Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Με την καρδιά στον πάγο...

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ο Γ.Π. ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ. ΠΩΣ ΑΝΟΙΞΕ Η ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γράφει ο HARDDOG

Αλληλοσυγχαίρονται, αλληλοεπαινούνται, αλληλοασπάζονται. Ο Βρούτσης έπλεξε το εγκώμιο του Βενιζέλου και του Κουβέλη για τη συμβολή τους στις συνομιλίες με την τρόικα. Ο Σαμαράς έστειλε τις ευχαριστίες του βιαστικά από την ξενιτιά για τους δύο – μπας και ξεθύμαινε ο έρωτας στην πτήση από τις Βρυξλέλλες στην Αθήνα. Και ο Πάγκαλος εξέφρασε τη θετική έκπληξή του για το πόσο καλά τα κατάφερε ο πρωθυπουργός τής τρικομματικής. «Με βάση το έργο που βλέπω ως τώρα θα έλεγα ‘‘όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος’’», αποφάνθηκε στην Καθημερινή τής Κυριακής. Μετά από δεκαετίες πολιτικής λύσσας και αντιπολιτευτικής ωμοφαγίας ανακάλυψαν τον πολιτικό πολιτισμό. +/- Δείτε τη συνέχεια

Είμαστε, λοιπόν μια ωραία ατμόσφαιρα. Μια οικογένεια πεινασμένη αλλά μονιασμένη. Που βγαίνει βόλτα στην εξοχή για να δείξει πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως την ευτυχία της. Βόλτα εποχούμενη, αλλά όχι με αυτοκίνητο. Με οδοστρωτήρα βγήκαν οι τρισχαριτωμένοι συνεργάτες, εταίροι και εκδοροσφαγείς. Αργά, μεθοδικά, ισοπεδώνουν τα πάντα: ωράριο, πολυτεκνία, Υγεία, κοινωνικές παροχές, Παιδεία, κατώτατο μισθό, συντάξεις, δώρα εορτών, πολυετίες, όριο συνταξιοδότησης, αποθεματικά Ταμείων, αποζημιώσεις για απολύσεις, θέσεις εργασίας, χαμηλά όρια αφορολογήτων, υποφερτές τιμές στα καύσιμα για το κρύο που ήρθε ήδη στον βορρά και κατεβαίνει ανυπόφορο και προς το νότο. Οι ανυπόφοροι! 

Τη ίδια ώρα που γκρεμίζουν τα πάντα στο όνομα της σωτηρίας μας, χτίζουν βουνά από τοξικά μείγματα. Τοξικά για την ψυχή μας, τη διάθεσή μας, την ευφορία μας από απλά καθημερινά πράγματα – όχι την ευφορία όπως εκείνοι την ξέρουν και τη βιώνουν περιφερόμενοι ευτυχείς στην Υφήλιο. Βουνά από αναλγησία, αδιαφορία, απρονοησία, ατιμωρησία, ανοργανωσιά, ασυνέπεια. Και μαζί με αυτά, ένας εξοντωτικός κυνισμός, ένας εξοργιστικός θεατρινισμός, ότι δήθεν βάζουν τα στήθια τους μπροστά στους τροϊκανούς και σταματούν την επέλασή τους, απειλώντας ότι θα παραιτηθούν ή ότι... θα τους πετάξουν έξω από τα γραφεία τους.

Την στιγμή που ο Έλληνας δουλεύει (αν δουλεύει) με μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και με ωράριο του προπάππου του («ήλιο με ήλιο»), ο πρώην ηγέτης τής χώρας, ο ολέθριος πρωθυπουργός Γεώργιος Ανδρέου Παπανδρέου, πουλάει την εμπειρία του από την καταστροφή και εξαργυρώνει την πολιτική μωρία του (αν είναι μόνο μωρία) σε ακριβοπληρωμένες διαλέξεις και «μαθήματα» οικονομίας σε φοιτητές.

Από την άλλη μεριά ο πρώην υπουργός Οικονομικών ταξιδεύει Ελλάδα-Λονδίνο-Αμερική την ίδια ώρα που είχε κληθεί για κατάθεση στην επιτροπή τής Βουλής και κανείς δεν τον καθίζει στο σκαμνί που εξαφάνισε ένα πολύτιμο έγγραφο, ένα εργαλείο εξυγίανσης – τη λίστα Λαγκάρντ – αφήνοντάς τo χωρίς καν καταχώρηση στο πρωτόκολλο. Όλοι αυτοί – και πολλοί άλλοι – άνοιξαν την μπροστινή πόρτα στο ΔΝΤ και την πίσω στη ναζιστική απειλητική ακροδεξιά που μεγαλώνει, απλώνεται και αφραταίνει με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον και τις ελευθερίες μας. Δυο πόρτες ορθάνοικτες που μπάζουν ψωφόκρυο.

Με το πετρέλαιο στο 1,40 και την καρδιά μας στον πάγο, πώς θα αντέξουμε;