Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Οι πικρές αλήθειες του Χριστόφια και τα εμετικά ψέματα του Γ. Παπανδρέου...

Ο Χριστόφιας είχε αναγγείλει με δάκρυα στα μάτια την αγκίστρωση της Κύπρου στο μνημόνιο και συγκρίναμε τότε, σε ένα σύντομο σχόλιο, την ευαισθησία του Κύπριου προέδρου με την αναλγησία του «δικού» μας. Οι οποίος μετάβαλε την αντίστοιχη αναγγελία σε τουριστική ατραξιόν που είχε φόντο τη γοητευτική γραφικότητα του Κατελόριζου.

Τώρα ο Χριστόφιας αναγγέλλοντας την αποχώρησή του από τη προεδρία μίλησε για ένα δύσκολο 2013 εξαιτίας του μνημονίου που θα πλήξει, είπε, κυρίως τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Λόγια πικρής αλήθειας από έναν ηγέτη κι όχι διάγγελμα εμπαιγμού όπως του Γ.Π. που είχε μιλήσει με θαυμασμό και δουλική ταπεινότητα για τους «νέους συμμάχους μας». 

Βάζοντας σε αντιδιαστολή την έκφραση ειλικρίνειας του Χριστόφια με την εμετική παραμυθολογία τού Παπανδρέου ξεχειλίζεις από οργή. Θυμηθείτε τι έλεγε τότε ο  πρωθυπουργός τής καταστροφής.

 ** «Οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά». 
** «Ξέρουμε πλέον το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά. Θα φτάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι». 
** «Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός, είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες». 

Άθλια λόγια μιας άθλιας πολιτικής.