Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τα κεφτεδάκια του Βενιζέλου, o Μπάμπης Τακούνας και το Σχηματάρι

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ 

Γράφει ο BADDOG 

 O αστικός μύθος το έχει χρεώσει στον Νίκο Αλέφαντο, όμως στην πραγματικότητα ο προπονητής - πρωταγωνιστής ήταν ο Μπάμπης Τακούνας, παλιός γκολκίπερ του Απόλλωνα και καλτ φιγούρα των πάγκων αργότερα. Αναφέρομαι σ’ ένα περιστατικό του παρελθόντος, ευρέως διαδεδομένο, όπου η ομάδα βρίσκεται για φαγητό σε κάποια ταβέρνα και ο κόουτς αρχίζει να διδάσκει τακτική επάνω στο τραπέζι, με τα ακροβολισμένα κεφτεδάκια να είναι οι υποτιθέμενοι ποδοσφαιριστές. Όμως, τα… τσογλάνια που περιτριγυρίζουν τον Μπάμπη αρχίζουν και καταβροχθίζουν τα κρεατοσφαιρίδια και οι «παίκτες» σιγά - σιγά λιγοστεύουν… +/- Δείτε τη συνέχεια

Μία ιστορία που φέρνει προς Ευάγγελο Βενιζέλο, Βαγγέλη για τους φίλους (δηλαδή, ελάχιστους!…). Ενώ καταστρώνει τα σχέδια επί της λαδόκολλας, με την «ενδεκάδα νίκης» σε πλήρη (μεγάλη δημοκρατική) παράταξη, τον έναν «κεφτέ», τον Λοβέρδο, τον τρώει… η μωροφιλοδοξία. Πηγαίνει για δικό του κόμμα, οπότε ένας λιγότερος. Τον άλλον «κεφτέ», τον Πάγκαλο, τον τρώει η… ανάγκη πολιτικής επιβίωσης (Τόσο ώριμο και μεγάλο αρχηγό δεν θεωρεί τον Σαμαρά ούτε η πιο ξανθιά ΔΑΠίτισσα!). Τον τρίτο «κεφτέ», τον Χρυσοχοΐδη, τον τρώει κι αυτόν η πολιτική επιβίωση, αφού όπως μαρτυρά στη Στάη... Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο, οπότε κίνησε κι αυτός κατά 'κει.

Κάτι άλλους «κεφτέδες», όπως τον Σκανδαλίδη, τον Κασσή, τον Κεγκέρογλου, τους τρώει η όψιμη πρεμούρα μη τυχόν τους κατηγορήσουν για εχθρούς του λαού… Φαντάζομαι ότι ο φουκαράς ο Μπάμπης ο Τακούνας, όταν προ αμνημονεύτων ετών, αποφάσιζε να γίνει προπονητής, ονειρευόταν πως κάποια στιγμή θ' αναλάβει ομάδα Α’ Εθνικής. Δούλεψε, όντως, μια φορά στην Α’ Εθνική, κάποτε στον Εθνικό επί προεδρίας Νίκου Μισίδη, αλλά ως προπονητής τερματοφυλάκων. Μέχρις εκεί. Μετά ξαναγύρισε σε συλλόγους όπως το… Σχηματάρι (αν θυμάμαι καλά, μολονότι δεν έχει τόση σημασία το όνομα).

Εντέλει, τον πήραν και τα χρόνια, αποσύρθηκε. Έτσι και ο Ευάγγελος. Έφτασε υπουργός, αλλά ποτέ πρωθυπουργός. Και όταν πλέον καθοδηγείς ομάδα μεγέθους Σχηματαρίου, πόσες ελπίδες έχεις; Όσο ρευστό και αν είναι τοπίο, όσες ευκαιρίες και αν γεννά η κρίση, όσες αναδιαρθρώσεις και αν γίνουν, το πολύ το… Σχηματάρι να γίνει Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ζητώ συγγνώμη από τον Μπάμπη Τακούνα, αυτόν τον καλό καγαθό βιοπαλαιστή της μπάλας, που τον παραλλήλισα με τον Βενιζέλο. Βιοπαλαιστή, τουλάχιστον, δεν τον λες τον Ευάγγελο...

4 σχόλια: