Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

«Η Χρυσή Αυγή είναι μαύρη νύκτα»

(...) Άφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα». Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό. Τον Χριστό που η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών. Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;» +/- Δείτε τη συνέχεια

Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού; Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός».

Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει «εν ου παικτοίς». Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου 

(...) Απόσπασμα από τη θέση τού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου για τα γεγονότα στο «Χυτήριο». Ολόκληρη η άποψή του στο λινκ αυτό.

5 σχόλια:

 1. Εχει και την πλάκα του, πάντως, ο δεσπότης. Γράφει δύο φορές για "κινηματογραφικό έργο" και "ταινία"! Κατά τ' άλλα "έχει πληροφορίες", όπως λέει ο ίδιος, για το... ποιόν του έργου. Για το είδος του, αν ήταν θεατρικό ή κάτι άλλο, δεν είχε πληροφορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μόλις πριν λίγες ημέρες, έγινε εισβολή στο Γενικό Επιτελείο Στρατού από απεργούς. Σπάσανε τζαμαρίες, σπάσανε πόρτες, οι εκτελούντες χρέη σκοπού υπεχώρησαν ατάκτως και όλα αυτά έγιναν παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Όμως, δεν είδαν τίποτε τα κανάλια... Δεν είδαν τίποτε οι "ευαίσθητοι" δημοσιογράφοι! Είδαν μόνον τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν στην δίκαιη διαμαρτυρία εκατοντάδων Ελλήνων έξω από το θέατρο "Χυτήριο", χωρίς να σπάσουν καμμία πόρτα, χωρίς να πραγματοποιήσουν καμμία εισβολή. Τους άλλους, τους βουλευτές της αριστεράς, που εισέβαλαν μαζί με τους πολίτες στο Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν τους είδε κανείς, δεν ασκήθηκε εις βάρος τους καμμία κριτική, δεν ανέφεραν καν τα ονόματά τους...

  Θα μου πείτε τι είναι το Γενικό Επιτελείο Στρατού μπροστά στο θέατρο "Χυτήριο" όπου επρόκειτο να λάβει χώρα μία παράσταση βάναυσα βλάσφημη για το θρησκευτικό αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού; Τι είναι ένα στρατόπεδο μπροστά σε ένα θεατρικό σανίδι επάνω στο οποίοι κάποιοι θα προσέβαλαν το θρησκευτικό αίσθημα της επικρατούσας, σύμφωνα με το Σύνταγμα, θρησκείας των Ελλήνων;

  Έτσι τα μετρούν οι "ενημερωτές" μας... Οι οποίοι "ενημερωτές", μάλιστα ξεπέρασαν κάθε όριο γελοιότητας, μιλώντας γενικά και αόριστα για μία… θεατρική παράσταση και παραλείποντας (όχι τυχαία βέβαια) να αναφέρουν ότι στην παράσταση αυτή παρουσιαζόταν ο ίδιος ο Χριστός και οι Απόστολοι σαν ομοφυλόφιλοι, που κάνουν πιάτσα. Ήξεραν πολύ καλά ότι αυτό δεν έπρεπε να το πουν. Μισές αλήθειες, ολόκληρα ψέματα και στην πυρά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Όλα αυτά δήθεν εν ονόματι της ελευθερίας. Την ίδια ώρα που αυτοί οι αριστεροί έχουν κάνει σε αυτήν την χώρα δεκάδες αντισυγκεντρώσεις, που απαγόρευσαν στην πραγματικότητα να προβληθεί η ταινία "Ελένη" του Γκατζογιάννη στον κινηματογράφο, απαγόρευσαν την παρουσίαση του βιβλίου "Η Μαύρη βίβλος του κομμουνισμού" και έχουν κατά καιρούς κάψει δεκάδες βιβλιοπωλεία! Για όλα αυτά δεν υπήρχε ευαισθησία.

  Από τη μία πλευρά, λοιπόν το ΓΕΣ, από την άλλη το θέατρο "Χυτήριο" και με τις ευλογίες των νταβατζήδων των ΜΜΕ ένα τεράστιο χυτήριο μια ολόκληρη χώρα, στο οποίο συστηματικά επιχειρούν να λειώσουν και να κάνουν ένα ρευστό πολτό κάθε Ιδανικό του Έθνους. Αυτό είναι το γραικυλιστάν του 2012, αυτή είναι η μονόπλευρη δήθεν δημοκρατική ευαισθησία των καναλιών της τσόντας και των τουρκικών σήριαλ.

  Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O ΣΥΡΙΖΑ καταγγελει τον Μπεννυ για ρατσισμο.
  Ατομα εβραϊκης καταγωγης στην λιστα Λαγκαρντ.
  http://www.youtube.com/watch?v=3Lj35wsB9nc&feature=player_embedded

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν ήταν μόνον η Χρυσή Αυγή μαύρη νύχτα θα ήταν καλά. Δυστυχώς κι όλοι οι άλλοι μαζί, είναι η κακιά και μαύρη μας μέρα... που για να κρύψουν την αδυναμία τους και την δική τους γύμνια, εστιάζουν στην Χρυσή Αυγή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καλα μωρε ...σου θυξαμε το κομμα + σενα
  δεν με λες ντεθ μεταλ ακους;;
  οταν θα ρθεις στα πραματα...θα φορεθει πολη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή