Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ουρές για το βιβλίο τού Λοβέρδου...

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ. «ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΤΑΜΕΝΟ ΣΕ ΕΧΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ;». ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ «ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ»

Από το πρωί τεράστιες ουρές, που θυμίζουν την «Εποχή της Πατάτας», σχηματίζονται έξω από τα βιβλιοπωλεία. Ανυπόμονοι πολίτες κάθε ηλικίας, μόρφωσης και τάξης προσπαθούν να προμηθευτούν αντίτυπα (ή ένα τουλάχιστον) από το νέο βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση». Για το πόνημά του έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου με συγκλονιστικές αλήθειες, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου (των οποίων υπήρξε μέλος), αλλά και και την τρικομματική, ότι δεν έκαναν τα αναγκαία για την ανάσχεση της ύφεσης. +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο αναμορφωτής τής Υγείας και αρχιτέκτονας του πολυεπίπεδου, πολυώροφου, πολυταμειακού και πολυχρεωμένου ΕΟΠΥΥ, πρόβλεψε πως αν δεν αντιμετωπίσουμε από σήμερα την ύφεση «είτε θα πτωχεύσουμε και θα φύγουμε από το ευρώ είτε θα μείνουμε ακόμη στο ευρώ, αλλά σε συνθήκες φτώχειας»– χάνοντας προφανώς της «συνθήκες ευμάρειας και πλούτου» που απολαμβάναμε επί των ημερών τής υπουργίας του, αλλά και της πολιτικής του ζωής γενικότερα.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά τις οποίες γηραιές κυρίες κρατώντας έμπλεες συγκίνησης το βιβλίο που μόλις είχαν αποκτήσει, ασπάζονταν τον συγγραφέα, πολιτικό και εργολάβο κατεδαφίσεων, ζητώντας του ταυτόχρονα ένα ψηφοδέλτιο για το νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τη συγκρότηση του οποίου προανάγγειλε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ηλικιωμένος κύριος, που επίσης ζητούσε μετά επιτάσεως και με φορτικότητα ψηφοδέλτιο, ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια τον πρώην υπουργό Υγείας επειδή πλέον μπορεί να ζει με την στηθάγχη του, το ζάχαρό του, την υπέρτασή του και το όψιμο πάρκινσόν του χωρίς να χρειάζεται φάρμακα! «Είστε θαυματοποιός!» του είπε με ανυπόκριτο θαυμασμό.

Εκτός πνεύματος, αδαές θρασύ και αχάριστο, εμφανίστηκε αχαρακτήριστο θλιβερό γερόντιο που απευθυνόμενο σε ήπιο αλλά σταθερό τόνο στον κ. Λοβέρδο του είπε: «Παιδί μου, φεύγεις που φεύγεις από το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν φεύγεις και από την πολιτική; Ταμένο σε έχει η μάνα σου;»