Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κατρακύλα! Βγαίνουμε από τη Γιουροβίζιον...

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ-ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΝΗ ΜΠΑΛΤΣΑ. ΦΑΛΑΓΓΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ

Βρακάκια, στρατόκαυλοι (τύπου SAGAPO), Αφωνούλες, Κακομοιράκια και λοιπή καλλιτεχνική κρεμ ντε λα κρεμ της Ελλάδας, τέλος! Η χώρα είναι έτοιμη να βγει εκτός Ευρώπης! Εκτός γιουροβιζιονικής Ευρώπης, δηλαδή. Διαβάζω την πληροφορία στον συνήθως έγκυρο ΒΗΜΑτοδότη, όπου αποκαλύπεται διαφορά απόψεων Γιάννη Ιωαννίδη (από πού και ως πού;) και Σίμου Κεδίκογλου, αφού: +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο πρώτος, ο Ιωαννίδης, είναι υπέρ της διακοπής τής συμμετοχής μας (γιατί δεν μπορείς να χάνεις ΚΑΙ από την Τουρκία, ρε φίλε!)

Ο δεύτερος θέλει τη συνέχιση επειδή η Γιουροβίζιον φέρνει κέρδη. Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαφωνεί, λέει, με την αισθητική τών εμφανίσεων. Πιθανόν οραματίζεται να στέλνουμε την Αγνή Μπάλτσα (για την οποία δεν ξέρουμε αν ψήνεται να εμφανίζεται με βρακάκι σε πρώτο πλάνο, α λα Ελευθερία).

Όπως και να έχει στο δίλημμα Euro (vision) ή Xeftila, φαίνεται ότι κερδίζει η Xeftila, αν κρίνω από την είδηση που άκουσα πριν από λίγο στο ραδιοφωνικό Βήμα: ότι δηλ. εντός της ημέρας ανακοινώνεται η απόσυρση της Ελλάδας από το καλλιτεχνικό κόσμημα που ενώνει τους λαούς της Ευρώπης και διασυνδέει τους καναπέδες μας από τη Νορβηγία ώς το ευρωπαϊκό Ισραήλ.

Μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι να βγουν – επιτέλους – στους δρόμους και να διαδηλώσουν οι Έλληνες με κολάν, κοντοκάβαλα, αποτριχωμένα στήθη και μουσικές που θα συνθέτουν μπουζούκι, συνθεσάιζερ, σιτάρ, γκάιντα, άρπα και γκραν κάσα – μουσικά μείγματα που δόξασαν την Ελλάδα διεθνώς  μέσω Γιουροβίζιον (αντίθετα με τα μείγματα πολιτικής που την εξόντωσαν).

Στην υπέρ ζωής διαδήλωση θα συμπαρασταθούν Μπέσυ Αργυράκη, Ναταλία Γερμανού, Φοίβος, Τέρης Χρυσός, Καλομοίρα και πλειάδα καλλιτεχνών. Φυσικά στην εμπροσθοφυλακή θα πορεύεται μηχανοκίνητη φάλαγγα ντελίβερι-πιτσαδόρων.

(Αυτό που έγραψα πιο πάνω δεν το βρίσκω έξυπνο, χιουμοριστικό, χλευαστικό - σίγουρα ο Baddog θα το κάνει, άμα θέλει δηλαδή, καλύτερα, θα το κάνει άψογα). Το έγραψα όμως υπό το κράτος της βαθιάς μου πίκρας για το αναμενόμενο γεγονός. Μετά από τόσες κατρακύλες τής χώρας δεν αντέχω ΑΛΛΗ ΜΙΑ. Και το κακό είναι ότι η ταπεινωτική απώλεια της Γιουροβίζον ήρθε μετά τον εθνικό θρίαμβο στο Γιούρογκρουπ !)

5 σχόλια:

 1. .... πάντως εμένα η μάνα μου μια χαρα περνούσε με την eusovision και γω μια χαρα με την Ελευθερία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Baddog θα το κάνει σε λίγο, αφού ενημερωθεί σφαιρικά για τις εξελίξεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά που το 'γραψες για να το μαλαγρώσουμε! (μαλάγρα = αδόλωτη τροφή που ρίχνουν οι ψαράδες πριν αρχίσουν το ψάρεμα, για να μαζευτούν τα ψάρια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και κοίτα, Baddog, και να μην ισχύει αυτό που μετέδωσε το ΒήμαFM (Βασίλης Χιώτης), μην ξεχνάς τον βασικό κανόνα της δημοσιογραφίας: μην αφήσεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οϊμέ!!! Βαθύτατη θλίψη καταλαμβάνει όλους τους φιλότεχνους έλληνες για την απόσυρση από ένα γεγονός-ορόσημο στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή