Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στουρνάρας, ο ακούραστος μαχητής

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ… ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ! ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΤΣΙΛΗΣΕΙ ΤΑ ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΜΕ «ΑΙΜΑ». ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΜΕ ΜΟΥΦΑ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΕ ΠΕΙΝΑ 

Άρθρο του HARDDOG

Στουρνάρας, ο τσιφλικάς τής κυβερνητικής αυθαιρεσίας. Ο ακούραστος που μπαίνει στο νοσοκομείο (σε ιδιωτικό βεβαίως!) με αδιαθεσία, διαγιγνώσκουν υπερκόπωση, του συστήνουν να παραμείνει για νοσηλεία, ή τουλάχιστον να οικουρήσει, αλλά εκείνος ξεχύνεται με το σπαθί στη μάχη. «Έχει πόλεμο έξω, μάνα»! Δεν είναι ώρα για λιποψυχία ούτε για ανάπαυση. Έχει να κόψει έξοδα, δικαιώματα, επιδόματα, αξιοπρέπειες και «κεφάλια». Την τσάκισε την Υπερκόπωση, την ξεφτίλισε…

Στουρνάρας, το είδος τού φρούτου που ωρίμασε με την Κρίση: το φρούτο του τεχνοκράτη πολιτικού. Πρώτα ο Παπαδήμος, ύστερα μερικοί άλλοι και μετά ο Στουρνάρας. Ο «άνθρωπος των τραπεζών», όπως τον χαρακτήρισε στέλεχος της Ν.Δ., ο Νικήτας Κακλαμάνης και – κυριολεκτικά – ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής: παραιτήθηκε ο Ράπανος από υπουργός Οικονομικών πριν προλάβει να ορκιστεί και ο νέος τοκετός έβγαλε Στουρνάρα. Ο Ράπανος υπάκουσε στις εντολές τών γιατρών, έμεινε στο νοσοκομείο και δεν δέχτηκε για λόγους υγείας (και πιθανόν όχι μόνο) να αναλάβει. Αλλά ο Στουρνάρας είναι ψηλής καρυδιάς καρύδι, πιο σκληρό, και υπακούει στη φωνή τής συνείδησής του.

«Γιάννη θα αποτύχεις», του έγραψε τότε (έτσι, ή κάπως έτσι) ο Βαρουφάκης. Αλλά ο Γιάννης ήταν έτοιμος για όλα. Ο πρώτος καβαλάρης, το πρώτο σπαθί στην τρικομματική. Δράση με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

Στουρνάρας, το άκαμπτο χαμόγελο του αποφασισμένου, η ευγένεια και η ηρεμία τού ταγμένου, το ύφος του εξολοθρευτή που δεν αγριεύει, δεν ανεβάζει τον τόνο της φωνής, δεν εκτρέπεται σε άπρεπες φράσεις. Μόνο «σφάζει» προσπαθώντας να μην πιτσιλίσει με αίμα τα γιάπικα μανικετόκουμπά του. Ενίοτε απειλεί: «Θα πεινάσει κόσμος αν δεν ψηφιστούν μέτρα» (προσέξατε; «Θα πεινάσει κόσμος», όχι «θα πεινάσουμε»). Επικοινωνεί τον τσαμπουκά του με τον Τόμσεν. Τον διοχετεύει στις εφημερίδες. «Να σηκωθείτε να φύγετε», φέρεται να φωνάζει στον αρχιτροϊκανό. Και ακόμα ότι «έχω μείνει μόνος, δεν το βλέπεις;» (αλλά, φυσικά, ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ μόνος).

Δηλώνει ότι δήθεν θα παραιτηθεί και μετά – σαν να τρόμαξε από τα λόγια του – ξεχύνεται με μεγαλύτερη ορμή στο έργο. Υποβαθμίζει τις διαφορές με την τρόικα, λέει ότι αυτά που μας χωρίζουν πλέον είναι «περί όνου σκιάς», αλλά αργότερα αποκαλύπτεται το χάσμα που μέσα του μπορεί να καταβαραθρωθεί η κυβέρνηση.

Γιάννης Στουρνάρας, ο αποτελεσματικός, ο αποφασιστικός, ο αδυσώπητος και ο άτεγκτος. Δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο.

** Το μπλογκ δεν θα ενημερώνεται όσο διαρκέσουν οι επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξαν οι Ενώσεις του Τύπου για το νέο ανδραγάθημα της τελευταίας στιγμής (και απροειδοποίητα) τού Γιάννη Στουρνάρα: να εντάξει τα δημοσιογραφικά ταμεία στον βυθιζόμενο ΕΟΠΥΥ, προσβλέποντας στη μεγάλη τους προίκα – έστω και φαγωμένη από προηγούμενο «προικοθήρα». Δηλαδή τα αποθεματικά και το αγγελιόσημό τους.

32 σχόλια:

 1. _ χα χα χα ρε όλοι οι πούστηδες τυχεροί.....
  οι δημοσιογράφοι θέλουν να πάνε σε γιατρούς ξεχωριστούς από όλους τους άλλους ΈΛΛΗΝΕΣ.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απλώς, οι... πούστηδες, θέλουν να πηγαίνουν σε γιατρούς

   Διαγραφή
 2. * Θυμάσαι που τις ημέρες που αποφάσιζε απεργίες ο λαός, απεργούσαν κι αυτοί παράλληλα, αφήνοντας στο σκοτάδι τις λαϊκές κινητοποιήσεις ; Τώρα είναι που έπρεπε να οργανωθεί μια γερή λαϊκή αντισυγκέντρωση, που θα σάπιζε στο ξύλο τους ξεφτιλισμένους συντεχνιάκηδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αντισυγκέντρωση που σαπίζει στο ξύλο τους συγκεντρωμένους είναι παλιά, δοκιμασμένη, ενίοτε αποτελεσματική, τακτική των φασιστών.

   Διαγραφή
  2. ΑΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΕΛΕΗΜΟΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ.

   Διαγραφή
 3. * Με τον τίτλο: "Τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, διαβάστηκαν μεγαλόφωνα στη βουλή των Ελλήνων", η The Jerusalem Post, αναφέρεται στην παραπομπή που έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης στα "Πρωτόκολλα" κατά την διάρκεια ομιλίας του στη βουλή, τα οποία και χαρακτηρίζει η εφημερίδα "αντισημιτική πλαστογραφία".
  Την καταγγελία σύμφωνα με την Jerusalem Post, έκανε ο "γνωστός"...Παναγιώτης Δημητράς του ελληνικού παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ο οποίος αναφέρει ότι "Δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίδραση γιαυτό το γεγονός μέσα στη βουλή και καθιστά όλα τα κόμματα συνεργούς".
  To θέμα των Πρωτοκόλλων απασχολεί εδώ και έναν αιώνα την ανθρωπότητα, για την γνησιότητά τους ή μη.
  Το θέμα είναι ότι η αξιοπιστία τους ενισχύεται από τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις παγκόσμιες γεπολιτικές, οικονομικές , και πολιτικές εξελίξεις. Εάν η πραγματικότητα τα διέυψευδε τότε δεν θα ετίθετο ζήτημα γνησιότητας, τι μπορεί όμως να υποτεθείόταν η πραγματικότητα συμβαδίζει μαζί τους;
  Σας παραθέτουμε κάποια από αυτά, τα οποία έχουν ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ομοιότητες με την καθημερινότητά μας. Στο σύνολό τους είναι 24, λόγω χώρου όμως δεν μπορούμε να τα γράψουμε όλα, πάντως όποιος ενφιαφέρεται η αναζήτησή τους στο Διαδίκτυο είναι πολύ εύκολη. Η δημιουργία τους τοποθετείται στο 1900 και για σειρά ετών κατηγορούνταν ως πλαστά, και αντισημητικό δημιούργημα της Οχράνα της μυστικής αστυνομίας του Τσάρου. Εμείς ξέρουμε ότι ο Τσάρος είχε κακό τέλος και δεν μπορεί να μας απαντήσει, και ότι τα "πλαστά" κατά τα λεγόμενα κάποιον έγγραφα, είναι πολύ λεπτομερειακώς "προφητικα" για κείμενα που γράφτηκαν έναν αιώνα πριν. Η κρίση δική σας, αξίζει όμως να τα διαβάσετε. Πάντως αφού η έγκυρη κατά τα άλλα Jerusalem Post ασχολήθηκε με αυτά δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μην ενημερωθεί το κοινό και στην Ελλάδα
  Πρωτόκολλο Έβδομο
  Η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε. Πρέπει να μην υπάρχουν πια στα Κράτη, εκτός από μας, παρά μάζες απόρων, κάποιοι εκατομμυριούχοι αφοσιωμένοι σε μας, αστυνομικοί και στρατιώτες.
  Σ' όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος είναι διπλό.
  Ο ασφαλέστερος δρόμος της επιτυχίας στην πολιτική είναι η μυστικότητα των ενεργειών της. Ο λόγος του Διπλωμάτη δεν οφείλει να συμφωνεί με τις πράξεις του.
  Η κοινή γνώμη θα μας βοηθήσει σ' αυτό, αυτή η κοινή γνώμη, την οποία η "μεγάλη δύναμη", δηλαδή ο τύπος, έχει ήδη βάλει μυστικά μέσα στα χέρια μας. Πράγματι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, τις οποίες είναι περιττό να λάβουμε υπόψη, ο τύπος είναι εντελώς στην εξουσία μας .
  Ας μη μιλήσουμε για τον Τύπο... ξέρετε από μόνοι σας.
  Πρωτόκολλο Δέκατο Τέταρτο
  Όταν θα έρθει η βασιλεία μας δε θ' αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός απ' αυτή του ενός θεού μας, με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η μοίρα μας, γιατί είμαστε ο εκλεκτός λαός και μέσω του οποίου η ίδια μοίρα είναι ενωμένη με τα πεπρωμένα του κόσμου. Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να καταστρέψουμε κάθε πίστη.
  Θα διεγείρουμε τόσο μεγάλη απέχθεια απέναντι σ' αυτά, ώστε οι λαοί θα προτιμούν την ησυχία της δουλείας από τα δικαιώματα της διαβόητης ελευθερίας, η οποία τόσο τους βασάνισε, η οποία τους αφαίρεσε τα μέσα της επιβίωσης, η οποία τους παρέδωσε για εκμετάλλευση σε συμμορία τυχοδιωκτών που δε γνώριζαν τι έκαναν...(Πανθρησκεία δηλαδή;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. * Οι προσπάθεις εξάλλειψης της Πίστης αλλά και της γελοιοποίησης των χριστιανικών δογμάτων θα μας πάρει μέρες για να τα θυμίσουμε όλα.
  Πρωτόκολλο Δέκατο Έκτο
  Για το σκοπό να καταστρέψουμε κάθε ξένη για μας συγκεντρωτική δύναμη, θα καταργήσουμε τα Πανεπιστήμια, τα οποία αποτελούν τον πρώτο σταθμό του συγκεντρωτισμού, και θα ιδρύσουμε καινούργια με νέα μορφή.
  Η κακή γνώση που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για τα πολιτικά ζητήματα δημιουργεί ουτοπιστές και κακούς πολίτες. Μπορείτε και μόνοι σας να καταλάβετε σε ποια κατάσταση έφερε τους Χριστιανούς η γενική μόρφωσή τους.
  Αναγκασθήκαμε να εισαγάγουμε στη μόρφωσή τους όλες τις αρχές που τόσο καλά εξασθένησαν την κοινωνική τους τάξη. Όταν θα βρισκόμαστε όμως στην εξουσία, θ' αποκλείσουμε από την εκπαίδευση οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αναταραχές και από τη νεολαία θα δημιουργήσουμε παιδιά που θα υπακούουν στους Νόμους και θ' αγαπούν τον κυβερνήτη τους σαν ένα στήριγμα και ελπίδα ειρήνης και ευτυχίας.
  Θα διαγράψουμε από τη μνήμη των ανθρώπων όλα τα δυσάρεστα σε μας γεγονότα των περασμένων αιώνων, διατηρώντας απ' αυτά μόνο εκείνα που ζωγραφίζουν τα σφάλματα των Χριστιανικών Κυβερνήσεων.
  Θα καταργήσουμε κάθε ελεύθερη μόρφωση.
  Το σύστημα της κατάπνιξης της σκέψης μπήκε ήδη σε εφαρμογή με τη μέθοδο που ονομάστηκε "διδασκαλία με εικόνες" και που θα μεταβάλλει τους Χριστιανούς σε υπάκουα ζώα που δε θα σκέπτονται και θ' αναμένουν την παράσταση των πραγμάτων με εικόνες, για να τ' αντιληφθούν...
  Είναι κάτι που έχει ήδη πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της τηλεόρασης. Όσο για την κατάργηση της γνώσης η Ιστορία προσπαθούν να ξαναγραφτεί,τα βιβλία να καταργηθούν (ηλεκτρονική εκπαίδευση), και λόγω Μνημονίου(;) να κλείσουν πανεπιστήμια και να μη μπορούν οι νέοι να πληρώνουν δίδακτρα, κάτι που θα γίνει και αλλού αφού εμείς είμαστε το και η αρχή.
  Πρωτόκολλο Εικοστό Πρώτο
  Επωφεληθήκαμε τη διαφθορά των διοικητών και την αμέλεια των κυβερνητών, για να εισπράξουμε ποσά διπλάσια, τριπλάσια και ακόμη μεγαλύτερα, δανείζοντας στις κυβερνήσεις των Χριστιανών χρήμα που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος.Θα καταργήσουμε επίσης όλα τα χρηματιστήρια, γιατί δεν επιτρέπουμε να κλονιστεί το γόητρο της δυνάμεως μας με την αυξομείωση των τιμών των αξιών μας.
  Σας θύμισε κάτι αυτό με τον περιττό δανεισμό;Ή με τους διεφθαρμένους κυβερνήτες, πολιτικους, κ.τ.λ;
  Πρωτόκολλο Δέκατο
  Επαναλαμβάνω σήμερα ό,τι ήδη είπα, και παρακαλώ να το θυμηθείτε, ότι δηλαδή ασφαλώς οι Κυβερνήσεις και οι λαοί δε βλέπουν παρά μόνο την εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων. Και πως θα μπορούσαν να διερευνήσουν την εσωτερική σημασία τους, αφού οι αντιπρόσωποί τους δε σκέφτονται τίποτε άλλο παρά να διασκεδάζουν;
  Όταν θα πραγματοποιείται το πραξικόπημά μας, θα πούμε στις λαϊκές μάζες "όλα πήγαιναν απελπιστικά, όλοι οι άνθρωποι υπέφεραν πάνω από τις δυνάμεις τους. Συντρίβουμε λοιπόν και αφανίζουμε τα αίτια της δυστυχίας σας, δηλ. τις εθνότητες, τα σύνορα, τα διάφορα νομίσματα.
  Αναμφίβολα σας αφήνουμε ελεύθερους να μας δηλώσετε υπακοή. Μπορείτε όμως με πλήρη επίγνωση και δικαιολογημένα να το κάνετε αυτό προτού να δοκιμάσετε αυτό που θα σας προσφέρουμε;" Τότε οι λαοί συνεπαρμένοι θα μας σηκώσουν θριαμβευτικά κυριευόμενοι από ενθουσιώδεις ελπίδες και πεποιθήσεις.
  Από τότε που έχουμε εισαγάγει στον οργανισμό του Κράτους το δηλητήριο της φιλελευθερίας, όλη η πολιτική του σύσταση έχει μεταβληθεί! Τα Κράτη πάσχουν από θανάσιμη ασθένεια: την αποσύνθεση του αίματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. * Δε μένει πια παρά να περιμένουμε το τέλος της αγωνίας τους.
  Από τη φιλελευθερία γεννήθηκαν οι συνταγματικές Κυβερνήσεις, οι οποίες αντικατέστησαν για τους Χριστιανούς την σωτήρια μοναρχία, και το Σύνταγμα, όπως ξέρετε καλά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία διδασκαλία διαφωνιών, διχονοιών, συζητήσεων, διχογνωμιών, ολέθριων προστριβών των κομμάτων.
  Στο προσεχές μέλλον θα δημιουργήσουμε την ευθύνη των προέδρων.
  Τότε θα διαπράξουμε τα γεγονότα χωρίς να στενοχωρηθούμε για όσα ενδιαφέρεται το απρόσωπο δημιούργημά μας και θα δώσει λόγο, τι μας ενδιαφέρει αν οι τάξεις εκείνων που αποβλέπουν στην εξουσία γίνονται αραιότερες, αν λόγω έλλειψης προέδρων συμβαίνουν αναταραχές ικανές να παραλύσουν την χώρα;...
  Για να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό, θα συντελέσουμε στην εκλογή προέδρων, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν τους κρυμμένη κάποια ηθική πληγή, κάποιον "Παναμά". Ο φόβος των αποκαλύψεων, η επιθυμία που χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο που ανέβηκε στην εξουσία να διατηρήσει τα προνόμιά του, τις ωφέλειες και τις τιμές, οι οποίες ανήκουν στη θέση του, θα καταστήσουν τους Προέδρους τυφλούς εκτελεστές των διαταγών μας.
  Η Βουλή θα καλύψει, θα υπερασπίσει, θα εκλέξει τους Προέδρους, αλλά εμείς θα της αποσύρουμε το δικαίωμα να προτείνει νόμους ή να τους μεταβάλλει. Το δικαίωμα αυτό θα απονεμηθεί στον υπεύθυνο Πρόεδρο, ο οποίος θα είναι ένα παιχνιδάκι μέσα στα χέρια μας.
  Έτσι θα προχωρήσουμε στην κατάργηση κάθε συνταγματικότητας, όταν θα έχει έλθει ο χρόνος να συγκεντρώσουμε όλες τις κυβερνήσεις κάτω από τη Μοναρχία μας.
  Η αναγνώριση της Μοναρχίας μας μπορεί πιθανόν να επέλθει πριν την κατάργηση του Συντάγματος, αν οι λαοί, αγανακτισμένοι από τις ταραχές και την ανικανότητα των κυβερνητών τους, αναφωνήσουν: "Διώξτε τους και δώστε μας γενικό βασιλιά που να μπορεί να μας ενώσει και να καταστρέψει τα αίτια των διαφωνιών μας, τα σύνορα των εθνών, τις θρησκείες, τους υπολογισμούς των Κρατών. Βασιλιά που να μας εξασφαλίσει την ειρήνη και την ανάκαμψη, τις οποίες δε μπορούμε να απολαύσουμε με τους κυβερνήτες μας και τους αντιπροσώπους μας".
  Πρέπει να διαταράζουμε διαρκώς σε όλες τις χώρες τις σχέσεις του λαού και της κυβερνήσεως, να κουράζουμε όλο τον κόσμο με το χωρισμό, την έχθρα, το μίσος και με το μαρτύριο της πείνας, του εμβολιασμού των ασθενειών, της αθλιότητας, για να μη βλέπουν έτσι οι Χριστιανοί άλλη σωτηρία παρά την προσφυγή στην πλήρη και ολοκληρωτική ηγεμονία μας.
  Στόχος λοιπόν η Παγκόσμια Κυβέρνηση, και ακούγοντας από το στόμα του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου ότι we need global governance μας διακατέχει μια ανησυχια. Ακούγοντας περί "υπερπροέδρου" στην Ε.Ε μας δημιουργεί κακούς συνειρμούς.
  Και ακούγοντας για συντονισμένες ταραχές σε όλο τον κόσμο νομίζουμε ότι αυτό ήδη γίνεται.Θυμηθείτε τις 7 εστίες έντασης που έχουν ανάψει σε όλον τον πλανήτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. * ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ :

  Το μόνο κόμμα που δεν υπέγραψε στην πρόταση να ζητηθεί η γνήσια λίστα LAGARDE ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε Ανώνυμε ή όπως σε λένε, τι σχέση έχουν όλα αυτά που γράφεις με τον Στουρνάρα; Μια φορά δεν μπορείς να περιοριστείς στο θέμα;

   Διαγραφή
  2. ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΛΥ Η ΕΙΔΗΣΗ?

   Διαγραφή
 7. * Όπως είναι γνωστό, προ ημερών, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Νότης Σφακιανάκης έκανε δηλώσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικό σταθμό.

  Το γεγονός προκάλεσε την μήνιν των κουλτουριαρο-προοδευτικών θαυμαστών του Στάλιν, του Χότζα, του Τσαουσέσκου, του Πολ Ποτ και... άλλων αιμοσταγών κομμουνιστών δικτατόρων.
  Μάλιστα, η οργή τους για τον καλλιτέχνη δεν περιορίστηκε σε ειρωνείες περί της… ποιότητας των τραγουδιών του (τώρα τη θυμήθηκαν την… ποιότητα;), αλλά και σε έμμεσες πλην όμως σαφέστατες απειλές, κατά της σωματικής του ακεραιότητας, ακόμα δε και κατά της ζωής του!

  Διαβάστε το παρακάτω επώνυμο άρθρο (το υπογράφει κάποια Αναστασία Γιάμαλη και έχει τίτλο «Αίμα, τιμή, πρώτο τραπέζι πίστα»), που δημοσιεύθηκε στο επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ («Αυγή») και θα καταλάβετε τι εννοούμε: «Αν πάρουμε τοις μετρητοίς αυτά που λέει ο κ. Σφακιανάκης βέβαια, το σωστό θα ήταν να το σπάσουν το μαγαζί οι «άπλυτοι» αν δεν έχει άδεια, να το λεηλατήσουν και να μοιράσουν τα τραπεζοκαθίσματα και την κάβα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αφού βέβαια θα είχαν πιο πριν κατσαβιδιάσει τον αοιδό. Στις ειδήσεις, ένα ΑΤΜ που έκαψαν οι αναρχικοί παρουσιάζεται ως «πράξη βίας», «καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας», «ανανδρεία» (!), ενώ οι αυτόκλητοι σωτήρες με τα μαύρα της Χ.Α. όταν καταστρέφουν το βιός μεροκαματιάρηδων είναι ακτιβισμός και παλικαριά… Ο “άρχοντας” Νότης, λοιπόν, απενοχοποιεί και ξεπλένει εγκληματικές ενέργειες… Θα ήταν λάθος να πει κανείς ότι η υιοθέτηση της Χ.Α. από τους φορείς της υποκουλτούρας των καναλιών είναι γραφική και ακίνδυνη, διότι από ‘κει ανοίγουν τα κανάλια της μαζικής απεύθυνσής τους στον λαό, και μάλιστα με το απαιτούμενο λούστρο…»

  Με την ευκαιρία, να εκφράσουμε και μια απορία: διαβάζουν εφημερίδες οι εισαγγελείς στην Ελλάδα; Κι αν τις διαβάζουν τι κάνουν, όταν κάποιοι απειλούν επωνύμως πολίτη με σπάσιμο και λεηλασία του μαγαζιού του και «κατσαβίδιασμά» του ιδίου;

  Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ έχουν μια ιδιότυπη ασυλία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ac4Zu4opPpc

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ν. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

  "Μια ριζοσπαστική ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ κομμουνιστική αριστερά θα απαιτούσε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ εδώ και τώρα ΟΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ αεροπλάνων που κοστίζουν ζωές και χρήμα, ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΘΕΙ η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις για όλα τα ζητήματα μηδενός εξαιρουμένου, και συνεπώς ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ από μια ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης που θα οδηγούσε σε οριστική επίλυση τις ελληνοτουρκικές διαφορές μέσα από την απολύτως θεμιτή διαδικασία των συμβιβασμών"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Έχω μάτια και βλέπω31 Οκτωβρίου 2012 - 6:22 μ.μ.

  Εξαίρεσαν τις "παχιές αγελάδες", τις συντεχνίες και τους τραπεζίτες..απ τα μέτρα που ισχύουν για το πόπολο και τον λαουτζίκο...
  Πολλοί ήταν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ που είπαν “όχι” ή “παρών” στην τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα άρθρα 2-3-4 και 5.
  Τροπολογία ΕΟΠΥΥ:
  Ναι: 136 Όχι: 143
  Η τροπολογία ΕΟΠΠΥ αφορούσε στην ένταξη στον ΕΟΠΥΥ
  των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων...
  Δηλαδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που καταψήφισαν την τροπολογία του ΕΟΠΠΥ...απλά εξαίρεσαν από την υπαγωγή στον ΕΟΠΠΥ τα ευγενή ταμεία, τους ημέτερους, τις παχιές αγελάδες...τους τραπεζίτες !!!!

  Υ.Γ
  Και για να προλάβω τους τυχόν καλοθελητές η Αντιπολίτευση είναι κατά του μνημονίου και προφανώς κατά της απάτης του ΕΟΠΠΥ, που απορρέει απ τα μνημόνια, έτσι κι αλλιώς...
  Προφανώς και δεν πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και της κατσίκας του γείτονα...Απλά θέλουμε να αναδείξουμε θέματα ισονομίας και το πως μεθοδεύουν την προστασία συγκεκριμένων ομάδων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. _Η Σκατοσυντεχνία των δημοσιογράφων , που τόσα χρόνια ενώ ήξεραν, έκαναν τις οσίες παρθένες, τώρα θέλουν να πάνε όλοι οι Έλληνες στο νεκροταφείο , αρκεί αυτοί να μπορούν να έχουν περίθαλψη και υγεία όπως τους συμφέρει.!

  Ας μας πουν πόσα πληρώνουν κάθε μήνα εισφορές για να γελάσουμε και λίγο. Όταν ο πολύς κόσμος καταλάβει πλέον πώς Πολιτικοί Δημοσιογράφοι και ένα μέρος δικαστικοί είναι ένα γρανάζι , κοντός ψαλμός....

  Δηλαδή ο ΕΟΠΥ καταρρέει για όλους τους άλλους , αυτοί πρέπει να μείνουν απ' έξω και να πάνε σε γιατρούς όποτε θέλουν , με όλα πληρωμένα και οι υπόλοιποι ας πεθάνουν.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Λήσταρχος Νταβέλης31 Οκτωβρίου 2012 - 9:56 μ.μ.

  Εισαι απλα μαλακαρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ…… ΚΤΕΟ ΠΕΡΑΣΕΣ ?

   Διαγραφή
 13. Παρέλαση ανωνύμων! Αλλά καταλαβαινόμαστε τις περισσότερες φορές - το ύφος είναι κάτι σαν το γραφικό χαρακτήρα. Και να προσπαθείς να τον αλλάξεις φαίνεται. Δεν μπορώ να κατανοήσω, πάντως, γιατί ο "ανώνυμος" που κάνει επίθεση στους δημοσιογράφους, δεν βγαίνει με το ψευδώνυμό του να τα πει. Για να μη μας κακοκαρδίσει; Ούτε εμείς έχουμε την καλύτερη ιδέα για το... ισνάφι μας. Έχουμε, όμως, την καλύτερη γνώμη για πάρα πολλούς συνάδελφους ατομικά. Ας εκφράσει, λοιπόν, ο φίλος την άποψή του για τη "συντεχνία" και εδώ είμαστε, το συζητάμε - ή δεν το συζητάμε αν δεν θέλουμε, τι σημασία έχει; Μια γνώμη είναι αυτή. Και δεν θέλει πολύ θάρρος να τι λες με τα συνήθη διακριτικά σου. Δεν θα ζητήσουμε δα και ταχυδρομικό κώδικα.

  (Ωστόσο, το να κατηγορεί ο ιδιωτικός υπάλληλος τον δημόσιο, ο οδηγός ταξί τον... οδηγό λεωφορείου - λέμε τώρα - και ο καταστηματάρχης τον δημοσιογράφο, είναι βούτυρο στο ψωμί γι' αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. Το να σπρώχνουμε κάποιον στα σκατά, αντί να ανασύρουμε κάποιον άλλον από τον απόπατο είναι μέγα λάθος. Το πόσο πολύ έχουμε κατηγορήσει εδώ τον ΕΟΠΥΥ και έχουμε σχολιάσει την ταλαιπωρία, για να μην πω την "έκτέλεση", των ασφαλισμένων που τους έριξαν με το ζόρι σε αυτόν τον βούρκο, το ξέρουν πολύ καλά όσοι παρακολουθούν τον μπλογκ. Δεν είδαμε ποτέ το πρόβλημα από τη σκοπιά του βολεμένου από πλευράς περίθαλψης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντισταθούμε, να φωνάξουμε και να παλέψουμε τώρα που θέλουν να μας ρίξουν κι εμάς στον πάτο της κοινωνικής φροντίδας - ή μάλλον αφροντισιάς. Φωνάξαμε για άλλους, δεν θα φωνάξουμε για τους εαυτούς μας, ειδικά μετά τη ληστρική επιδρομή στα αποθεματικά των ταμείων;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Oι συντεχνίες νίκησαν τον Στουρνάρα

   Της καταψήφισης είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο πιέσεων και προσπαθειών να αποσύρει ο υπουργός την τροπολογία. Από χθες το βράδυ που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά ξεσηκώθηκαν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των συγκεκριμένων ταμείων τα οποία με παραστάσεις τους στη Βουλή, τηλεφωνήματα σε βουλευτές και υπουργούς αλλά και πολιτικές απειλές είτε ζητούσαν από τον κ. Στουρνάρα να κάνει πίσω είτε καλούσαν τους βουλευτές να καταψηφίσουν.

   Εφτασαν μάλιστα ως το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά η απάντηση του κ. Στουρνάρα ήταν κάθετη: Όσο εγώ είμαι υπουργός η τροπολογία δεν αποσύρεται διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ακόμη και στους πρωθυπουργικούς συμβούλους.

   Μην ψάχνεις λοιπόν harddog ψύλλους στ’ άχυρα.
   ΕΥΓΕΝΗ ΤΑΜΕΙΑ δεν έχει όποιος κι’ όποιος στην Ελλάδα. Και το δημοσίευμα έχει τίτλο Οι ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ.

   Αν εσύ τα ισοπεδώνεις όλα λέγοντας πώς η τοποθέτησή μου ισχύει για όλους είναι δική σου εκτίμηση. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Δυστυχώς όμως ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, σε ΟΛΟΥΣ (τους χώρους) είναι η μειοψηφία.
   ** Νομίζω σε μένα απευθύνετε το γραπτό και όχι σε άλλους Ανώνυμους. Ακόμα και οι ανώνυμοι χάκερ έχουν ψευδώνυμα , εσύ harddog τα ξέρεις ;; **
   Αλλά έτσι πλέον ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ….. όποιος διαφωνεί είναι φασίστας, όποιος συμφωνεί σύντροφος, όποιος έχει άλλη γνώμη με επιχειρήματα βρίζεται ακόμα και χυδαία , κλπ. , κλπ., κλπ.

   Και μια προτροπή , αφού ο ΕΟΠΥΥ (και έτσι είναι) σχεδόν είναι χρεοκοπημένος, ας ψάξετε να ενημερώσετε , τουλάχιστον σε πόσους αλλοδαπούς χορηγείται σήμερα σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ;; Εννοείτε βέβαια πώς το πολύ ένα 20 % να δικαιούται ιατροφαρμακευτική και 0 % σύνταξη.!! Σε πόσους Έλληνες επίσης ;; (αναπηρικές, 15ετίς, διπλές, πρόεδροι κοινοτήτων, βουλευτές, αντιστασιακοί, κλπ). Δεν έφταιξε μόνον αυτό αλλά ποιος πληρώνει σήμερα ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ;;

   Διαγραφή
 14. karnik αυτό σημαίνει πως χωρίσαμε ή μπορώ να πετιέμαι πού και πού να σου ρίχνω έναν στα γρήγορα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Είδα σε ειδησεογραφικά σάιτ τίτλους του στυλ «Δεν πέρασε η τροπολογία για την ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ» (αλήθεια, πώς να τους χαρακτηρίσω αυτούς που τα γράφουν εν ώρα απεργίας: απεργοσπάστες ή μη δημοσιογράφους;). Κι επειδή δεν ξέρω αν γίνεται από «νοηματική ελευθεριότητα» (συνηθίζεται σε τίτλους), ασχετοσύνη ή είναι εκ του πονηρού, για να πετάξουν στην αρένα τους «αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους», μία διευκρίνιση: Η τροπολογία έβαζε στον ΕΟΠΥΥ τον κλάδο υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, του ταμείου όπου ανήκουν ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Στον κλάδο υγείας του συγκεκριμένου ταμείου ανήκουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΠ ΜΜΕ πλην των δημοσιογράφων -μελών ΕΣΗΕΑ, δηλαδή τεχνικό προσωπικό, διοικητικό κ.α. Ο κύριος όγκος των δημοσιογράφων καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά από τον ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης) που δεν συμπεριλαμβανόταν στην τροπολογία. Πλησιάζει, βεβαίως, και η δική του ώρα. Προφανώς, η σωτηρία (προσωρινή;) δεν επήλθε για τους «ρουφιάνους», αλλά πρωτίστως για άλλες ειδικότητες. Τουλάχιστον αυτές ας έχουν τη συμπάθεια του ΑΝΩΝΥΜΟΥ κόσμου…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-3-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82-224515274.html;_ylt=AsVwhKx8KACC7Vu6IrWG_s.JR.d_;_ylu=X3oDMTR0dWhnY3NyBGNjb2RlA2N0LmMEbWl0A01vc3QgUG9wdWxhciBIb21lBHBrZwMzYTg3ZjUxYy1iM2JmLTNjMDctYWFkYi00MTljMTM5OTBlMzUEcG9zAzIEc2VjA01lZGlhQkxpc3RNaXhlZE1vc3RQb3B1bGFyQ0FUZW1wBHZlcgM4NmJhNDA2MS1mZWJlLTExZTEtYmY3ZS00OTZmMjU2Nzc3ZTc-;_ylg=X3oDMTNnY3ZxcWJqBGludGwDZ3IEbGFuZwNlbC1ncgRwc3RhaWQDOWVlYTVkNmUtNmRlYi0zNWI2LThmNTAtMzZiOTBkOTA0NjU2BHBzdGNhdAPOtc67zrvOsc60zrF8z4DOv867zrnPhM65zrrOtwRwdANzdG9yeXBhZ2U-;_ylv=3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Από τη μία είναι πραγματικά σιχαμερός ο κοινωνικός αυτοματισμός, ο οποίος υπήρξε το κορυφαίο όπλο των κυβερνώντων την τελευταία τριετία. Η μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, και η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται το κάκιστο χαρακτηριστικό των ελλήνων να διχάζονται εύκολα σε επίπεδο κοινωνίας και να επιθυμούν ο καθένας να βγάλει το μάτι του αλλουνού. Από την άλλη ξαφνικά οι δημοσιογράφοι όσο καιρό πλήττονταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ποιούσαν την νήσσαν ή μάλλον στήριξαν με το λόγο τους το τελούμενο έγκλημα.
  Αλλά στάσου, ποίοι δημοσιογράφοι; Δυστυχώς αυτοί που δίνουν το στίγμα είναι οι μεγαλουπάλληλοι των εργολάβων, οι οποίοι είναι their master's voice. Αυτοί είναι η μειοψηφία που βρέξει-χιονίσει θα ζούνε σαν βασιλιάδες και δεν έχουν ανάγκη και κανένα ταμείο. Οι υπόλοιποι που είναι η πλειοψηφία είναι αυτοί που έχουν ανάγκη το ταμείο τους. Αυτοί στο πέρασμα των χρόνων έφτιαξαν ένα ταμείο ανθηρό που τους εξασφάλιζε ένα καλό επίπεδο περίθαλψης. Ποιά ήταν η στάση αυτής της σιωπηρής πλειοψηφίας στη εξαθλίωση του κοινωνικού συνόλου που πραγματοποιήθηκε. Δυστυχώς σε καμία στιγμή δεν θέλησαν να κάνουν ξεκάθαρο το διαχωρισμό από τη στάση της εργοδοσίας τους. Το θέμα είναι αν τελικά μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Έχοντας δεδομένη την πεποίθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. ειδικά του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου είναι απολύτως ελεγχόμενή από μέγαλά οικονομικά συμφέροντα, διααπλεκόμενα με την πολιτική εξουσία, είναι προφανές ότι η όποια φωνή δεν απειχεί τις θέσεις των ιδιοκτητών φιμώνεται. Άραγε αυτό το γεγονός απενοχοποιεί τους δημοσιογράφους; Για μένα όχι. Είναι ωστόσο αυτός λόγος να επιχαίρω για την λεηλάτηση του ταμείου τους. Όσο και αν το θυμικό μου μπορεί να λέει ότι τους αξίζει να γευτούν αυτό που σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι υφίστανται, ωστόσο θα προτάξω τη λογική μου και θα πω ότι δεν είμαι συμμέτοχος στον κοινωνικό αυτοματισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. α.ρ.δ
  εξερουνται αφτοι που προσπαθουν να κανουν το λειτουργιμα..οσο μπορουν σωστα
  ο μπαξεβανης αραγε να ανηκει σ'αυτη την κατηγορια;;
  πρωσοπικα...δεν μου'κατσε + πολη καλα η πολυδιαφυμισμενη συληψιτου
  (θεορω οτι το παρα γ@μισε λιγο....η' τον παρεσηραν οι οχθροι του!!)
  υγ: νωντας....στον ρηγα...δεν υπαρχει..ενημερωτικα το λεω...τωρα για το γατσουλι......εμεις εχουμε σκυλια χρονια τωρα!
  υγ2:..ενδιαφερει πραγματικα καποιον το φενομενο εοπυ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΟΨΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΣ.

   Διαγραφή
  2. δεν χρειαζεται..να τα κτλβενεις ολα
   δλδη + να καταλαβεις....τη θα καταλαβεις;;
   καταλαβες;;
   οχι;;
   ειμαι συγουρος!!

   Διαγραφή
  3. ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ1 Νοεμβρίου 2012 - 7:22 μ.μ.

   ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΩΝΕΙΣ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ?

   Διαγραφή