα της ψήφου επειδή, λέει, έδωσε γραμμή στους βουλευτές του να ρίξουν λευκό σε δύο κάλπες! Δεν περιγράφω άλλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι ήδη φυλακή για πολλά άλλα που έχει κάνει. Με Μπατατουδηδες, με πανεπιστημιακούς με ένα κάρο κωλόσογα. Ωστόσο, αυτός κάνει κουμάντο στα σαλόνια. Αυτός το νόμο για την ευθύνη υπουργών, αυτός δικάζει και τον εαυτό του.

  Αυτός που υπερασπίζεται τη φτώχια και την "σωτηρία της Ελλάδας" ανήκει σε έναν πολιτικό χώρο που αύριο θα συμμετάσχει σε αντιφασιστική πορεία. Αμαυρώνεται ό,τι αγγίξουν. Ο φασισμός, το μίσος και τα ψυχολογικά έρχονται με τη φτώχια.

  Υ.Γ.:Κάποτε λέγανε για ισονομία τα συντάγματα. Κάποτε λέγανε για διαχωρισμό εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας. Εδώ ψηφίζουμε,διατάζουμε-λαδώνουμε-λαδωνόμαστε και στο τέλος δε χρωστάει κανείς τίποτα...ούτε καν εξηγήσεις. Αστική "δημοκρατία" λέει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πρεπει ναταν καλο το σταφ....αφου ασχολιστε μ¨αυτο το ¨¨¨¨φενομεν﨨¨..ανδρος....:Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή